Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kongens nei

#1

Cumulus sa for siden:

Kan man ta med en gutt på 8 1/2 år på den filmen?


#2

Pegasus sa for siden:

Vet ikke om den vil fenge en åtteåring. Men bortsett fra det, så ja.


#3

Input sa for siden:

Jeg hadde ikke gjort det. Synes det er rart at denne har fått bare ni år når jeg ser hva annet som har fått ni år. Den er jo ganske brutal i perioder. Og utover det, tipper jeg den vil være ganske kjedelig?


#4

Maverick sa for siden:

Jeg synes ikke den er spesielt brutal på "direkte" vis, men det er jo et skremmende tema. Krig i eget land. Barn som må rømme. Jeg hadde ikke tatt med tiåringen min.


#5

Isolde sa for siden:

Mine relativt sarte 9åring ville veldig gjerne se den. Etter litt om og men så gikk vi med på det. Han likte godt filmen og synes ikke den var skummel. Scenene med mest vold var veldig korte.


#6

Niobe sa for siden:

Vår historieinteresserte 11-åringen likte den kjempegodt og ønsker seg boka til jul. Men det merktes at et par scener hadde gått innpå ham, og han brukte litt tid på å snakke om det og bearbeide inntrykket. Men han er ikke hardt røynet på film, så han er nok sånn sett ganske sart.


#7

Tjorven sa for siden:

Jeg hadde med meg begge mine unger på denne. Knerten hadde da akkurat rundet 9 år. 11-åringen syntes den var skummel. Ikke nødvendigvis fordi scenene i seg selv var så skumle, men fordi hun visste at akkurat dette faktisk hadde skjedd.

9-åringen synes en del av det var ganske kjedelig, men lærte mye. Han har hatt masse oppfølgingsspørsmål i etterkant som tyder på at han hadde utbytte av filmen, men kanskje mer som historieundervisning enn underholdning. Jeg var da også klar på at vi så den for å lære historie.

Selv likte jeg filmen veldig godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.