Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapas som kan lages på forhånd - gjerne fryses

#1

løve70 sa for siden:

Jeg skal som vanlig ha julefest med gode venner :) Vanligvis er festen på en lørdag, men i år har jeg måttet flytte den til fredagen. Får dermed litt knapt med tid, så trenger tips til gode tapasretter som kan lages på forhånd. Gjerne ting som kan fryses også.


#2

Niobe sa for siden:

Kjøttboller?


#3

løve70 sa for siden:

Det er allerede på planen ja :)


#4

Tangerine sa for siden:

Svisker eller dadler med bacon rundt kan rulles på forhånd.

Så er det bare noen minutt i ovnen. :)


#5

Niobe sa for siden:

Mini-paier. Lette å fryse.


#6

løve70 sa for siden:

Kan jeg forresten lage, halvsteke og så fryse minipizzabunner? Så kan jeg bare fylle og steke dem samme dag.


#7

Tangerine sa for siden:

Jeg kjenner ei som gjør det. :)


#8

løve70 sa for siden:

Mini-paier kan jeg lage ja, eventuelt mini-pizzaer :)
Svisker eller dadler med bacon pleier jeg også å lage, veldig bra om disse kan lages istand dagen før og så bare stekes.


#9

Daisy sa for siden:

Champinjonger fylt med feta, parmesan og mozarella kan i alle flal fylles dagen før, plast over og inn i ovnen vil jeg tro!


#10

løve70 sa for siden:

Det høres ut som en god idé :)



#12

liefje sa for siden:

Hva som helst med scampi tar jo bare to-tre minutter å steke opp. Du kan hakke hvitløk og persille på forhånd også presse litt sitron over når du har stekt.

Ellers er jo kyllingvinger/lår lett å varme opp. Og foccachia.

Skinke, ost, oliven etc. på fat kan legges opp kvelden før og dekkes med folie.


#13

løve70 sa for siden:

Mulig at jeg går for noe scampi ja. Forutsatt at jeg får tak i ferdig rensede....

Focaccia er best når den er nylagd, så den må jeg enten få til å lage selv, eventuelt delegere til en av gjestene ;)

Spansk tortilla er også en god idé :)


#14

liefje sa for siden:

Focaccia kan varmes opp igjen slik at den smaker perfekt nylaget. Jeg pleier å kjøpe ferdig på Jacobs og varme opp den. Himmelsk!

Ferdig rensede scampi finnes frosne ganske mange steder så vidt jeg vet. Evt. med bare halen på, men det er jo greit.


#15

Joika sa for siden:

På Rema får du ferdig renset og kokt scampi. Bare å frese de opp litt i stekepannen med litt chilli ol. :)


#16

Charlie sa for siden:

Du sier tapas fordi du har et spansk tema? Eller ønsker du mat som er enkel å tilberede og enkel å servere til mange?

Smørgåstårta finnes i mange variasjoner, det er jo egentlig bare pålegg på brød. Fordelen med den er at de bør helst lages dagen i forveien, slik at de får trekke litt - da blir de aller best. I Sverige bestiller de jo det hele tiden til møter og alt, men i Norge er det litt eksotisk, og gir positiv oppmerksomhet. De er ofte flott pyntet med agurkskiver, tomatbåter osv - stor effekt og liten jobb.

Man kan skjære et kjøpebrød på langs, men jeg pleier å bake loff i en springform i god tid i forveien. Når den er avkjølt, skjærer jeg den opp som en bløtkake, legger matpapir mellom lagene og legger hele stasen i fryseren. Så er det bare å kline på dagen før selskapet. :knegg: Jeg lager en med eggesalat og reker, men det finnes masse varianter med påleggssalater, leverpostei, ost og skinke og litt av hvert.

Hvis du vil ha det spansk - foccacciadeig fås på rull på supern, og de har ofte også både kyllingvinger, ferdig marinert scampi og litt av hvert i ferskvaredisken. Litt ost og kjeks og aprikossyltetøy el.l. er også godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.