Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan rengjøre mellom fliser på baderomsgolv?

#1

Divine sa for siden:

Vi har mørke fliser på badegolvet, og de flisene som ikke hele tiden er i kontakt med vann fra dusjen har blitt ganske hvite i fugene, selv om de overflatevaskes jevnlig. Jeg prøvde å skrubbe med skrubb og tannbørste og JIF baderom, og det så fint ut, helt til det tørket. Da så fugene like hvite ut. :mumle: Så hva er best å bruke? Kan jeg bruke JIF skurekrem til slikt? Og er skrubbing med tannbørste best, eller finnes det enklere løsninger? :ikke-husmoraktig:


#2

Tallulah sa for siden:

Det finnes fugebørster som er litt hardere enn tannbørster, og det finnes fugerens. Min erfaring med den harde børsten var at den tok med seg fug også, så den var ingen god idé i allefall.

Det hvite er vel kalk, så et eller annet rensemiddel som tar det? Og evt. sette inn fugene med noe som gjør at kalken ikke fester seg så lett?


#3

Divine sa for siden:

Fugerens, ja. Det hørtes lurt ut. Hvor får man kjøpt det?


#4

Tallulah sa for siden:

Vet ikke. Søk på internett. :nemlig:


#5

Benzo sa for siden:

Du trenger en fugepenn.


#6

Fløyel sa for siden:

Er det kalk og saltutslag? Dersom du har en underliggende membran med støp rett under flis er det vanskelig å fjerne dette, dette kommer av alkalie-reaksjon fra støpen og da vil det komme kalk og salt så lenge støpen blir utsatt for fuktighet.


#7

Divine sa for siden:

Skal jeg vite sånt? :confused: Jeg regner jo med at det er kalk og slikt, men hva vet jeg.

Og hva skal jeg bruke en ev. fugepenn til?

:blånn:


#8

scilla sa for siden:

Hvis det er kalk kan du vel prøve å løse det med eddik?


#9

Benzo sa for siden:

Til å friske opp fargen, hvis problemet er misfarging. ;)


#10

Pamina sa for siden:

Det aller beste og enkleste er sprayflaske der du blander 1/3 eddik og 2/3 kokende vann, spray på fuger og fliser, la det virke 10-20 minuter, så kan du i grunnen dusje bort det meste.

Billig er det også.


#11

allium sa for siden:

Eddik er ekstremt effektivt, spesielt blandet med zalo. Men det kan vel skade fugene?

Jeg har kjøpt en liten dampvasker på Biltema, den fungerte fint på skitne fuger.


#12

Sol sa for siden:

Om det ser ut som et tynt hvitt belegg som på en måte er malt oppå den mørke fargen, så er det nok kalk og da funker eddiktrikset supert. Skyll godt etterpå, da varer fugen din lenger!

Det Fløyel snakker om vokser på en måte litt opp av fugen som en seig klump. Og kommer typisk der man har membran helt i bunnen av gulvet for så å støpe oppå med en vanlig betong.


#13

Guava sa for siden:

Jeg synes kalkfjerner er genialt til bad og synes ikke eddik helt gjør samme jobben. Vi har ikke fliser nå, men hadde før. Da hadde de dårlig utvalg kalkfjernere i Norge, men vi handlet i Tyskland. Nå selger de sprayflasker her også.

Vi vasker badekar og vask med kalkfjerner innimellom.


#14

Jordbæret sa for siden:

Oppvaskbørste skrubber bedre enn tannbørste, uten at det blir for hardt. :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.