Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[SPOILERS - DE FLESTE ER ROBOTER!] Westworld

#1

Gaia sa for siden:

Er det noen andre enn meg som følger med på Westworld? Den er virkelig utrolig spennende og jeg kunne godt tenke meg noen å drøfte teorier med, selv om det bare er to episoder igjen! :hyper:


#2

IzziCreo sa for siden:

Vi startet i helgen. Dette er i utgangspunktet ikke my cup of tea, da jeg kjeder meg umåtelig lett av westerns, men jeg ble overbevist av en fan at jeg måtte gi den minst tre episoder, så glad for at jeg hørte på ham for i den første episoden var den kun musikken som fenget :skuffet: MEN det snudde virkelig kjapt i E2 til begeistring så er spent på fortsettelsen :hyper: Kan dog ikke diskutere allverdens ennå, men er med senere.


#3

GinaK sa for siden:

Jeg var skeptisk til å begynne med men har hengt på videre. Liker den kjempegodt.


#4

Éowyn sa for siden:

Jeg skulle bare se episode 1 bare for å ha sett hva det var. Og plutselig hadde jeg sett 6 stk etter hverandre.


#5

Divine sa for siden:

:hyper: Mannen og jeg er like entusiastiske. Har lest spennende teorier også, så jeg er spent på hva vi får vite til slutt.

Bare jeg får mannen til å slutte å utbryte "Life is full of interruptions and complications" HVER BIDIGE gang Hector Escaton vises på skjermen. :knegg:


#6

Maverick sa for siden:

Hvor finner jeg denne?



#8

Inagh sa for siden:

Knallbra serie!


#9

Apple sa for siden:

Episode 2 nå. Kommer tilbake når jeg har sett mer.


#10

Gaia sa for siden:

Men altså:

Spoiler
Er det to tidslinjer og er Mannen i Svart (MiB) den samme som William, eller er han ikke? Og hva med Bernard, er han "robotinkarnasjonen" av han duden på A, som jeg aldri husker hva heter, eller ikke. Og Dolores, når gjenopplever hun egentlig hva? Jeg begynner dessuten å lure på om alle som jobber på stedet egentlig er hosts og at utspiller seg flere historier samtidig. Og Wyatt, hvem er egentlig det??

#11

Gaia sa for siden:

Er det DER jeg har sett ham før! :knegg:


#12

Éowyn sa for siden:

Å, det er Karl!


#13

Apple sa for siden:

Har sett alle 8 episodene. Kommer det en ny hver uke?


#14

Apple sa for siden:

Må vi bruke spoilertags i tråden?


#15

Tallulah sa for siden:

Spoiler
Vi lurte også på om det var to tidslinjer! Mannen i sort dreper jo han mexicanske for å gi blodoverføring til Teddy, men så dukker han opp som gjengleder hos Dolores & co. At William blir han har jeg ikke tenkt over. Husker ikke Dolores allerede MiB når hun møter William? At Bernard er Alfred (er det ikke det han heter?) var en spennende teori.

Den gjengen med horn de møtte helt til slutt, jeg har sett for meg at de er en gjeng utbryter-hosts, ledet sv Wyatt.


#16

Candy Darling sa for siden:

At hosts blir drept og dukker opp igjen skjer jo hele tiden, vi vet jo ikke om det var "natt" i mellomtiden.

Men den teorien er den mest populære, har jeg lest.


#17

Tallulah sa for siden:

Spoiler
Ja, det kan stemme på Dolores, men hva med han mexicanske? To ulike roller i samme kropp så tett i tid?

#18

Gaia sa for siden:

Jeg er ganske overbevist om at det er to tidslinjer, altså. Kanskje flere. Og at William er MiB. Men jeg aner ikke hvem Wyatt er, ut over at jeg tror han er en del av plottet, ikke en utbryter.


#19

safran sa for siden:

Ny episode i morgen! :hyper:


#20

Anikka sa for siden:

Så bra at det endelig ble en tråd om dette! Vi ble helt hekta på Westworld da den kom. Det er virkelig flere lag her og mye man ikke forstår i starten. Me like. Og så er serien utrolig gjennomført, ser at den er påkostet.

Så til det store blondinespørsmålet, hvordan gjør dere en tekst spoiler"sikker" slik dere gjør over? :blond:

:test:


#21

Ruslebiffen sa for siden:

Fantastisk serie! Har sett de første 6 (eller7?) episodene, sparer opp de siste til episode 10 er sluppet sånn at vi kan kan ta alle i ett jafs. :D

Jeg ble ikke helt overbevist før litt uti episode 3, men etter det, wow. Passe mindfucking. :knegg:


#22

Apple sa for siden:

Hvorfor tror dere William er Mib?

Og hva er kotymet for å bruke spoilere i tråder? Bør vel slippe det når vi diskuterer det som har blitt vist?


#23

Gaia sa for siden:

Jeg tenker at man ikke treger å bruke taggs så lenge man ikke skriver noe veldig spoilete. Spoilertagge gjør man ved å skrive "spoiler" på begynnelsen og "\spoiler" på slutten av det man vil ha markert som spoiler (bytt ut " med klammer) eller markere teksten og trykke på ikonet med solbriller i avansert.


#24

Gaia sa for siden:

Teorien om at William er MiB er noe jeg har funnet på diverse diskusjonstråder og artikler om serien. Det er masse småhint hele veien som kan bekrefte denne teorien. Blant annet er handlingen en annen når han kommer til Westworld, og han møter ingen av de vi har blitt kjent med allerede. Det er også interessant at de han møter har andre historier enn i MiBs verden. Det siste hintet, som jeg tenker bekrefter teorien, er at damen MiB "reddet" fra Wyatt er den samme som møtte William første dagen. Og William sa til henne at han trodde hun hadde blitt pensjonert.


#25

Éowyn sa for siden:

Nå har jeg sett episode 9.

:hyper:


#26

Albertine sa for siden:

Vi er ferdig med episode 3 og jeg skjønner fint lite.


#27

~TM~ sa for siden:

Jeg er fan! Jeg synes serien er brilliant! Jeg bryr meg dog mindre om plot og tidslinjer enn om de etiske spørsmålene.


#28

Nessie sa for siden:

Vi er også godt igang. Jeg liker den godt, og den frustrerer meg akkurat sånn passe :knegg:


#29

Maverick sa for siden:

Menneh, nå har jeg lest to artikler uavhengig av hverandre som kritiserer bruken av overgrep mot kvinner i et underholdningsperspektiv. Hva tenker dere om det?


#30

Tallulah sa for siden:

Jeg kan skjønne kritikken, men vet ikke om jeg er helt enig. Jeg syns ikke den viser overgrep som underholdning slik som jeg føler feks game of thrones gjør. De problematiserer overgrep i aller høyeste grad, det er en rekke etiske spørsmål som blir stilt både ift å styre andre, bestemme over andre, begå overgrep, vold og drap.


#31

Apple sa for siden:

Mnja. Synes ikke serien er et problem ifht det. Parken derimot, er jo helt ekstremt forkastelig, synes jeg. Også vold mot menn.


#32

Gaia sa for siden:

Parken er FÆL! Men det skal den igså være. Og jeg syns ikke den beskriver vold mot kvinner sol noe som er ment å pirre seeren (i motsetning til GoT, som jeg fortsatt sliter litt med etter at Danerys falt for overgriperen sin i første sesong.) Jeg begynner å lure på om Ford også kan være en host, at det er det store plottwistet som kommer i neste episode. Dessuten leste jeg en interessant teori om at Westworld ligger på Mars.


#33

Divine sa for siden:

Hmm? Hva er indikasjonene på det?

Jeg synes heller ikke at denne serien er problematisk når det gjelder vold mot kvinner. Jeg leste en av de skeptiske artiklene og jeg syntes det var ekstremt trangsynt. Har ikke vedkommende forstått at det er nettopp dette serien problematiserer?


#34

GinaK sa for siden:

Det var derfor jeg også var veldig kritisk etter å ha lest omtalen av serien men synes ikke det har vært så ille som jeg først tenkte.
Vi har sett 9 episoder nå og jeg synes det er forvirrende med hvem som er ekte og ikke og at de allikevel tenker så mye... :o


#35

Gaia sa for siden:

Blant annet en samtale mellom to av teknikerne der de snakker om når de skal "rotate back" og noe annet som visstnok var litt "space station talk" (jeg finner ikke linken, så dette er fritt fra humkommelsen). Jeg har ikke egentlig tenkt så mye på om det er en mulighet, men jeg kom på det nå.


#36

Éowyn sa for siden:

Jeg synes ikke serien har et problematisk kvinnesyn, men den problematiserer hva som skjer når mennesker befinner seg i en verden hvor de faktisk kan gjøre helt som de vil. Hvor de du møter ikke er mennesker, men roboter og da kan man kaste alt av moral, anstendighet og menneskeverd.

Hadde jeg noen gang skulle besøkt en slik park kunne det ikke vært sammen med noen jeg skulle ha en (nær) relasjon til etterpå. Du risikerer å lære mye ubehagelig om den du er med.


#37

Inagh sa for siden:

Jeg skjønner mindre og mindre av denne serien jeg, for å være dønn ærlig. :nemlig:


#38

IzziCreo sa for siden:

Altså... E1 var elendig, men det er ikke så uvanlig at piloten er det. E2 og 3 var veldig gode. Ser potensialet her. E4 var like givende som E1 :gal: Men jeg ser jo at dette kan være noe, så jeg vil liksom ikke slippe den heller... Nå skal det sies at jeg virkelig ikke liker westerns,

Spoiler
men jeg tenker kanskje at det vil endres (ikke jeg, men serien :knegg: )
Når alt dette er sagt så betviler jeg ikke at dette er en god serie, men om den hook'er meg sånn ordentlig gjenstår å se...

#39

Ruslebiffen sa for siden:

Veldig enig ang de første episodene, inkludert e4. Etter den satt vi litt sånn "hæ? Hva var dette for en transportetappe?!?" Men så tar det seg veldig opp. Åh, vi skal forsette på e7 i dag og skal binge resten av sesongen. :hyper:


#40

IzziCreo sa for siden:

Kult! Ja, alle sier jo at man bare må holde ut :knegg:


#41

IzziCreo sa for siden:

E5 tok det seg noe opp, i hvert fall mot slutten. E6 - nå snakker vi :hyper:


#42

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg er så spent på e10 i morgen at jeg mistenker at jeg får trøbbel med å sove i natt. :hyper:


#43

IzziCreo sa for siden:

Såpass! Det tyder bra :D Vel, ikke at du ikke får sove altså :knegg:
E10 er siste i sesongen? Noe sier meg at vi burde pent vente til helgen så vi kan se alle episodene i et jafs om vi føler for det :nemlig:


#44

Ruslebiffen sa for siden:

Ja, det er siste episode. Vi så 7-9 i ett jafs i går, og det er ulidelig å vente hele to døgn på neste/siste episode. :knegg:


#45

IzziCreo sa for siden:

Ok, da skal jeg legge opp til maraton ved første anledning :nemlig:


#46

Joika sa for siden:

Så første episode i går. Får vel se et par til før jeg eventuelt slakter den...


#47

Magica sa for siden:

Mannen er gira på at vi skal se denne. Må se ferdig "the fall" først.


#48

Anikka sa for siden:

Gleder meg virkelig til siste episode. Kjedelig at mannen jobber seint idag, kan jo ikke smugtitte alene!


#49

Albertine sa for siden:

Jeg har det på samme måte, gubben er borte og jeg må vente. Vi har to episoder igjen da, men likevel. Er siste episode på 90 minutter?


#50

Divine sa for siden:

Jepp. 90 minutter. Nettopp ferdig!


#51

Ruslebiffen sa for siden:

Holy macarony! :dåne: :hyper:



#53

Gaia sa for siden:

For. En. Slutt! :hyper: Bare (minst) ett år til sesong 2. :sukk:


#54

Candy Darling sa for siden:

Er det bare jeg som ikke er overbegeistret? Det var jo ingen egentlige overraskelser, og de kunne spart seg en 8-10 min av de talene. :gjesp:


#55

Inagh sa for siden:

Jeg er ikke overbegeistret, jeg syns serien til tider er skikkelig rotete. :knegg:


#56

Gaia sa for siden:

Alle dere som ikke er overbegeistret kan gå og være underbegeistret i en annen tråd, altså. :snurt:

Jeg er enig om at noe av det var forutsigbart, for en dreven seriekjenner. Men jeg syns likevel det er en knallbra serie. Jeg syns karakterene har ganske mange lag, og det er ikke opplagt hvem som er snille og slemme.

Spoiler
Dessuten lurer jeg på om William faktisk døde eller om han overlever. Det samme med hun styremedlemmet (Charlotte). Og kommer vi til å se flere tilsvarende verdener neste sesong? Jeg tenker at Mars-teorien ble styrket av den siste episoden, for hvis dette virkelig er så stort som det ser ut til å være, med flere "verdener", så kan jeg ikke helt se hvor det kan ligge.

#57

Ruslebiffen sa for siden:

Enig, Gaia!

Spoiler
William så rett og slett superhappy ut på slutten. :knegg: Jeg tør forresten sette ganske mye penger på at Ford har laget en dronekopi av seg selv. Da kommer han fortsatt til å i allefall i starten av s2 være den som fortsatt kan styre alt. En sesong jeg tipper blir rimelig kaotisk, hehe. Det meste spennende synes jeg uansett er de etiske spørsmålene - hva er det som definerer liv?

#58

Divine sa for siden:

Jeg hadde nesten håpet at mannen ikke svart IKKE var William, for det var så åpenbart fra så tidlig av. Jeg lurer også på om det kan være på mars, og om det er en av grunnene til at det skal være håpløst å flykte for vertene.

Det eneste jeg sliter med, er at jeg klarer ikke å like Dolores.


#59

Gaia sa for siden:

Jeg tror ikke egentlig det er meningen at vi skal like Dolores. Vi skal like Maeve, Bernard og Teddy. Men vi skal ikke like Dolores.

Spoiler
Jeg lurer faktisk på om hun er en av hostene som blir gal av oppvåkningen, mens Maeve ikke er det. Og så lurer jeg veldig på hvilken rolle teknikeren som hjalp Maeve faktisk har. Noe sier meg at han er en smule mer sentral ift oppvåkningen av hostene enn vi fikk inntrykk av i første sesong. Dvs. at han ikke var en uvitende hjelper, men faktisk var med på å programmere inn endringen i plottet til Maeve, som til slutt førte til at hun "våknet". For slik jeg oppfatter henne, så skjer egentlig oppvåkningen hennes først i det hun velger å gå av toget og lete etter datteren. Alt frem til det var bare skriptet for henne.

Et annet tema jeg syns er interessant, er i hvilken grad vi er herre over egen skjebne. Det å ta valg, uavhengig av "skjebnen"/skriptet, er ganske sentralt for oppvåkningen. Jeg skulle gjerne sett skriptet til Doloroes i det hun valgte (eller "valgte") å ta livet av Ford. Dessuten - jeg ser det som ganske sannsynlig at det er en kopi av seg selv han laget nede i det hemmelige laboratoriet. :jupp:


#60

Magica sa for siden:

Jeg skal prøve begynne å se den med et åpent sinn. :knegg:


#61

Ruslebiffen sa for siden:

Jeg brukte tid på å finne ut hvem mannen i svart var, og skjønte det definitivt ikke fra starten av. :knegg:

Spoiler
Godt poeng med teknikeren og maeve, Gaia! Jeg har mest troen på at det at hun skulle gå av toget var en del av scriptet og at det var også Fords regi, men det kan jo så klart har vær teknikeren også. Bernard sitter nok med mer info her, iallefall om han faktisk rakk å se mer av scriptet før maeve brakk brettet hans.

Jeg liker forresten Dolores. :wohooo:


#62

Gaia sa for siden:

Jeg tror ikke det var programmert, Ruslebiffen.

Spoiler
Jeg tror det var hele poenget med at hun får vite at hun har fått ny historie hvor det er skriptet inn at hun skal flykte. Men hvor hun gis en mulighet til å ta et eget valg ved at hun får informasjon om noe som er såpass viktig for henne at hun velger å gå "off script" for å følge hjertet. Lappen hennes er den samme triggeren som pistolen tilsynelatende er det for Dolores. De får informasjon/gjenstander, som gjør dem i stand til å ta valg utenfor skript, fordi det er såpass sterke følelser involvert. Jeg er spent på om Bernard har "våknet" og om Teddy også har gjort det.

#63

Skilpadda sa for siden:

Min tolkning var at

Spoiler
det var en del av det nye skriptet til Maeve. Hun avbrøt Bernard, som viste henne det nye skriptet, da han begynte å si "and when you get on the train ...", og jeg tenkte meg at det som stod videre i skriptet var "... you start thinking about your daughter and change your mind". Jeg tenkte kanskje poenget var at hun la vesken sin igjen på toget. Kanskje poenget med skriptet ikke var at hun skulle komme seg ut, men at det som lå i vesken, som hun ba Felix skaffe, ble sendt ut av parken.

Men jeg vet jo ikke. :)


#64

Gaia sa for siden:

Hm. Interessant tolkning, Skilp. I så fall er teorien min om teknikeren styrket.


#65

Tallulah sa for siden:

Fisker opp igjen denne. Jeg syns man godt kan spoilertagge teorier. Kanskje særlig når man har brukt mye tid og enerig på nettet og funnet dem som flest mulig enes om, og deretter presenterer dem her.


#66

Anikka sa for siden:

Da har jeg også fått sett finalen, jeg syntes

Spoiler
den var bra, men litt langdryg. Totalt sett likte jeg s1 veldig godt.

Kan det tenkes at det ikke var Ford som ble drept, men en kopiert utgave?
Jeg har forøvrig også sansen for Dolores og angret på at jeg hadde lest såpass mange teorier i forkant at jeg hadde fått med meg at mannen i svart var William. Samtidig var det nok greit å være obs på at det kunne være ulike tidslinjer på gang for å unngå forvirringen en del har kjent på.

Når det gjelder William/mannen i svart så synes jeg det er urealistisk at et menneske skal gå fra å være bløthjertet og sympatisk til å bli en kynisk voldselsker så raskt, men hva vet vel jeg.

Uansett er det alt for lenge til sesong 2!


#67

Candy Darling sa for siden:

Men det ser jo ut til at verter kan se forskjell på mennesker og seg selv i langt større grad enn menneskene selv? Det ser vi blant annet da Maeve går av toget og alt shuttes ned, selv om det tilsynelatende er en gjest der?


#68

Divine sa for siden:

Nå skjønte jeg ikke hva du mente, Candy. :blånn:


#69

Candy Darling sa for siden:

Ref om

Spoiler
Dolores drepte en robotversjon av Ford eller menneske-Ford. I tilfelle har hun visst at hun har gjort det, og da er det jo ikke det definerende valget likevel. Men kanskje det bare er mer avanserte script som gjør at også de "bevisste" ikke skjønner at de er scriptet?

#70

Skilpadda sa for siden:

Jeg skjønte at du mente at verter ser forskjell på verter og mennesker, Candy, men jeg skjønte ikke den andre setningen Divine quotet fra deg. :)


#71

GinaK sa for siden:

Jeg klarte å sovne fra alt sammen så må se den siste episoden på nytt. Fikk med meg at han sendte kompisen naken på hesten ned i solnedgangen. Burde vel ikke lest noe her i det hele tatt nå. :o


#72

Anikka sa for siden:

Ja, det er et godt poeng, Candy.


#73

Tallulah sa for siden:

Spoiler
Jeg tror det var en robot-Ford, og at det var avtalt spill mellom menneske-Ford og Dolores. Han forteller henne jo hele greia, og hva som må til for å starte revolusjonen så vidt jeg husker? Han reagerer heller ikke på at hun kommer oppover mot ham, hun skjuler seg ikke på noe vis, og han vet jo at hun er ustabil.

En helt annen ting: it. kvinnesynet: Jeg syns avslutningen er virkelig god ift. dette. Det viser jo at man ikke kan drive på sånn uten konsekvenser.


#74

Candy Darling sa for siden:

Ah! Det er jo vanligvis sånn at når gjestene går av toget, settes hele programmet i gang, og her gjør det også det, men det shuttes ned når toget forsvinner og det bare er Maeve der. Det kan selvsagt hende at det kun er knyttet til toget, men det virker usannsynlig at en sånn shutdown hadde kommet hvis det var en gjest som ombestemte seg og hoppet av toget i siste liten - det hadde jo ødelagt illusjonen. Vertene vil aldri gå i dvale foran gjester, så det betyr at de registrerer henne som vert?

M var jo også soleklar på at labfyren var menneske og ikke vert, så jeg synes alt tyder på at de kan skille det (med mulig unntak av Bernhard og evt andre som lever under dobbeltillusjonen om at de vet hva verter er, men tror de er menneske selv).


#75

Divine sa for siden:

Ah. Takk, Candy. Jeg skjønte ikke den scenen, nemlig. Men det er jo logisk det du sier der.


#76

Gaia sa for siden:

Morsom observasjon, Candy! Jeg skjønte ikke shut-downen, men det forklarer den jo veldig godt. :jupp:

Spoiler
Og ellers tenker jeg at det er mulig at både det at Mave gikk av toget og at Ford ble skutt av Dolores er skriptet, men da på et litt mer avansert nivå.

Og ellers så tror jeg at det er mulig å programmere verter til å tro at andre verter er mennesker. Det skjedde jo med Clementine - hun "drepte" jo det hun oppfattet som et menneske. Så at Mave tror at Felix er menneske betyr ikke noe mer enn at hun kan være programmert til å tro det.

Nå kjente jeg at det er veldig lenge til 2018.


#77

IzziCreo sa for siden:

Freaking spoiler tags, folkens :skremt: #2EpisoderIgjen


#78

Gaia sa for siden:

Sesong 2 er i gang folkens! Hvem følger med? :hyper:




#81

Gaia sa for siden:

Jeg har masse teorier. :hyper:

Spoiler
Jeg tror at Abernathy og Mave er samme person, enten ved at hans "person" er lastet ned i hennes underbevissthet, og at jakten på datteren dermed er forsterket fordi hun både jakter på sin egen datter og på Abernathys (Dolores). Men at fordi hun ikke er bevisst at Abernathy er en del av henne, så kjenner hun ikke igjen Dolores som datteren når hun møter henne. Fordi hun ikke stemmer overens med minnet av egen datter. Det forklarer hvorfor det var skriptet at hun skulle ut av parken - hun skulle ta med dataen som var lastet ned i Abernathy, men så våknet hun og ombestemte seg. For øvrig tror jeg at Dolores fortsatt er på Fords skript. Hun virker rett og slett ikke helt våken.

#82

Apple sa for siden:

Jeg skal! Men må se ferdig Le Bureau, samt at jeg ikke liker å vente på én og én episode.


#83

Miss Norway sa for siden:

Jeg så sesong 1 om igjen jeg, :hardcore: før jeg begynner på sesong 2 i kveld


#84

Gaia sa for siden:

Jeg vurderte det, men jeg leste meg heller opp på wikien. :knegg:


#85

Pappalille sa for siden:

Jeg følger med. Jeg er veldig fornøyd så langt.


#86

Tallulah sa for siden:

Hva tenker dere om den nye introen? I forrige var det vel en hest, og det er jo et dyr mennesket har tatt kontroll over og "domesticated". I år er det en Buffalo, et dyr mennesket aldri har greid å temme.


#87

HP sa for siden:

Godt observert! Det er også mor og barn. Og roboten spiller piano i begynnelsen, før programmeringen/pianola tar over.

Gaia: Jeg har inntrykk av at Mave har fått full innsikt og er sendt på et oppdrag, mens Dolores er i en mer selvstyrt prosess der hun gradvis blir mer bevisst og tar selvstendige valg.

Spekulasjon:

Spoiler
Jeg mistenker at Charlotte Hale kan være Arnolds Charlie.


#89

Candy Darling sa for siden:

Spoiler
En av teoriene er jo noe a la Altered Carbon, altså at man kan laste opp menneskelige bevisstheter i roboter og dermed leve evig. Men her ser det nesten ut til at det er motsatt; at Bernard er en robot i Arnolds kropp/hud? For Bernard passerer jo alle DNA-tester?

Og at Charlotte er Charlie ... fiffig. Men hun må jo da vite at Bernard er robot, siden hun kjenner igjen sin egen far?

Og hva er det William har gjort? Og hva er døren? :hyper:

MÅ vi virkelig spoilertagge en så obvious spoiletråd?


#90

Candy Darling sa for siden:

Åja, vi har visst hatt den diskusjonen før. :knegg:


#91

IzziCreo sa for siden:

Jeg lever svært godt med valget om å la den serien fortsette uten meg :nemlig: Den fenger meg rett og slett ikke nok, selv om jeg synes den er fiffig og godt laget. Den har elementer som appellerer veldig lite til meg (mye gjentakelser, fortellerteknikken som gjør at man må ofre endel og ikke minst western-delen...).


#92

Tallulah sa for siden:

Hører dere på Filmpolitiets Westworld-podcast? Full av spoilere, så vær oppdatert, men de går igjennom ulike fanteorier, og har en gjest med i studio for hver episode.

De diskutere blant annet om

Spoiler
Arnold ikke er en ekte person, men ett program. Vi har (visstnok) bare sett ulike personer snakke med Arnold, men ikke sett ham selv. Jeg syns den teorien mistet litt verdi etter episoden hvor v ser William prøve å laste opp svigerfarens minne i en robot, og går ut i fra at det er det som har skjedd med Arnold/Bernard også.

Også lurer jeg veldig på hvorfor William har "flyttet" inn i Westworld. Andre besøkende må ut for å "decompress" etter et visst antall dager, men han lever jo der, til synelatende. Og er med på eiersiden, men vi har aldri sett ham utenfor Westworld? Interessant med datteren hans, da. Jeg har en teori der. William er gift med datteren til James Delos i virkeligheten. I Westworld er han forelsket i Dolores. Hva om han har lastet opp svigerfarens sjel i Abernathy? Da vil Dolores på et vis kunne være hans kone.

Forresten; så dere at huset til Bernard liknet på huset i Blade Runner? Ennis House, av Frank Llloyd Wright. Flisene er til forveksling like.


#93

Gaia sa for siden:

Til den første teorien, Tally:

Spoiler
Det stemmer jo ikke. Vi ser Arnold flere ganger i sesong 1, vi er bare ikke klare over at det er han vi ser. Da tenker jeg det er mer sannsynlig at Arnold er forsøkt lastet over i Bernard.

Og så tror jeg MiB rett og slett er mye ut og inn av Westworld, ikke at han bor der permanent. Jeg er egentlig mer spent på storylinen med datteren hans. Og om Dolores faktisk er våken, eller om hun er en del av spillet til Ford.


#94

HP sa for siden:

Fullt mulig at Ford og Arnold har klart noe Delos ikke kan, derav Delos higen etter IP (som de eier men Ford har holdt tilbake/kontrollert). Jeg håper det ligger mer bak enn at Delos skal redde sine "Facebook"-data til markedsføringsformål.


#95

Tallulah sa for siden:

Siden man skriver under på at Delos kan bruke alt fra deg når du sjekker inn i parken, kan de strengt tatt bygge replikaer av alle, og dermed få verdensherredømme.


#96

Candy Darling sa for siden:

Jeg følger Filmpolitiets podcast, og begynner å få vondt i hodet. :knegg:

Spoiler
Og hvis C er Arnolds datter, hvordan kan hun ikke reagere på Bs utseende?

#97

HP sa for siden:

«Doesn't look like anything to me?»


#98

Tallulah sa for siden:

Henger dere med? Jeg likte den siste episoden veldig godt.

Spoiler
Den illustrerte jo et enormt taktskifte, og benyttet seg av helt annen fortellerteknikk enn tidligere. Og nesten komplett fri for eksplisitt vold. Men ikke mindre grusom av den grunn.

Etter Longmire ble jeg skikkelig fan av Zahn McLarnon, et av veldig få TV-show som har turt å ta noe mer enn en overfladisk approach til native americans, og jeg har gledet meg til Westworld skulle gi oss hans historie også.

Samtidig ser jeg jo at Westworld MÅ portrettere ham og Ghost nation i et vennligsinnet lys, og faller dermed i klisjefella, men hele Westworld er jo egentlig et grusomt speilbilde av vestens møte og herjinger med resten av verden. Alle verdenene vi ser har vært kolonisert på et vis i virkeligheten. Og når alle verdenene er portrettert i et klisjefyllt lys, er det vanskelig å dra historiefortellingen ut av det også.

Jeg liker også godt at de tør å gjøre hele episoder på andre språk enn engelsk, og spesielt et så lite språk som lakota er.

The Atlantic har en god diskusjon av episoden, syns jeg.


#99

HP sa for siden:

Jeg likte også denne. Og den neste blir litt i samme gate med Grace og William ser det ut til i traileren.

Spoiler
Heier på Maeve. Krysser fingrene for at Sizemore glimter til.

#100

amylin sa for siden:

Har ikke fått sett. Må se i løpet av uka.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.