Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bananfluer, argh!!

#1

Polyanna sa for siden:

Vi er invadert av bananfluer, på begge badene! Jrg har ikke funnet noen åpenbar rugeplass, men etter en tur ut nå, så skal jeg rundvaske begge, i alle kriker og kroker. Tips til hvor de liker seg??? Kan de være i luftekanalen, siden den forbinder badene?

Tips til vaskemidler? Gift?

:gaah:


#2

Mei sa for siden:

Fyll noen eggeglass med bringebæreddik. Drypp en dråpe zalo i hvert glass. Sett glassene der fluene er og de drukner seg frivillig mens de ler. Borte etter en liten uke.


#3

Timar sa for siden:

Jeg blander husholdningssaft og zalo, og de dør som fluer!

:knegg:

Hos oss henger de i nærheten av fruktfatet og kjøkkenbenken, tror ikke jeg har møtt noen på badet, så ingen råd, dessverre.


#4

Bokormen sa for siden:

Vi var invadert for et par uker siden. Satte opp diverse feller, men det kom bare nye fluer hele tiden. :gal: Jeg vet ikke hva som endelig hjalp, men vi helte kokende vann ned i sluket daglig, da de visstnok kan legge egg der, som overlever vanlig lunkent vann og såpe. Feller med eplecidereddik lokket også bedre enn de vi allerede hadde med søt saft og zalo.

Vi fanger for øvrig også en del med støvsugeren, da satte vi den umiddelbart ut på den kalde terassen etterpå.

All medfølelse, jeg trodde nesten ikke vi skulle bli kvitt dem denne runden. :sjokk:


#5

nokon sa for siden:

Dei gongene vi har hatt problem med fluer, har det vore sluket som har vore yngleplassen. Jif avløpsrens og mykje varmt vatn i sluket dagleg, kombinert med eit glass med saft, juice, rødvin eller eplesidereddik eller noko anna som lukter fristande for fluer, pluss litt zalo gjer susen. (Zaloen bryter overflatespenninga i væska, slik at dei ikkje kan gå på vannflata, så det er det som gjer at dei drukner).


#6

Einhyrningur sa for siden:

Her levde de i tomme bokser av Burn som guttungen lagret under sengen så mor ikke skulle finne dem. :sur:

Vi brukte eplecidereddikk og zalo. Det stinker så ville forsøkt med saft og zalo.


#7

nokon sa for siden:

Ja, det lukter. Men det er lukta som tiltrekker seg fluene.


#8

cora sa for siden:

Vi hadde størst suksess med eggeglass eller glass med vin. Dekk glassene med plastfolie og stikk små hull i plasten. De kommer seg ned via hullene, men finner ikke veien ut igjen.


#9

Lyppa sa for siden:

Jeg mener å ha lest at sånne småfluer kan bo nedi sluken til vasken.


#10

Stompa sa for siden:

Vi hadde invasjon i sommer, på kjøkkenet. Det tok lang tid å bli kvitt dem, men det jeg gjorde var å vaske ned hele kjøkkenet med salmiakk, gå ut med alt søppel fortløpende, helle kokende vann i sluken to ganger om dagen og sette ut eggeglass med eddik med en dråpe zalo i. Eddiken fanget utrolig mange, men det kom hele tida nye fram til jeg fant tipset om kokende vann i sluken. Jeg tror det var det som var utslagsgivende, for de forsvant på et par dager da jeg begynte med det.


#11

Lille meg sa for siden:

Så rart å få badene invadert.

Å kvitte seg med bananfluer er et topunkts prosjekt hvor begge deler er like viktig:

  1. Fjern/desinfiser stedet eller stedene hvor fluene legger egg. Det kan være i søpla (matsøppel er spesielt utsatt), på steder hvor det er fuktige matrester (for eksempel i brusbokser), i sluk, eller også i blomsterpotter (typisk hvis man har vannet for mye slik at blomsterjorden er konstant våt).

  2. Lag feller for de flyvende fluene. Jeg satte små shotsglass (hvem har eggeglass i våre dager? ;)) med en 50-50-blanding av eddik og vann med en dråpe zalo for å bryte overflatehinnen, rundt om i huset. Jeg satte ekstra mange glass på de stedene hvor jeg visste at det var mange fluer. Visstnok elsker fluene eddik, men de tåler ikke å drikke det.

Lykke til!


#12

Cauchy sa for siden:

Rengjør sluk og overløp og hell i kokende vann eller klor.


#13

GydaG sa for siden:

Jupp- den biten med å dekke glasset med plast viser seg å være mest effektivt.
Og selvsagt kokende vann i sluk et par ganger om dagen.


#14

Odelia sa for siden:

Jeg setter frem glass med eplejuice og eddik 50/50 + 1 dråpe Zalo, uten plast, og de faller som fluer ( :humre: ) til bunns. Klorin i alle sluk.


#15

m^2 sa for siden:

Jeg lager feller slik flere her beskriver.
Også har jeg sånn elektrisk tennis-racket lignende fluezapper. Jeg forfølger dem med den og dreper dem for fote. Kombinasjonen tar knekken på dem i løpet av en dag :jupp:

Fluezapperen har egentlig for store mellomrom for disse fluene, men hvis man vifter litt, eller får tatt dem når de sitter stille, så går det bra.


#16

Madicken sa for siden:

Vi har også en sånn. Mannen min kverket et helt vepsebol på denne måten; zappet én og én veps til og fra vepsebolet til det ble stille. Hele tiden med et skummelt smil om munnen. :skeptisk:


#17

Madicken sa for siden:

Og her har vi fasiten. :jupp:


#18

Joika sa for siden:

Jeg kjøpte sinn insektsdrepespray en sommer vi kom hjem fra ferie og var INVADERT så til de grader. Sprayet og dro vekk for helgen. Tror det er lurt, for det er ganske giftig. Men effektivt.


#19

Polyanna sa for siden:

Nå har jeg i hvert fall ekstremt rene bad og sluk. :knegg:

Men de fellene virker ikke. Jeg brukte rødvinseddik, var det feil? Jeg har hvit eddik, er det det samme som eplesidereddik? :blond:

Kanskje for mye zalo?

Blande hvit eddik og litt saft, kanskje?


#20

Anikka sa for siden:

Jeg blandet rød saft, hvitvinseddik og en god dæsj salo, både i et vanlig melkeglass med gladpak med hull i over og i en felle med samme innhold, laget av en avskåret brusflaske med øverste del stukket nedi, om du skjønner. Begge fungerte greit, men erfaringen var at det måtte være nok søtt og nok eddik til å lukte. Det tok lang tid å bli kvitt disse småj@&¤¤%# altså!

Jeg så det var viktig å ikke la noe som helst av mat, frukt eller matrester stå framme også.


#21

sindrome sa for siden:

Jeg har laget feller av eplecidereddik m. zalo og hvitvin m. zalo, men synes at fluene sitter på siden av skålene. Er det det som er feil? At jeg har skåler med bredder de kan sitte på? Blir det bedre med kopper, uten bredder de kan sitte på? Hmmm.. Må prøve. Har også kloret slukene, vasker all oppvask med en gang og passer på at ingen matrester sitter ute i særlig lang tid.


#22

Fluke sa for siden:

Jeg pleier bare å bruke rødvin og zalo. Litt rødvin i en skål og så en dråpe zalo som tar vannhinnen. Da drukner de fort altså.

Og ja: rens sluket.


#23

Polyanna sa for siden:

Slukene er gullende rene nå. Om de små beistene overlever de mengdene klorin og kokende vann som har helt ned der i dag og i går, så fortjener de nesten å leve. :hehehe:


#24

Cauchy sa for siden:

Helte du klor i overløpet på vasken også?


#25

Polyanna sa for siden:

Jepp. Fylte opp vasken med sterkt, kokende klorvann, og fortsatte å fylle opp til det rant ned i overløpene.


#26

mkj sa for siden:

Vi har fått dette herjet i hus. Vi har forkastet fellene, jeg har lest at de kommer inn utenfra når det er noe som frister. Vi opplevde utrolig mye fluer da vi satt opp slike skåler. Nå har vi fjernet alt av frukt på kjøkkenet og prøver å vaske dem vekk. Har nå også begynt med å helle kokende vann i slukene.

Har tenkt å vaske over alle kjøkkenskap litt grundig.

Hva anbefales? Klorin? Salmiakk?

Jeg hadde ikke avløpsåpner, men helte i litt salmiakk før detkokende vannet.


#27

Anita72 sa for siden:

Ville ikke brukt salmiakk, det tiltrekker fluer.


#28

Eia sa for siden:

Du må ha sukker også, i tillegg til eddik. Sukkeret tiltrekker, zaloen bryter overflaten så eddiken kan drepe fluene. Jeg har akkurat fjernet en runde fluer med denne oppskriften. :jupp:


#29

sindrome sa for siden:

Vin og Zalo funker veldig bra!


#30

sindrome sa for siden:

Men pass på at det er et glass, ikke en skål med kant som de kan sitte på. Jeg gjorde den feilen i fjor, at jeg fylte en skål som hadde en kant. Da satt de seg på kanten og nøt av duften, uten å bade/drukne. Først når jeg hadde det i et glass, der de måtte ned til væsken for å kose seg, fikk det noe effekt.


#31

mkj sa for siden:

Vi har kjøpt spray nå, og fjernet alt som er fristende.


#32

Fibi sa for siden:

Jeg hadde også på badet. En haug! Jeg fant ut at det var den tomme vinflasken som sto på vaskemaskinen som hatte tiltrukket seg dem.

Ja. Jeg drikker vin i badekaret. Jevnlig. :knegg:



#34

mkj sa for siden:

Nå er de døde alle sammen. Men det lukter høgg. Lufter som en gal.


#35

Joika sa for siden:

Jeg har en sånn innsektsspray som tar ALT sånt. Bare å spraye litt rundt der de oppholder seg, så dør de (som fluer :knegg: ). Tror jeg kjøpte den på Jernia.


#36

mkj sa for siden:

Sikkert samme som vi har brukt. Blir ikke spist noe mat på det kjøkkenet i dag.


#37

Joika sa for siden:

Nei, jeg var også påpasselig med å lukke dører etc, så ikke podens hamstere skulle få noe i seg. Er ganske kraftige greier, MEN jeg kjører heller EN effektiv runde med det enn å slite med problemet over tid.

Er stort sett på sommeren det kommer sånt.. alt står jo oppe her hele tiden da. Ikke rart om det kryper litt inn og bosetter seg. :) Viktig å ikke ha frukt fremme, ta vekk alt av brødsmuler, skylle slukene skikkelig før man drar bort etc...


#38

frukt sa for siden:

Melkekartong med en skvett uttynnet melk stående i kjøkkenvasken er en effektiv fluefelle. Det samme gjelder en flaske Bacardi uten kork stående på kjøkkenbenken over natten. :værsågod:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.