Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når er det "greit" å snu junior?

#1

Hyacinth sa for siden:

Dumt spørsmål, egentlig, for alle vet jo at det er best å sitte bakovervendt lengst mulig.

Poden på tre og et halvt sitter bakovervendt hos oss. Han har forsåvidt god plass i Cosmic XTP-setet sitt, men setene foran må stå så langt framme at det er dårlig plass til oss voksne.

Vi skal ikke snu ham enda, for jeg ser ingen grunn så lenge han faktisk har god plass, men jeg ser for meg at spirrevippen vår (13 kg og 97 cm) kan sitte slik til han er både fire og fem år. Men ingen har vel en seksåring bakovervendt?

Når er det "greit" å snu?


#2

Stikka sa for siden:

Jo Autofil har sin seksåring bakovervendt. ;)

Svenskene anbefaler fram til 4-5år, så har ikke storesøster vokst ut av setet sitt før hun er fem så vurderer jeg snuing da.


#3

Agent Scully sa for siden:

Når de får egen bil. :nemlig:


#4

Hyacinth sa for siden:

:knegg:

Jeg er verdens særeste mor. Jeg ser at de fleste elevene mine (6 år) sitter på puter. Bare puter. Min jentunge (snart 6) får drasse på beltestolen sin på klasseturer til hun blir 14.


#5

Hyacinth sa for siden:

Gjett om jeg får kommentarer på at guttungen vår sitter bakovervendt. Herregud. Skulle tro folk hadde dårlig samvittighet eller noe. Trodde ikke det var SÅ rart å ha en 3,5-åring bakovervendt, men IRL ser jeg ALDRI noen som oss.


#6

Gaia sa for siden:

Nei. Innen den tid regner jeg med at de har funnet opp en bil som gjør det praktisk å rygge hele veien. :nemlig:


#7

Hyacinth sa for siden:

:knegg:

Egentlig er det rart at ikke alle passasjerer i en bil sitter bakovervendt. Det har jeg tenkt mange ganger.


#8

safran sa for siden:

Hva slags kommentarer får du? Og av hvem? Jeg syns det er helt fantastisk at du har ham bakover, jeg! Folk flest vet altfor lite om dette, eller så gir de beng. Begge deler er egentlig hårreisende.


#9

Hyacinth sa for siden:

Nå er vi jo ganske heldige i og med at han er litt liten for alderen da, men typiske kommentarer er dette:

-Stakkars, han har fryktelig liten beinplass. (Noe han ikke har).
-Han satt ganske trangt med føttene, så jeg (Han har aldri klaget).
-MÅ ha sitte den veien enda?
-Det blir veldig greit når han kan sitte andre veien, da blir det lettere for oss å ta ham med i bilen.(Noe jeg selvsagt er enig i).

Alt dette kom fra min mor, som egentlig er en fornuftig og sikkerhetsbevisst dame. Hun respekterer imidlertid vårt valg og når de tar ungene våre med i sin bil, synes hun det er helt greit at vi monterer setet slik vi vil ha det.

Venner og venninner (med dårlig samvittighet fordi de selv snudde ungene da de var under et år): Oj, sitter han den veien enda, ja? Mulig det ikke er kritikk, kanskje tvert i mot, men de fleste blir veldig overrasket.

Og så noen av typen sjempe-intelligente: Vi hadde ikke belter engang da vi var små, og det gikk jo bra med oss, bla bla bla... :whatever:


#10

Stikka sa for siden:

Storesøster er ikke liten, heller stor for alderen. Vi har faktisk ikke fått noen kommentarer på at hun sitter bakovervendt. Ser ikke mange på samme alder som sitter slik men det er ingen grunn for at mitt barn skal sitte mindre sikkert. Sikkert noen som synes jeg er vanskelig når det gjelder dette med sikring i bil av mine barn, men de har heldigvis vett på å ikke gå inn i diskusjon med meg om dette temaet. :knegg:

Kristin: Storesøster kommer nok til å drasse på beltestol helt opp til konfirmasjonsalder hun også. :dulte:


#11

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg ser ingen grunn til å snu så lenge det ikke er problemer med bakovervendt, eller de går over på vekt og lengde.
(selv om de er seks og sju år)

Jeg har også to som drasser med seg beltestoler på tur.
Min eldste på ni er den eneste i klassen som har slik stol. De andre sitter enten på gamle puter eller ingenting.


#12

Honda sa for siden:

Jeg skulle gjerne ha hatt min 4 åring bakovervent lengre en til han bare var 2.

BLÆÆÆ

Men nå er heldigvis bilstolene blitt litt lengre i ryggen, men per i dag er han for lang for alle bakovervente. Men om de hadde blitt lengre når han var så kunne han værtfall ha sittet bakovervent til 3 år.

Og recaro start stolen blir han å måtte sitte i til han skaller i taket;)

Lillesøstre skal sittebakovervent helt til hun blir for lang. Men hun er lang nå, men håper hun ikke ar arvet storebror sin flagstang rygg:)


#13

Gaia sa for siden:

Jeg blir innimellom ganske sjokkert over manglende kunnskap om bilsikring, ja. Jeg har faktisk opplevd å få kjeft av en mor (venninne) fordi jeg ga hennes (da) åtteåring beskjed om at hun ikke fikk sitte i midten når jeg kjørte, fordi jeg ville at alle i bilen skulle være fastspent med trepunktsele. Jeg kjørte da deres syvseter og lillebroren ble "forvist" til det bakerste setet fordi jeg skulle ha med meg tre barn i bilen. I ettertid fikk jeg da en lang lekse om hvor vanskelig jeg hadde gjort det for dem, og hvor bekymret åtteåringen var blitt når de tok ut de bakerste setene og hun da måtte sitte i midten (i topunktssele). Moren hadde måttet bruke lang tid på å forklare hvorfor det jeg hadde forklart om forskjellen på trepunktssele og topunktssele var feil. Og at det selvfølgelig var helt trygt å være sikret med topunktssele. :dåne:

Og dette er en intelligent og oppegående mor, som ellers er veldig flink på de fleste andre felt...


#14

Sokk sa for siden:

Himmel.

Man vil vel alltid prøve å rettferdiggjøre egne handlinger, men å gå hardt inn for å forklare noe som er direkte feil til et barn! :dåne: Åtteåringen hadde jo all grunn til å være bekymret, slik jeg ser det.

Hva tror moren er poenget med trepunktsseler, tro? Eller hvor tror hun det blir av overkroppen hvis man kræsjer i en topunktssele? All ære til deg som tok deg bryet med å være vanskelig da du kjørte bilen! :nikker:


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan heller ikke fatte at man kan sikre barn med topunktssele. Ikke voksne heller, egentlig. Det er bedre enn ingenting, men hvorfor finnes det i det hele tatt topunksseler i biler?


#16

TBM sa for siden:

Jeg kjører ikke med barna i topunktssele jeg. Vi har fått seks seter i vår "nye" Toyota HiAce, men jeg nekter å bruke setet i midten foran nettopp pga topunktsselene.

I vår gamle Volvo er det topunktssele i midten bak. Det er greit så lenge minstemann sitter i bakovervendt sete der, men hadde vi ikke funnet trepunktssele som kan ettermonteres, så hadde vi måttet bytte bil. Flere burde kanskje tenke over det?


#17

Mamma Rosa sa for siden:

Men du? Du monterer setet slik det skal etter 11 kg? Da tar det jo veldig stor plass.
Det finnes mange seter som tar mindre plass.
Tenkte bare jeg skulle si det. :)


#18

TBM sa for siden:

Finnes fra gammelt av - var den første typen sele - mener jeg å huske...


#19

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg vet det. Det medfører at guttungen har kjempegod beinplass. Og jeg som sitter foran ham desto mindre. Men jeg liker godt Cosmic-setet og det er ikke vits å bytte nå når han er 3,5 år, synes jeg. Om en år eller så må han vel ha beltestol likevel.


#20

Mamma Rosa sa for siden:

Da er det ikke rart at det er trangt nei.
Jeg ville kjøpt nytt sete, men det er meg. ;)
Jeg satser hvertfall på å ha min bakover mye lengre enn 4 år.
En bekjent kjøpte nettopp Secura til sin treåring, den kommer han til å ha plass til i veldig lenge.


#21

Hyacinth sa for siden:

Jeg er bare redd han ikke skal få plass når han bikker 4 år eller så. Hvordan er det Secura-setet? Og er det med Isofix?

Nå spør jeg alle på generelt grunnlag: Ville dere hatt en gutt på 4 år bakovervendt i en Cosmic eller i en beltestol med Isofix-feste?


#22

Mamma Rosa sa for siden:

Securaen (opp til 25 kg) har ikke Isofix nei. Ingen Isofix seter går over 18 kg.
Setet er dypt og har god sidebeskyttelse.

Det er MYE tryggere med et bakovervendt sete uten Isofix enn en beltestol med Isofix.


#23

Stikka sa for siden:

Secura har ikke isofix. Jeg har min jente på 19kg og 104cm bakovervendt i en Brio Zento. Ikke så dyr stol, men er ganske lik Cosmic i typen. Vi hadde Cosmic før og likte den veldig godt, men måtte bytte pga vektgrensen. Hun har fortsatt mye plass og kan sitte slik minst et år, forhåpentligvis to år til.

Bakovervendt i en Cosmic, uten tvil.


#24

Hyacinth sa for siden:

Vi kjøpte ny bil i går. Mannen påstår at han ikke greier å få setet like støtt som i den gamle. Det var noe med de der gulvstøttene og det. Jeg kan ikke feste bilstoler, så jeg vet ikke. Håper inderlig at han står like trygt.


#25

Stikka sa for siden:

God grunn for å kjøpe et nytt bakovervendt sete til poden det. ;)

Et nytt sete er småpenger iforhold til bilkjøp. Og da slipper dere å montere slik at det blir veldig trangt framme. :)


#26

*HH* sa for siden:

Ikke jeg heller.. DENNE videoen sier vel det meste. Nei, barna bør sitte sikret i sete/beltestol så lenge de ikke overskrider vekt og høyde på setet, uavhengig om de selv syntes det er flaut.

Det ideelle hadde vært alle satt bakovervent. Min kjære far har en teori om en skjerm som man sitter foran å kjører baklengs, slik at man på skjermen ser det man ville sett om man satt fremover. Ikke så gal teori da :humre:


#27

Adrienne sa for siden:

Rent størrelsesmessig tror jeg gutten din kan sitte i Aktasetet sitt ganske lenge enda. Storebror ble snudd da han var 3,5 år og han er en stor gutt, som da var iallefall over 105 cm. Frem til da hadde han sittet i Akta-setet vi hadde i lillebilen. Og så lenge det er plass så er det jo det tryggeste å sitte bakovervendt.


#28

Skremmern sa for siden:

Vår snart 4,5 åring sitter fremdeles bakovervendt. Hun har ikke god plass til bena, men god nok, de er jo ganske myke disse små (hun har bena ut til siden, ikke oppunder haka, eller noe, så jeg ser for meg at hun kan sitte sånn ganske lenge enda).


#29

Bokormen sa for siden:

I bilstolsammenheng er det nesten en fordel med små barn. Eldstejenta vår er lang, vi måtte snu henne da hun var 3 år og 107 cm. Kusinen hennes var nesten fem år før hun nådde den høyden. Jeg skulle gjerne hatt storesøster bakovervendt lengre. Men det var jo litt trist å se at det lengste barnet på småbarnsavdelingen var det eneste som satt bakovervendt. :sjokk:


#30

*HH* sa for siden:

Ta en titt på siste innlegget i bloggen min. Der er det bilde av en 6-åring på 120 cm bakovervendt. Det lar seg gjøre :-)

Og bøyde ben er IKKE farlig, selv om mange voksne tror det er både farlig og ubehagelig. Barn er ikke små voksne


#31

Tjorven sa for siden:

Snuppa er faktisk en av de ytterst få i barnehagen som sitter bakovervendt, og hun er langtfra den yngste.

Det blir kommentert av mange at det begynner å bli trangt for bena hennes nå, men så lenge hun ikke klager, så blir hun sittende slik. Hun er forøvrig en særdeles liten snuppe, så jeg tror ikke at plass blir problemet med det aller første. Men hun gleder seg til å få selskap i baksetet, og det kan jeg jo forstå.

Hvis jeg ikke hadde vært så forum-aktiv, så hadde hun sikkert vært snudd for lenge siden. Før jeg var på forum så visste jeg faktisk ikke hvor stor forskjell det var på trafikksikkerheten (men før det hadde jeg ikke barn heller, så jeg føler på en måte at jeg var litt unnskyldt).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.