Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager du omelett?

#1

Joika sa for siden:

Jeg fikk en Åpenbaring i dag! Så på kokkeprogram av noe slag (Master chef?) og fikk dermed en leksjon i hvordan lage omelett på "kokkemåten". Normalt sett så ville jeg blandet egg og vann med stavmikser, stekt løk, hatt eggeblandingen over, muligens litt skinke og litt ost, så satt på lokk, evt bare latt det stå på lav varme til egget var stivnet. Men den nye måten er så UTROLIG mye bedre på smak! Og det er enklere!

Ikke piske ting for godt sammen og "skrap" mot midten mens du steker, til alt er sånn NESTEN stivnet. Stek i SMØR. Legg på "fyll" og brett sammen. Fantastisk mye bedre!

Er dette almennkunnskap som "alle vet", og som jeg bare har oppdaget mye senere enn alle andre? :undrer:

www.kk.no/livsstil/slik-lager-du-den-perfekte-omeletten-22625


#2

daffy sa for siden:

Jeg gikk skikkelig til bunns i dette for noen år siden, og har siden laget verdens beste omeletter. Julia Child (legendarisk amerikansk versjon av Ingrid Espelid) har skrevet en kokebok for dummies (aka amerikanske husmødre), som beskriver alle stegene i en oppskrift steg for steg. Og da mener jeg steg for steg.

Omelett:
Knekk to egg i en bolle, salte og pepre og slå dem rundt 36 ganger med en gaffel
Varm en 20-24 cm i diameter non stick panne med høye, skrånede kanter og skaft opp sammen med en ss smør.
Rett før smøret blir brunt heller du egget i pannen. Tell til 10 inni deg. Ta tak i skaftet på pannen og dra pannen hardt og bestemt frem og tilbake slik at omeletten samles i midten av pannen.
Den blir kremet og helt nydelig med denne teknikken.

Se video her:
www.youtube.com/watch?v=RThnq3-d6PY


#3

Myria sa for siden:

Jeg gjør slik det er beskrevet i linken, men jeg snur omeletten på slutten fordi jeg ikke kan fordra ustivnet eggemasse (av samme grunn lager jeg heller aldri slike bløte eggerører) og vil være sikker på at alt er helt stekt.


#4

Joika sa for siden:

Jeg trodde ikke jeg likte det jeg heller, men siden den brettes til slutt og bare er såvidt ikke-stiv, så gikk det helt fint. Jeg tror også det er nettopp dette som er den store forskjellen på mine gamle litt kompakte omeletter og denne utrolig saftige.. :p Nam!!


#5

Niobe sa for siden:

Jeg lager veldig god omelett, og har alltid vispet lett sammen med gaffel.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Jeg har kunnet lage omelett slik det "skal" lages siden jeg var en neve stor. Folk kan mat i min familie, så nøyaktig hvem som lærte meg det og hvor de lærte det, vet jeg ikke.

Å ha det i panne og legge på lokk er eggestand, ikke omelett.


#7

Anne sa for siden:

Visper lett, lar den være i fred i stekepannen i godt smør, funker fint :)


#8

Fluke sa for siden:

Jeg rører lettil sammen, steker i smør og skraper mot midten ja. Dersom det skal fyll på, legges det oppå på slutten og så brettes den sammen og ligger litt til på panna før jeg tar den av.


#9

Maverick sa for siden:

Jeg lar Mannen lage det, fordi jeg ALLTID svir den, selv om jeg i teorien gjør det riktig. (Og mener fortsatt gjennomsiktige stekepanner hadde vært helt fantastisk.)


#10

Tussa sa for siden:

Eg gjer tydeligvis alt feil :knegg: Eg steike forsiktig fyllet (skinke, sopp, paprika osv) i smør og har så over eggeblandinga. Lar det stivne mens eg skrape inn mot midten.


#11

Strutsen sa for siden:

:knegg: Enig!

Jeg har også lett for å svi omeletten - og egentlig andre ting som stekes. Det er grunnet tålmodigheten min. :sparke: Jeg har sett denne varianten før, men har ikke tenkt over å gjøre det på denne måten. Skal prøve det neste gang.


#12

Tallulah sa for siden:

Jeg lager det ikke fordi det smaker skrekkelig kvalmt.


#13

Ru sa for siden:

:nemlig:
Jeg får vondt i magen.


#14

Joika sa for siden:

Denne gikk mye fortere enn sånn "helle oppi og vente til det stivner". Vanskelig å svi den, egentlig. Perfekt for utålmodige sjeler!


#15

Joika sa for siden:

Takk for bidraget. :nemlig:


#16

Tallulah sa for siden:

Vær så god. :værsågod: Var det ikke verdifullt? :knegg:


#17

rajraj sa for siden:

Har alltid gjort det på kokkemåten. :nemlig:


#18

Niobe sa for siden:

Hvis dere skal fortsette omelettsnakket, så synes jeg noen burde komme hit og lage en til meg. Med spekeskinke, rødløk, paprika og fetaost. Nuh! Jeg er sulten.


#19

Joika sa for siden:

Jeg tenkte lage en med parmesan og spekeskinke nå. Tomat og knekkebrød som tilbehør. :jupp:


#20

-ea- sa for siden:

Stavmikser på omelett hørtes overkill ut. Jeg rører det raskt sammen med gaffel i en bolle. Eventuelt i panna, som skal være på lav varme. Veldig lav varme og lang tid.


#21

Joika sa for siden:

Nope! Nesten full fres på panna og skrap egget sammen mot midten. :jupp:

Ante meg dette, altså. At det var veldig mye forskjellig praksis.... :nemlig:


#22

Niobe sa for siden:

Ja, og skrapingen mot midten er jo den kjekke delen!


#23

Joika sa for siden:

Ja, også går det veldig fort å lage! Lager hele omeletten fra start til slutt på bare noen minutter.


#24

Niobe sa for siden:

Omelettkokk på hotell: Vil du ha omelett..?
Niobe: Eh, nei... Jeg bare synes det er gøy å se på...

:flau:


#25

Joika sa for siden:

Tenker at dette nok blir en av tidenes viktigste tråder på FP. Elementær matlaging, ting man bare trodde man kunne osv. :nemlig:


#26

Charlie sa for siden:

Ville tro at stavmikser på egg ikke er så bra (gjelder også foodprocessor med kniver). Egg har masse små "tråder" som blir kuttet med bruk av kniv. Det er det som gjør at man kan vispe luft inn. Skjær den opp på kryss og tvers - null luft.

Har alltid vispet med gaffel. Lært av muttern. Og tre ss væske pr egg. Vann til hverdags, fløte til fest. Eller var det eggerøre. Næh, pleier å ha vann i omelett, også. :knegg:


#27

Niobe sa for siden:

Jeg så for meg at det var stavmikser med visp på, i alle tilfeller...


#28

Charlie sa for siden:

Min er bare med kniv - tok ikke høyde for mer utviklede miksere :knegg:


#29

C3PO sa for siden:

Jeg lærte å lage omelett av et engelsk matlagingsblad for 10 år siden, og lager nå omelett til lunsj når jeg har trent. Jeg bruker også høy varme og kort tid. Kjempegodt!

Og nå har tråden lært meg at den mystiske omeletten svigerbroren lager er egentlig eggestand.



#31

Spoon sa for siden:

Gjør det på kokkemåten ja, lærte det faktisk på ungdomsskolen! Husker det veldig godt :jupp: Bruker litt melk i stedet for vann jeg da.


#32

Apple sa for siden:

Rører lett sammen, dytter innover til det stivner, legger på fyll og bretter over. Den du først beskriver synes jeg blir tørr.


#33

Guttemammis sa for siden:

Nei, denne teknikken kunne jeg ikke. Takk for tips, dette skal jeg teste ut!:riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.