Jeg har fått kinesisk ribbe servert noen ganger, smurt inn med soya, ingefær, chili og andre spennende krydder, sprø svor og en eller annen spennende salat til. Tenkte å prøve meg på noe sånt nå i adventstiden. Jeg fant et par oppskrifter online, men kanskje har noen av dere en utprøvd oppskrift å anbefale. Takker på forhånd!
Vi fikk servert kinesisk ribbe ifjor som den HI refererer til, den var helt fantastisk! Vi fikk servert coleslaw og et par sauser ved siden av, derav en av soya/koriander.
500 gram tynnribbe per person
2,5 dl kyllingkraft
7,5 dl vann
3 laurbærblad
2 stjerneanis
½ kanelstang
6 nellikspiker
6 hvitløksfedd
1 tommelfingerstor fersk ingefær delt i mindre biter
Takk, men ikke helt "riktig" ift. den jeg mener. Denne er fortsatt for lite asiatisk, liksom. Den jeg fikk var mer klissete, som Anne snakker om oppi her.
Av et bilde jeg fikk opp i FB-minner nå, ser jeg at vi (les: Xian-mannen) har brukt sånn ski-/créme brûlée-brenner i etterkant for å få sprø svor når vi har laget asiatisk ribbe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.