Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dårlig rygg og første rad på flyet?

#1

Estrella sa for siden:

Hvordan er dette. Som sagt så er ikke ryggen til mannen bra. Håper bare han kan reise hjem i morgen. Kan vi "kreve" å få første rad på flyet når vi reiser hjem i morgen? Legen han var hos i går sa at hvis han ikke var bra nok sa han at han kunne komme ned til ham så kunne han skrive et skriv til flyselskapet om at han ikke var frisk nok til å dra og må vente noen dager til. Håper inderlig ikke det skjer.


#2

Elisabet sa for siden:

Tror ikke du kan kreve første rad, men dere kan helt sikkert få plasser på første rad om dere betaler for det. (Om det ikke allerede er fullt opp av betalende.) Du kan jo ringe flyselskapet å høre. Når det er så nærme avreise så er det kanskje for sent å evnt. bestille på nettet? Får håpe dere kommer dere hjem.


#3

Agent Scully sa for siden:

Du kan kreve. Eller du kan spørre pent. Jeg tror du kommer lengst med det siste.


#4

Pelen sa for siden:

Jeg tror ikke at du kan kreve det da det normalt er businessplasser. På noen fly er første seterad ganske trang og en plass der man ikke kan strekke ut bena. Man kan dog be om å få sete ved nødutgang, der pleier det å være bedre plass.


#5

Mei sa for siden:

Man skal vel ikke sitte ved nødutgang dersom man ikke kan løfte/ta i et tak dersom man skulle trenge å komme seg ut av nødutgangen? Barn får i allefall ikke sitte der, og jeg har bedt om å bli flyttet et par ganger fordi jeg har dårlig rygg og dårlige armer.


#6

safran sa for siden:

Det stemmer.


#7

Miss Norway sa for siden:

På hver eneste flygning (nesten) er det noen som ber om ekstra benplass pga enten lange bein eller ryggsmerter. Så vær forberedt på å bli møtt med likegyldighet... dessverre.

Men be om et midtgangssete så han kan reise seg og gå mye. Bevegelse er ofte mer smertelindrende fremfor å bli stuck i et sete. Og så får han dope seg godt før avgang...


#8

Estrella sa for siden:

Det er kanskje det som er tingen. Han har noen sterke tabletter som er avslappendes og de sovner han ganske fort av. Han bør kanskje ta dobbel dose av de når vi kommer på flyet. :humre:

Han har ligget i sengen hele uken stakkars, nesten neddopet.


#9

Elin sa for siden:

Men om han forteller at han har vond rygg får han ikke sitte ved nødutgang. Nødutgangene blir først og fremst brukt til s.k. ablebodied passengers (flyspråk som betyr at ikke skadede, handikappede eller barn får sitte ved nødutgang. Dette har med flysikkerhet å gjøre)

Han kan heller ikke kreve å sitte på første rad, og for å få særbehandling tror jeg det kan være lurt å skaffe en legeerklæring hvor legen ber flyselskapet ta hensyn til skaden/sykdommen ved seteplassering.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.