Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Unge lovende - har du sett den?

#1

Pøblis sa for siden:

Jeg så sesong 1 og syntes den var veldig bra. Jeg så Skam etterpå og tenkte at - Dæven, NRK er bra på serier! :hyper:

Jeg hørte på radioen i dag morges at sesong 2 av Unge lovende kommer i januar, og jeg gleder meg!


#2

Bluen sa for siden:

Ja, den har jeg faktisk sett, og likte den veldig godt. Så gøy at det kommer en ny sesong!


#3

Addison sa for siden:

Ja, jeg har sett den, likte den veldig godt! Gleder meg til ny sesong!! :hyper:


#4

Muskat sa for siden:

Ja, likte den, gleder meg til ny sesong! :hyper:


#5

nokon sa for siden:

Eg har og sett første sesong, ja. Veldig bra!


#6

LilleT sa for siden:

Ja, den er bra. Jeg kommer til å se sesong to også.


#7

veobra sa for siden:

Sett og likt. Kommer neste sesong allerede. :hyper:


#8

Tjorven sa for siden:

Du MÅ se neste sesong. Snuppa mi er med i første episode. :hyper:

Men altså; jeg så forrige sesong og syntes den var veldig bra. Så jeg skal se den av den grunn også.


#9

Pøblis sa for siden:

Så kult! :hyper:


#10

nokon sa for siden:

Det som er litt ekstra kult med den serien er jo at det er dei tre skuespillerane, Alexandra Gjerpen, Siri Seljeset og Gina Cornelia Pedersen, som har skrive den. Dei var i same situasjon som karakterane i serien, utdanna skuespillarar utan jobb. Så tok dei initiativ og skreiv manus og kontakta NRK sjølv. Alexandra Gjerpen har sagt i eit intervju at dei scenene tilknytta søkinga og avslaga på Teaterhøgskolen var terapeutiske for henne.



#12

Karamell sa for siden:

Ok, da har jeg sett ferdig sesong 2 og vil gjerne diskutere en sak. :sparke: Men må vel vente til flere har sett hele. :knegg:


#13

amylin sa for siden:

Sett sesong 2, og kan diskutere.


#14

Karamell sa for siden:

OK, da spoilerjeg siste episode her. Ikke les om du ikke hsr sett.

Spoiler
jeg tenker på slutten og Nenne. Jeg skulle ønske hun sa "takk, men nei takk til L. Han var jo ikke grei. Blir han en bra kjæreste for henne nå, tror vi?

#15

Elise sa for siden:

Har også slukt serien nå fra i går til i dag. :jupp:

Spoiler
Nei, jeg skulle også ønske hun sa nei. Hun burde satt grenser for seg selv og ikke gått med på å fortsette det tøyset der. Hvordan det går videre kan jo slå begge veier. Men han virket ikke som en som kan gi henne det hun trenger. Jeg er usikker på hvor stabil hun egentlig er, jeg føler hun trenger en "rock" liksom. En stødig, stabil, trygg grunn.

#16

Karamell sa for siden:

Jepp, og så leste jeg at sesong 3 kommer. Håper det ikke er så lenge til. 6 episoder a 30 minutter er så lite.


#17

Elise sa for siden:

Ja, iallfall når man ser alt i løpet av under et døgn. :knegg:


#18

amylin sa for siden:

Spoiler
Jeg likte heller ikke at hun sa ja. Skulle ønske hun fortsatte å gå. Tror neppe han er en fyr hun trenger, siden han virker veldig ustabil og ikke spesielt snill.

#19

Einhyrningur sa for siden:

Dummeste serien jeg har sett. Og da prøvde jeg faktisk med flere episoder siden så mange skrøt av serien. Den fenget virkelig ikke.

Men godt noen liker den da. :knegg:


#20

Blå sa for siden:

Nå har jeg sett de to første episodene og skal nok absolutt få sett den. Morsom og velspilt.


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg har nå sett 4 episoder (av 6). Og jeg er ikke så sikker på om alle av dem er så himla unge og lovende lenger. Jeg får lyst til å filleriste Elise litt. "Slutt å snakke ned deg selv, Elise!"


#22

Timar sa for siden:

Eg binga heile serien på sundag. Eg tykkjer han var underholdende. Det er kjekt å sjå ein serie kor hovedpersonene har kome seg litt viare frå skule og collegeliv. Og eg diggar at serien omhandlar jenter.

Eg tykje og at Elise borde ristas litt. Ho skulle ha hatt vaksne som kunne ha vore positive vaksenmodellar rundt seg.

Eg leste om Unge Lovende i avisa, og det er "Elise" som har skrive manus, samen med ein mann. Dei jobbar med den kommande sesongen no.


#23

Pelle sa for siden:

Spoiler
Jeg lurte på om de la opp til at Elise hadde et alkoholproblem. Drikker alene både her og der. Eller så er det bare jeg som er så satt at jeg ike er helt inne mht hvor mye unge single drikker i dag.

#24

Bluen sa for siden:

Jeg har bare fått sett den første episoden foreløpig - morsomt med snuppa, Tjorven! Generelt har jeg helt fra starten hatt lyst til å filleriste Alex, som jeg synes er nokså usympatisk. :knegg:


#25

Tussa sa for siden:

Eg tenker at dette er litt av poenget med serien. At Unge lovende også til eit punkt kan bikke til ironisk. At når vi ser skal ha vi ha lyst å filleriste, lyst å gjere om på valg. Eg likar at seriar gjer dette med meg.


#26

Karamell sa for siden:

Jeg har lyst å filleriste de alle tre, egentlig. Grow up, liksom. :knegg: Det at de lever delvis av "frie yrker" påvirker kanskje også valgene deres noe. Drikkingen, egoismen, etc.


#27

amylin sa for siden:

Har hatt lyst til å filleriste alle tre i forskjellige situasjoner, ja. Synes den er morsom, god og velspilt. (Synes fortsatt det er en annen viss serie som sitter i lengre. :sparke: )


#28

D'Arcy sa for siden:

Jeg ble så utrolig glad i Kimmo. For en utrolig fin fyr. Alle burde hatt en Kimmo


#29

Hondacrv sa for siden:

Eg har sett fire episoder no og synest denne sesongen er trist og deprimerande. Det er jo berre surr. Men kanskje tjueåringar har sit så surrete liv? Kva veit eg. Eg hadde det ikkje.


#30

Timar sa for siden:

Det er jo færre faste holdepunkter i livet for den gjengen der, ihvertfall sammenlignet med det det var for dem jeg omgikkes i 20-årene. Vi studerte stort sett godt og lenge, og deretter gikk vi ut i fast jobb som krevde oss minimum 8 timer hver dag. Alkohol og natterangling og tøys ble det ikke så mye av på hverdagene. ihvertfall.


#31

Hondacrv sa for siden:

Neida, eg veit jo det, og den siste kommentaren var litt tull, men det eg syns, er at det virker som om alt liksom er leit, og litt sånn depressivt. Men innerst inne mistenker eg at eg egentlig ikkje er i rette humøret sjølv til å sjå serien :knegg:


#32

Tjorven sa for siden:

Nå har jeg sett alle episodene.

Jeg ble også litt oppgitt over dem. Og så skjønner jeg dem litt også. Og så innser jeg at mitt liv var langt mer strukturert, men sikkert ikke så mye bedre, da jeg var på den alderen.


#33

nokon sa for siden:

Eg blir og oppgitt, særleg over Alex. Makan til sjølvopptatt dame! Og samtidig så representerer dei ein stereotype som eg kjenner veldig godt igjen.

Spoiler
Eg synest Elise hadde ei god utvikling i denne sesongen, ho henta seg liksom inn igjen då ho sa frå seg det nummeret på Latter.

#34

nokon sa for siden:

Og den episoden dei er på Sandnes, altså! :skratte: Den er fantastisk!


#35

ingling sa for siden:

:humre: Jeg kjente masse folk uten livet totalt på stell på den alderen, og var litt der selv også, i hvert fall da jeg ble separert som 27. Riktignok ferdig utdannet og i jobb, men ikke fast, og vi var da ofte ute i ukedagene selv om vi jobbet. Det er jo sånt en orker når en er 27! Jeg blir også litt oppgitt over noen av valgene deres, men jeg kjenner igjen mye, ikke minst følelsen av at en sikkert burde begynne å få ting på stell, og så er en ikke helt der. Jeg synes det er utrolig godt skildret.


#36

nokon sa for siden:

Eg hadde ikkje så mykje meir struktur på kvardagen og det var mykje pils og seine kveldar og surring i Oslo-gatene på veg til kebabkøen då eg var rundt 25 og. Så det er ikkje det eg er oppgitt over. Eg er oppgitt over måten dei behandler folk rundt seg på. Og då særleg Alex. Kimmo er jo heilt nydelig (bortsett frå at han vil busette seg på Sandnes. :skremt: ). Ho kunne fint ha behandla han bedre.


#37

Hondacrv sa for siden:

No kikka eg på spoileren din, nokon, og blei litt letta. Ja, Alex oppfører seg ikkje fint. Ho med langt hår er derimot i ferd med å rote seg inn i noko som ikkje er bra for ho, trur eg.


#38

Tjorven sa for siden:

Ja, drikkinga er jo grei nok. Men jeg blir sur på Elise som rakker sånn ned på seg selv, Alex som gjør så teite karrierevalg (i mitt hode) og Nenne som må tro mer på selv. (Nenne var forøvrig langt bedre nå enn sist sesong.)


#39

Hondacrv sa for siden:

Nenne,var det ho hette ja.


#40

Karamell sa for siden:

Nenne har jeg spoila om over her. :knegg:

Jeg likte Kimmo denne sesongen, men var han ike litt kjip mot Alex i sesong 1? Hun var veldig selvopptatt da også, da, minnes jeg.


#41

nokon sa for siden:

Var det ikkje same tema då? At ho blei sur fordi han prioriterte andre ting enn henne og forsøkte å dirigere han? Det var noko med at han brakk beinet og øydela karrieren sin medan ho bare kjefta fordi det ikkje var så alvorleg?


#42

Hondacrv sa for siden:

Jo han var kjip mot ho då.


#43

amylin sa for siden:

Synes ikke han var så kjip. Han ødela korsbåndet, men hun var jo fortsatt egoistisk. Hun svarte ikke og var borte hele kvelden, mens han satt hjemme og ringte og ringte og lurte på hvor hun var. Samme dagen hvor hun fikk avslag på teaterhøgskolen. Han gikk jo ut for å finne henne med sykkel og krykker. Det han kanskje var kjip på, var at han presset henne litt på å finne noe annet å gjøre enn teaterhøgskolen og at han også hadde fått sin plan for framtiden ødelagt. Oppfatter han ikke som utrolig kjip. Oppfatter henne derimot som veldig egoistisk og selvsentrert.


#44

Bluen sa for siden:

Jepp, helt enig i dette - en usympatisk skikkelse, rett og slett. Han er av et annet kaliber hele veien, synes jeg.


#45

nokon sa for siden:

Stemmer. Eg hugsa ikkje detaljane. Men Alex har heile tida oppført seg som om hennar (luftslott av ei) karriere er viktigast i forholdet deira. Og det er jo tydelig i måten ho snakker om drømmane sine at ho ikkje skjønner kva Kimmo meiner, når han tar opp akkurat dette. Eg oppfatter at han setter grenser for seg sjølv. Det går utover forholdet, men eg vil ikkje kalle han kjip. Ho er utilgjengelig og bryr seg ikkje om at hans karriere er øydelagt, men er sur fordi han ikkje er tilgjengelig for henne.


#46

nokon sa for siden:

Begrunn?


#47

Tussa sa for siden:

Kimmo kjip??? Han er jo berre en skikkelig fin fyr med endelig litt integritet!


#48

Tjorven sa for siden:

I forrige sesong var Kimmo en svært lovende håndballspiller som trodde han skulle gjøre karriere av dette. Så ødelegger han korsbåndet. Jeg synes det er lov til å bli relativt knust av en sånn nyhet, og jeg synes Alex var en ganske kjip kjæreste i den prosessen. Men jeg skjønner jo at det var litt dårlig timet siden det skjedde samtidig som hennes avslag på teaterhøyskolen.

Men i min verden er teaterhøyskolen slik du søker på mange ganger, så for hennes del så tenkte jeg at dette bare vare en av mange sjanser.


#49

amylin sa for siden:

Til Alex sitt forsvar, hun hadde søkt tidligere på Teaterhøgskolen. Unnskylder fortsatt ikke oppførselen hennes.


#50

Java sa for siden:

Jeg er enig i det dere skriver om Alex, men ikke Kimmo. Jeg synes ikke Kimmo er så nydelig. De har begge sine sider, og egentlig synes jeg de er et godt eksempel på et par som ikke er gode for hverandre selv om de er glad i hverandre. Det er ikke alle ungdomskjærligheter som tåler å bli voksne.


#51

Timar sa for siden:

Det å dra i begravelsen ens ærend for å spørre om Moren til Alex kunne være kausjonist var vel ikke veldig sjarmerende. Men, han fikk da Alex til å dra i begravelsen, om ikke annet.


#52

Bluen sa for siden:

Mora til Alex spilles av søstra til Mia Gundersen, for øvrig. :knegg: bidrar


#53

Tussa sa for siden:

Ja, ER det det?? Ho var liksom ikkje så lik seg.


#54

nokon sa for siden:

Eg veit! Eg lo godt då eg såg henne.

Apropos biroller, han taxisjåføren som køyrer Elise til ...Oftebro-fyren, som eg ikkje hugser rollenamnet på... i første episode, er det Bjørn Eidsvåg?


#55

nokon sa for siden:

Ikkje å forsøke å overtale Alex til å flytte til Sandnes heller. :hehehe:


#56

Timar sa for siden:

Det er mulig :knegg:


#57

Magica sa for siden:

Vi burde jo lage manus til "middelaldrende, men fremdeles lovende" med 3 damer i sin beste alder (vår alder!) det mangler jo nå i rekken etter skam og denne. :knegg:


#58

Blå sa for siden:

Alexandra Gjerpen var gjest i Salongen (P2) på onsdag, for de som vil høre mer om serien og om henne.


#59

Bokormen sa for siden:

Alex er irriterende, men det synes jeg Elise er også. :sparke: Serien i seg selv liker jeg veldig godt, men jeg får litt mark av hvor selvsentrerte de er. Voks opp og ikke skyld alt på mamma og pappa. :gal:


#60

Hondacrv sa for siden:

No har eg analysert det klippet, og er like langt. Han er lik, men lurer på om han har litt for langt hår?


#61

nokon sa for siden:

Eg måtte og sjå det fleire gonger. Det er blikket og auga eg har hengt meg opp i.


#62

Bluen sa for siden:

Hvor mange minutter ut i episoden?


#63

nokon sa for siden:

Ca 9:00-9:20.

Eg fekk til å ta eit skjermbilete:


#64

Elise sa for siden:

Han står iallfall ikke på cast-listen på imdb.com.


#65

nokon sa for siden:

Nei, det har eg sjekka.


#66

Bluen sa for siden:

Ser ikke ut som ham på det bildet, nei.



#68

amylin sa for siden:

Ser ikke ut som Eidsvåg.


#69

Java sa for siden:

Det der er ikke Eidsvåg, nei.


#70

daffy sa for siden:

Fin serie. Selv om deres ungdomstid virker å være vesentlig mer actionfylt enn min.

Nå syns jeg NRK kan lage en serie for oss rundt 40. Julie Andem kan gjerne få lage den.


#71

Karamell sa for siden:

Jeg bare: "hun der var lik Mia Gundersen, ser og hører alle fra Rogaland ut som Mia Gundersen, eller?"


#72

nokon sa for siden:

Nei, men ho gjer det. :skratte:



#74

Hondacrv sa for siden:

Oj. No har eg sett heile. Likte ikkje slutten for alle....


#75

Bille sa for siden:

Hvorfor disser de Sandnes så voldsomt?
Bare nysgjerrig, har aldri vært der..


#76

nokon sa for siden:

Det er ikkje dissing. Det er skildring.
:utflytter:


#77

kiki sa for siden:

Trives godt i Sandnes jeg. :) Passe stort, nærhet til både fjell og vakre Jæren. (men sikkert ikke et Mekka for skuespillere)


#78

Katta sa for siden:

Jeg har sett det og er ikke veldig imponert. Jeg synes egetnlig det var ganske kjedelig og ikke mye jeg kjente igjen.
Dissinga av Sandnes er vel et sånt eksempel på hjemsted som blir kjipt sammenlignet med større by og jetset.


#79

nokon sa for siden:

Sandnes er eigentleg ein heilt grei by, altså. Eg saknar både fjell og har der eg bur. Mitt største problem med Sandnes er eigentleg ein del av folka som bur der.

Men kontrasten mellom studentfylla i Oslo og Kebaben er seriøst godt skildra!


#80

Tjorven sa for siden:

Jeg er fra en by relativt sentralt på Østlandet. Det er masse av mine barndomsvenner som synes det er en flott by å bo i. Jeg synes den var et høl hvor alle mente noe om alt, og jeg aldri fikk mulighet til å forsvinne i mengden.

Jeg tenker at det samme gjelder Sandnes. Noen synes det er supert, og andre føler det som en tvangstrøye.


#81

nokon sa for siden:

Det er ein veldig presis beskrivelse. Eg kjende veldig godt igjen den scena kor dei går gjennom Langgata og blir flagga ned av ein fyr med «Kimmo? Kimmo Stokkeland!» Eg treng den anonymiteten eg får i Oslo, ved å kunne gå rundt i byen utan å bli stoppa av folk som veit både fornavnet og etternavnet (og dei assosiasjonane til familie, slekt og sosiale forventningar som følgjer med etternavnet). Og eg forstår Alex si motvilje mot å ta i mot det huset og flytte til Sandnes som ei motvilje mot eit slikt miljø.



#83

rine sa for siden:

Jeg synes Unge lovende er OK, og i alle fall mye bedre enn Skam. Jeg har ikke kommet lenger enn to episoder eller noen sånt ut i første sesong (av Skam), men har aldri skjønt hva alt oppstyret handler om. Unge lovende har jeg klart å se to hele sesonger av, og det lover i alle fall godt. :knegg:


#84

Katta sa for siden:

Der er folk ulike ja. Jeg er glad jeg nå har bodd lenge nok i denne byen til at endel faktisk kjenner meg igjen på gata. Jeg synes det er litt ensomt uten.


#85

Timar sa for siden:

Det er jeg og. Å bli gjenkjent på butikken av en nabo eller forelder i klassa er noe helt annet enn å bli gjenkjent av en eller annen i bøgda som kjenner til foreldrene dine og dermed mener at de vet hvem du er og hva du burde gjøre og forresten, hvordan går det ungen til tanta til naboen din, jeg hører han har fått seg ny kjæreste?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.