Jeg baker alltid med smør og skyr vel i grunnen margarin som pesten. :knegg: Men jeg synes ikke pepperkakene jeg baker etter mammas oppskrift blir like sprø som de mamma pleide å bake, til tross for utallige endringer på tykkelse, steketid og temperatur. Så kom jeg på at hun bakte jo selvfølgelig med margarin, slik "alle" gjorde da.
Dermed: Blir pepperkaker sprøere med margarin enn smør i deigen? :blond:
Det har jeg aldri merket forskjell på, men jeg hadde en oppskrift med bakepulver og en med natron, og den med natron blir sprøere/mer porøs. Det er også forskjell på stekeovnene. Min stekeovn samler på mye damp, så den lønner det seg å åpne stekeovnsdøren på en gang i løpet av steketiden når noe skal bli sprøtt.
Jeg ville faktisk testet ut med Melange. Jeg prøver meg frem med min bakst og noen ting smaker faktisk bedre med Melange, selv om jeg liksom ikke vil at det skal det :knegg: Pepperkakene må jo være sprø, så hvis dine tidligere forsøk ikke har nådd frem så ville jeg forsøkt med Melange. Jeg har tilgode å oppleve at Melange har ødelagt smaken altså, så om det skulle slå feil så kommer det nok ikke til å bli fullt ramaskrik i Rusleheimen og ny deig må lages :knegg:
Your secret it safe with me :knegg: Ingen trenger å få vite, og hvis noe er igjen etter deigen er satt så kaster du papiret (brettet med innsiden ut) og putter resten i en boks :nemlig:
Nei, altså, du snakker med dama som nettopp lekset opp barnehagen opp i at margarin har ingenting å gjøre der, og at barna skal ha meierismør (eller Bremykt da for å ikke gjøre smørejobben übervanskelig for småtassene)... Men av og til er det lov tenker jeg :knegg: Skulle tro vi snakket om vin :skratte:
Bluen?! Smør smaker da bare ekkelt og eminent hvis det er gammelt og harskt! (Få ut dampen var et godt tips. Alternativt kjevle enda tynnere, om mulig.)
Pepperkaker blir alltid sprøe og gode med oppskriftene som starter med å smelte smør, sukker og sirup i kjele. Lett å kjevle tynn også. Sånne,
"Vårt matgeni Hanne Buxrud har gitt oss Verdens beste pepperkaker. Og vi deler selvfølgelig!
150 g smør smeltes i kjele til nøttebrunt
1 dl lys sirup og 150 g sukker tilsettes
1dl kremfløte tilsettes når sukkeret er smeltet
1/2 ts nellik,
1/2 ts ingefær,
1/2 ts pepper,
2 ts kanel,
1 ts bakepulver
og 400 g hvetemel blandes og røres sammen med resten. Sett den kaldt, og stek på 175 grader i 10 minutter."
Men hvorfor dine ikke blir sprø med en oppskrift som fungerer for andre er ikke lett.
Me-hen jeg har jo disset alle som bruker maragarin i mange år! Jeg har til og med fått svigermor, verdens mest ihuga margarinbruker, til å bytte ut margarin med smør i 50-60% av baksten! :kjepphest:
Trodde pastamaskin var sånn alle fikk, enten de ville eller ikke. Litt som fonduesett og raclette. Koster noen hundrelapper på Clas Ohlson. Veldig mye kjekkere å ha enn en raclette.
Mulig det er en konsekvens av mange år med bittelite kjøkken der jeg virkelig ikke ønsket å ha inn noe som kunne ende opp kun som skapfyll. Men altså, jeg skjønner at pastamaskin er kjekt å ha altså. Selv om jeg på det dengang bittelite kjøkkenet fint klarte å kjevle ut pastadeig til ravioli for hånd. Hehe.
Vi har pastamaskin fra IKEA, fått som gave, aldri brukt. :knegg: Og SÅ tynne trenger ikke pepperkaker å være, synes jeg - har i grunnen aldri hatt det som et mål.
Man får jo ikke vasket den skikkelig så det skjer ikke i supersmaker Izzi sitt hushold som elsker både pastamaskinen, raclettejernet og fonduesettet :knegg:
Pastamskinen er i stål og løse deler vaskes i zalo. Null problem å få skikkelig ren. Har aldri hatt julesmak på pastaen. :knegg: Jeg er en supersmaker selv, og ville kjent det minste hint av nellik.
Pastamaskinen min har 9 ulike innstillinger og man kan stoppe å kjevle på 8 eller 9 hvis man vil ha dem tykkere. Selv foretrekker jeg tynne sprø pepperkaker, så jeg kjevler dem helt tynne.
Mener det stod eksplisitt at pastamaskinens deler ikke skulle legges i vann, men kun børstes og tørkes ren?! :gruble: Tror jeg må lese manualen en gang til. Unektelig mye enklere å bruke den til å kjevle :nemlig:
I en del amerikanske oppskrifter står det at smør gir en annen konsistens på kakene enn margarin, på grunn av vanninnholdet i margarinen. Nå vet ikke jeg om det kan overføres til norske forhold, all den tid amerikansk margarin ikke er noe jeg har noe videre kunnskap om. :hehehe:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.