Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Slitesterk regnbukse?

#1

Nera sa for siden:

Minstemann er over gjennomsnittet aktiv, er ute i timesvis hver dag i barnehagen, og det går ut over klærne. Nå har han ødelagt sin ørtende regnbukse i år, denne holdt i kanskje fire uker. Så hva gjør vi? Det er ofte mye gjørme og regn her, og han trekkes mot den som om det var en magnet. Jeg pleier å si at han alltid er det skitneste barnet i barnehagen...

Jakken er helt fin, men buksa må altså erstattes. Han har hatt ulike fra Vill, HH osv, men alle takker for seg. Reflex er jo sterkere, men altfor vid i fasongen for ham, som er smal som en strek, og det samme gjelder PoP.

På mandag kommer jeg til å sende med ham skallbuksa, så får han bruke den en stund, men jeg vil helst finne en litt mer varig løsning. Tidligere har jeg alltid tenkt at skallklær er nok i seg selv, men jeg mistenker at de vil få ekstra juling hos ham.

Alle forslag mottas med takk. Regnbukser burde kommet på rull, føles det som. :mad:


#2

Myria sa for siden:

Jeg synes regnbuksene fra Lindex jevnt over har vært de mest slitesterke. Såpass at lillesøster nå bruker regnklærne etter begge storebrødrene sine og de er like hele.


#3

Observatøren sa for siden:

Vi er veldig fornøyd med Didriksons, av den forede typen. Den har ekstra kraftig gummi utenpå.


#4

millact sa for siden:

Hmm, regnbukser og ikke skallklær, altså. Eldste brukte vanlig regntøy et par år før vi gikk over til skalltøy. Holdt oss til Reflex med unntak av første bhg år hvor hun brukte Kapp Ahl sitt. Det er tynnere.

Yngste har hatt stort sett reflex han også, men også ticket to heaven. Han sliter og slet mye på klærne i bhg, aktiv og elsket å være ute, men reflex holdt fint.

Så, ingen gode tips i grunnen. Tykk skallbukse? Eller kanskje heller en god vinterbukse? Han er nå 8, 3. klassing og bruker Kaxx skallbukse på andre sesongen og de er arvet så der brukt snart tre sesonger. POP vinterbuksene er jo tykke og slitesterke.

Begge mine har brukt hel vinterdress (som regel troll eller reima tec +) på denne årstiden i bhg, også da vi bodde i Rogaland og hadde vintre med regn. Synes det er for kaldt med regntøy/skallklær til bhg barn på denne årstiden, så det ble tatt hjem i okt/nov.


#5

Anikka sa for siden:

Samme her.


#6

Niobe sa for siden:

Vi har aldri hatt vanlig regntøy, så jeg kan egentlig ikke sammenligne. Men minsten har alltid vært veldig aktiv ute, og vi har jo bare hatt barmark de siste vintrene. Det betyr at han har akt rundt på stein og grus, rett på rumpa. Han har hatt Reimatec+, og han har aldri klart å slite noe i stykker. Det har blitt slitt, ja, men fordelen med godt skalltøy er jo at det skal litt til før det er så slitt at det ikke lenger er vanntett og funksjonelt. Og det koster, men jeg tror ikke jeg har betalt så mye mer for skalltøyet enn prisen på fire regnbukser.

(Til sammenligning slet ikke storebroren på klærne i det hele tatt, så hans så ubrukt ut.)


#7

Pelle sa for siden:

Gaffe knærne før buksa tas i bruk?


#8

millact sa for siden:

Barnihagen.no har endel tilbud på bukser fra reima. Ville sett om de har noe tilbud på reima tec + bukser.


#9

amylin sa for siden:

Jeg må slutte å lese dette som slitesterk regnbue...


#10

Nera sa for siden:

Jeg tror jeg har skiftet mening, og vurderer å kjøpe en ekstra skallbukse og ha fast i barnehagen som erstatning for regnbukse. Kanskje fra Kappahl? Eller hva jeg først finner: HH er vel ikke supre på slitestyrke? Vi har "alltid" hatt skallsett fra PoP i tillegg til dress og regntøy, men nå virker det som om regntøyet må vike til fordel for skalltøy pga. slitestyrke.

Som mannen sier: "De trør jo på ham regntøy enten det regner eller ikke". Han har skalldressen fra PoP i tillegg, men det virker som om de er redde for å bruke den. :snill:


#11

millact sa for siden:

Ta hjem regntøyet så må de ta på ham skallklær.


#12

Trixie sa for siden:

Det er mange ansatte som ikke tror skalltøy er tett, frustrerende. Vi har brukt skalltøy fra isbjørn, reima og kappahl.
Regntøy med fleece inni tørker ekstremt sakte og vi får ofte regntøy tilbake i bhg dagen etter som fremdeles er vått. Så det krever veldig gode tørkemuligheter.


#13

Nera sa for siden:

Det er akkurat samme nøden på skolen. Frøkna hater regntøy intenst, og har alltid skallbukse og -jakke tilgjengelig, men allikevel har lærerne tvunget henne til å ta på gummiregntøyet. :snill:

Er Bergans Knatten OK? Noen?


#14

Niobe sa for siden:

Ja, hvis vi hadde hatt gummiregntøy tviler jeg ikke på at de ansatte hadde prioritert å bruke det. Like greit å bare ikke ha det tilgjengelig. Vi hadde barnehagebarn på vestlandet i tilsammen 8 år uten å trenge regntøy. :nemlig:


#15

polarjenta sa for siden:

Jeg har jobbet i barnehage i over 20 år, og jeg pleide alltid å bruke det som hang ytterst. Jeg regner liksom med at foreldrene ønsker at det som henger der skal brukes. Så dersom man ikke ønsker å bruke regntøy så er det jo bare å la være å ta det med. Men som sagt, om det er et sett med regntøy og et med skalltøy, så tok jeg det som hang ytterst.


#16

Niobe sa for siden:

Vi opplevde en gang at minsten ble kledd i låneregntøy, med to sett skalltøy hengende klar til bruk på plassen sin.


#17

polarjenta sa for siden:

Jeg skjønner ikke hvordan folk tenker. Jeg har innimellom måtte passe på noen av dem jeg har jobbet med, for det er nok noen som mener at ingenting kan slå vanlig regntøy.


#18

IzziCreo sa for siden:

Reimatec+ :jupp:


#19

Lavender sa for siden:

Eldste min får rifter og revner i det meste. Bergans var for vide og hadde ikke strikk for regulering på innsiden, de sprakk til slutt ved sveisen på siden. HH fra XXL er rimelig og greit, noen gikk ved sveisen, reklamerte og fikk nye. Molo skallbukser xpx eller noe sånt er det beste vi har hatt. De dårligste her i huset har vært fra Lindex og uten fôr, det må være nettingfôr. Bjørn Dæhlie og Navigare har vi hatt med fôr, gode og rimelige.

Jeg har hatt noen runder med barnehageansatte ang skalltøy. Er barna våte har de gjerne akt på rumpa eller sittet i sølevann, ved brukerfeil har teknisk kvalitet null å si. Men det kan være greit med snøskjørt eller strikker under skoene.


#20

Filifjonka sa for siden:

Brukerfeil? :knegg: Det er vel ganske vanlig at barnehagebarn sitter i søledammer eller sklir på rompa.


#21

Nera sa for siden:

Jeg kjøpte Bergans Knatten for 299 på XXL, og den har strikk og knapp i linningen for regulering. Ellers tenker jeg at han får "bruke opp" den skallbuksa han er i ferd med å vokse fra, samt den etter søsteren, men nå begynte det plutselig å snø her, så kanskje problemet løser seg av seg selv.

Nå er det fjerde dagen på rad jeg er innom XXL, så nå får det være nok for en stund.:knegg:


#22

Geitrams sa for siden:

Jeg har også merket at de kler på barna regnbukse uansett vær. Vi har ikke regnbukse i barnehagen, men det meste av skalltøy holder. Det eneste som har blitt hull i er HH. Ellers er vi fornøyd med alt fra Reima, Bergans, PoP, Lindex, Kappahl, Reflex osv osv.


#23

millact sa for siden:

Mine ble tørre (i bhg) da vi gikk over til skallklær i stedet for regntøy.


#24

Lavender sa for siden:

Ja, det har vært helt vanlig med våte sko, dresser, regnbukser og skalltøy. Jeg tviler ikke på teknisk kvalitet. Men teknikk på tekstil hjelper ikke når barna ruller rundt i vanndammer, eller aker på rygg i todelt. Jeg kjøpte Disrikson dress i str 140 til eldste, jeg brukte mye tid på å finne akkurat det. Det første hun gjør er å hive seg på knær for å ake på gruset vei. Dressen fikk rift første dag. Da, som 8 åring, fikk hun beskjed om at akkurat sånn lek er ikke bra for tøyet, selv om dressen testet best på rivestyrke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.