Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Døde av forgiftning etter akupunktur

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg leste nettopp denne fryktelige saken, som virkelig setter fingeren på problem med alternativ behandling. Man har ingen rettigheter skulle noe gå galt.

www.nrk.no/norge/xl/dode-av-infeksjon-etter-akupunktur-_-ingen-har-tatt-ansvar-1.13224632


#2

Candy Darling sa for siden:

Hvis jeg skjønte det riktig, var faktisk en turnuslege som var akupunktør(-elev), så da har man visst mulighet for å forfølge saken. Men det er helt tilfeldig, fordi vedkommende er helsepersonell.

Sannsynligheten for at noe sånt skal skje etter en akupunkturbehandling er jo forsvinnende liten. Men jeg er helt enig med deg, det faktum at alternativbransjen er helt uregulert, og helt uten dokumentasjons- og kvalitetskrav, er et stort problem. For å si det mildt.


#3

Tallulah sa for siden:

Men klinikken / skolen vil ikke bekrefte det, og vedkommende gjorde det vel ikke i kraft av å være turnuslege.

Ja, det er jo ekstremt uheldig med et slikt outcome, men tror veldig få skjønner at med en totalt uregulert bransje, så har man ingen rettigheter skulle det gå galt.


#4

Input sa for siden:

Jeg hørte om det der på radioen i morges. Det er tragisk, men akupunktur er vel en av de alternativbehandlingene som er på full vei inn i tradisjonell behandling? Hørte fra en foreleser på HiOA at sykepleiestudentene der får opplæring i akupunktur. Det er jo litt underlig.

Hørte forresten også på radioen at den vanligste dødsårsaken som følge av akupunktur er at nåla stikkes for langt inn i brystregionen og skader lungene. :what:


#5

Candy Darling sa for siden:

Nei, men jeg forsto det slik at f.eks. pasientskadeerstatning kan bli aktuelt dersom det var helsepersonell som utførte det?


#6

Candy Darling sa for siden:

Ikke dødsårsak, men hyppigste alvorlige hendelse, vel. #har hørt samme radioprogram


#7

Input sa for siden:

Åja. Jeg var midt i å gå av trikken. Men likevel.


#8

Tallulah sa for siden:

Ja, leste litt grundigere og kan se slik ut.


#9

Candy Darling sa for siden:

Ja, vet ikke om det var så veldig betryggende. :knegg: "Sepsis skjer veldig sjelden, den hyppigste alvorlige hendelser er punkterte lunger."

:iiik:


#10

Java sa for siden:

Jeg hørte samme radioprogram. Selvsagt P2. Jeg forsto det slik at pasientskadeerstatning ikke gjaldt hvis det var utført utenfor "tjeneste" selv det var helsepersonell som hadde gjort det.


#11

Candy Darling sa for siden:

Det er ikke helt tindrende klart, kan man si, men det virker som det kan ha betydning?


#12

Katta sa for siden:

Det er en tragisk sak. Det er vanskelig å si hva slags utfall den kan få og hva som hadde skjedd om dette var en følge etter behandling i sykehus. Infeksjoner er dessverre noe som skjer av og til når man bryter hudbarrieren. Det jeg er mest spent på her hvis det var sånn at det var en turnuslege som utførte dette er om det kommer en større diskusjon om hvorvidt man betraktes som helsepersonell i en sånn setting og hva slags følger det har. Akupunktur er jo i en gråsone da det er akseptert behandling for endel tilstander, men ikke for andre.


#13

Tallulah sa for siden:

Ja, jeg trakk frem saken egentlig mest pga av at man (naturlig nok) ikke har rettigheter etter at en alternativ behandling har gått galt, ikke at jeg tror det er en stor risk ved akupunktur.


#14

Lavender sa for siden:

Det brukes sterile nåler, men enda skjer dette? Jeg skjønte etterhvert alvoret når jeg fikk sprøyte av manuellterapeut, hvor han presiserte hvordan han renset hender og stikkstedet etter regler, og ba meg være oppmerksom hvis stikkstedet ble irritert. Jeg fikk tydelig beskjed. Det er vel alltid en risiko ved behandling, sjeldent med dødelig utfall.


#15

Katta sa for siden:

Lavender, steril håndtering hjelper, men sår er og blir en inngangsport. Det går heldigvis stort sett bra.

Jeg lurer på grenseoppgangen mellom lege på alternativ klinikk og lege på jobb.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.