Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

På jakt etter sjokoladekake med appelsin og kaffe

#1

Retz sa for siden:

Kaken kan gjerne nærme seg konfektkategorien, og både appelsin- og kaffesmak må komme tydelig fram. Altså mer enn bare et hint.

Noen som har en god oppskrift?


#2

Skilpadda sa for siden:

Nei, men det høres kjempegodt ut, så jeg tror jeg må henge her! :nam:

Harriet har forresten en veldig god oppskrift på konfektkake pyntet med kandiserte appelsinskall, så den oppfyller jo to av kravene, og kanskje man kan ha kaffe i den også, for å fullføre treenigheten?


#3

My sa for siden:

Jeg har en veldig god Brownie-oppskrift som gir ganske utpreget appelsinsmak, men tror ikke den involverer kaffe.


#4

Retz sa for siden:

Jeg tror helt sikkert det går bra å erstatte 0,5 av eggeplommene (eller der omkring) med en dæsj kruttsterk espresso på Harriet-kaka. Kanskje redusere bittelitt på smør og sukker i tillegg.

Del gjerne brownieoppskriften, Lille*My, "utpreget appelsinsmak" høres meget bra ut! :digger:


#5

Pappalille sa for siden:

Sjokolade og appelsin er laget for hverandre. :nemlig:




#8

My sa for siden:

Det er brownieoppskrifta fra "Schakendas Bakeskole":

En stor kake i langpanne (det vil si skuffa som hører til ovnen, så det er stor oppskrift, halver hvis du skal ha det i ei lita langpanne):

600g smør
1/2 appelsin (saft og zest)
120g kakao
640g siktet hvetemel
880g sukker
20g vaniljesukker
12g bakepulver
6 store egg
400 g knuste valnøtter (sist brukte jeg pistasjenøtter, og gangen før, cashewnøtter, fordi det var det jeg hadde, men hadde ikke så mye som 400 g. Har aldri prøvd med 400 g valnøtter).

Smelt smøret i en liten kjele på svak varme. Mens det smelter, river du zest av en halv appelsin. Zest er det ytterste gule laget av appelsinskallet, ikke ha med det hvite innenfor. Bruk den fineste raspen på rivjernet, og ha det i en liten skål. Press saften av appelsinen i skålen også. Bland alt det tørre, unntatt valnøttene, i en stor bakebolle. Hell i egg, appelsinblandingen og smøret. Alt røres sammen til en fin og glatt røre uten klumper. Til slutt blander du inn valnøttene, som du har knust i grove biter.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-18 minutter. Den skal være litt rå i midten.

  • Du kan sikkert erstatte det ene egget med litt sterk kaffe ja, det blir sikkert godt. :nikker:

Eventuelt kan du jo lage glasur, etter følgende oppskrift fra samme bok, de er ganske mye kaffesmak på den:

50 g smør -smeltes,
250 g melis, 1ts kakao, 4ss kaffe, 2ts vaniljesukker -blandes i og røres til glatt glasur uten klumper.

Den er beregnet på sjokoladekake i lita langpanne, så da må den sikkert dobles for å dekke hele den store panna.


#9

Retz sa for siden:

Ho ho, jeg trodde ikke det var mulig å sitte på jobb kl 6.30 og bli skikkelig fysen på sjokoladekake! Men det er altså fullt mulig. :D

Må visst bake i helga. Takk for tips og oppskrifter!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.