banana sa for siden:
Og hva menes egentlig når det står "glutenfritt mel" - er det hva som helst? I allergi-hylla i butikken er det ingenting som heter akkurat det, det heter melblanding, eller det er andre typer mel.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
banana sa for siden:
Og hva menes egentlig når det står "glutenfritt mel" - er det hva som helst? I allergi-hylla i butikken er det ingenting som heter akkurat det, det heter melblanding, eller det er andre typer mel.
Blondie sa for siden:
Glutenfritt mel henspeiler vel gjerne til erstatningsmel, som blant annet melblandingen fra Toro eller Semper. Jeg bruker veldig lite maismel, synes det gir en emmen smak, særlig i produkter som egentlig skal være søte. Det er jo likevel smak og behag, jeg liker bare mandelmel av de typene som er annet enn erstatningsmel.
banana sa for siden:
Så jeg kan bruke mandelmel i for eksempel denne oppskriften?
www.allergikokken.no/oppskrifter/kaker/brownies-uten-gluten-melk-og-egg/
Addison sa for siden:
Jeg foretrekker Toro Glutenfri fin kakemiks i formkaker og småkaker/julekaker.
Trois sa for siden:
Ja du kan bytte med fettredusert mandelmel så lenge det ikke er mer en 100 g mel i kaken er min erfaring, og smak.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.