Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg få din beste pastasalat-oppskrift?

#1

Engasjert sa for siden:

Vi er invitert til et vennepar, og alle skal ta med noe til et tapasbord. Jeg har meldt inn at jeg tar med foccacia, som jeg aldri har bakt før, men det får jeg sikkert til ;)

Og så skal jeg ta med pastasalat, og lurer på om noen vil dele oppskrift på sin beste pastasalat med meg? Helst med kylling :)


#2

Katinka sa for siden:

1 grilla kylling
Ruccola
Babyspinat
Rødløk
Soltørka tomat
Avokado
Mango
Stekt bacon
Krutonger
Fetaost i oljedressing med soltørka tomat eventuelt oliven
Mais
Pastaskruer

Lager hvitløksdressing til:
Lettrømme
Hvitvinseddik
Olivenolje
Lønnesirup
Salt
Pepper
Hvitløksfedd


#3

Syrinx sa for siden:

pasta

for eksempel:

sukkererter (20 sek i kokende vann før i iskaldt vann. Da blir de ekstra søte og gode)
gulrot i tynne skiver
reddik
mais
vårløk
cherrytomater
jarlsberg i terninger
kylling

dressing
smak til en blanding av naturell yogurt, majones, salt, pepper og hvitløk


#4

Sweetie sa for siden:

Denne pleier venninna mi å lage, den er kjempegod! Jeg fikk oppskriften en gang men har ikke laget den selv ennå.

Fullkornspasta
Skinke og/eller bacon
Appelsinbåter delt i to
Mais
Tomat
Soltørkede tomater
Agurk
Grønn salat
Cashevnøtter

Dressing av:
Olivenolje
Rød pesto
Salt
Pepper
Balsamicoeddik


#5

Sweetie sa for siden:

Sorry, så ikke at du skrev "helst med kylling"! Men den funker garantert også med kylling og bacon! :D


#6

løve70 sa for siden:

Denne er veldig god og er med kylling :) Jeg pleier å bruke sånne pakker med ferdig salatkylling, samt smårettskinke.

Pastasalat

1 stk ferdig grillet kylling rives i biter
1 pk skinke (kalkun) skjæres i biter
1 paprika hakkes i små biter
1 boks mais
1 stk løk hakkes i små biter
1 pose pasta (ikke for kompakt - skjell er bra)

Dressing:
2 lettrømme
1 majones
2 ss remulade

Like deler:
Salt
Sukker
Estragon
Skjærgårdskrydder (Helgø)
Merian
Urtekrydder (Herbes de Provence)
Cajennepepper (dobbelt??)
Dill (dobbelt)

Serveres med hvitløksbaguetter eller nystekt focaccia


#7

GinaK sa for siden:

Mannen her spiser ikke mat med majones/rømme/creme fraice så de gangene vi har koldtbordaktig mat så blander jeg i rød pesto isteden.
Kylling, bacon, soltørkede cherrytomater,vårløk, rødløk, ruccula og pasta. Pleier å bruke sløyfer.

Når jeg fant oppskriften var den opprinnelig med scampi og det er også godt.


#8

Engasjert sa for siden:

Tusen takk! Dere blander dressingen i salaten, ikke sant?


#9

Linella sa for siden:

Jeg lager denne:
Grillet kylling i biter
Pasta
Cherrytomater
Paprika
Fetaost
Oliven
Rød pesto

Cherrytomater, paprika og oliven varmes i stekepanne til cherrytomatene begynner å sprekke. Hvor mye man tar av hver ingrediens er en smakssak. Jeg har ofte servert denne med foccacia til.


#10

løve70 sa for siden:

Jepp :) Den bør helst stå en stund, så lag den gjerne dagen i forveien.


#11

Katinka sa for siden:

Jeg serverer dressingen ved siden av, ellers blir salaten fort dvask.
Men dressingen kan du gjerne lage flere timer i forveien så smakene får satt seg. :)


#12

Nextlife sa for siden:

Jeg synes denne er god, og ikke så veldig "tung".
Gni et glass rød eller grønn pesto inn i kokte pastaskruer, tilsett litt hakket rødløk,- og dersom du bruker grønn pesto, strimlede soltørkede tomater, og dersom du bruker grønn pesto,- gode oliven.
Bland i en god neve smaksrik salat, f. eks ruccola eller radicchio rosso, og dryss gjerne over ristede pinjekjerner.
Kan fint tilsettes både kylling, skinke eller en god, mild hvit fisk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.