Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kinesisk ribbe

#1

liefje sa for siden:

Jeg har fått kinesisk ribbe servert noen ganger, smurt inn med soya, ingefær, chili og andre spennende krydder, sprø svor og en eller annen spennende salat til. Tenkte å prøve meg på noe sånt nå i adventstiden. Jeg fant et par oppskrifter online, men kanskje har noen av dere en utprøvd oppskrift å anbefale. Takker på forhånd!


#2

Niobe sa for siden:

Jeg har ikke laget ribbe, men jeg kan virkelig anbefale å honningglasere pinnekjøttrester og servere med ris og søt chilisaus. Det er knallgodt.


#3

liefje sa for siden:

Takk. Det skal jeg huske etter julaften, men spiser ikke pinnekjøtt før det, så ingen rester nå.


#4

Hyacinth sa for siden:

Det er godt å ta honning på pinnekjøttet etter koking også, og sette det litt k ovnen etterpå. Og servere på "vanlig" måte.


#5

Anne sa for siden:

Vi fikk servert kinesisk ribbe ifjor som den HI refererer til, den var helt fantastisk! Vi fikk servert coleslaw og et par sauser ved siden av, derav en av soya/koriander.

Lykke til :)


#6

-ea- sa for siden:

Åh! Jeg har masse pinnekjøtt igjen fra igår. Honningglasere (eller annen glasering) har jeg aldri gjort, og ønsker teskjeforklaring. :vilha:


#7

Lavender sa for siden:

Vet ikke om den innfrir alle ønsker, men den er utradisjonell og veldig god med sprø svor og masse smak. Tror vi må ha denne neste søndag.

heiamat.no/2014/11/26/verdens-beste-ribbe/comment-page-2/

500 gram tynnribbe per person
2,5 dl kyllingkraft
7,5 dl vann
3 laurbærblad
2 stjerneanis
½ kanelstang
6 nellikspiker
6 hvitløksfedd
1 tommelfingerstor fersk ingefær delt i mindre biter


#8

Niobe sa for siden:

Varm honning i en gryte og rør inn litt soyasaus. Pensle det på pinnekjøttet, og stek pinnekjøttet i ovnen.


#9

liefje sa for siden:

Takk, men ikke helt "riktig" ift. den jeg mener. Denne er fortsatt for lite asiatisk, liksom. Den jeg fikk var mer klissete, som Anne snakker om oppi her.


#10

liefje sa for siden:

Ja, akkurat sånn vil jeg lage. :sikle: Men så var det den oppskriften, da...



#12

liefje sa for siden:

Tusen takk. Høres kjempegodt ut, men denne skal lages uten svor, og svoren er jo det beste. Håper på en oppskrift med svor



#14

banana sa for siden:

Det er ikke Babi Pangang du snakker om? Det er kanskje indonesisk.


#15

liefje sa for siden:

Ja, den ser god ut utenom at tilbehøret ikke høres like spennende ut. Takk. Si fra hvis du prøver den. Er noen dager før jeg selv skal lage.


#16

liefje sa for siden:

Ja, indonesisk det, og ikke det jeg mener, men takk likevel.


#17

venla sa for siden:

Vi har prøvd ribbe med hoisin-saus, det blir veldig godt. Kan serveres med ris og wokede grønnsaker.


#18

Xian sa for siden:

Av et bilde jeg fikk opp i FB-minner nå, ser jeg at vi (les: Xian-mannen) har brukt sånn ski-/créme brûlée-brenner i etterkant for å få sprø svor når vi har laget asiatisk ribbe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.