Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger vin-hjelp

#1

IOA sa for siden:

I morgen har sambo bursdag, og jeg tenkte å lage denne retten til ham. Noen som har tips om en god vin til denne? Ellet noe annet som er godt å drikke til?

(Forresten, tusen takk til LilleLeo for oppskriften!)


#2

Veronal sa for siden:

Fantastisk god rett - vi har laget den diverse ganger allerede. Takk til LilleLeo! :glis:

Egentlig ville jeg ikke drukket noe annet enn øl til denne retten. Hvis du insisterer på vin så ville jeg forsøkt meg med en gewürtzraminer (Alsacevin).


#3

Miss Norway sa for siden:

Eller champagne kanskje? :blafre:


#4

Nebbia sa for siden:

Champagne går jo til så mangt, men det heter seg at lokal vin og lokal mat passer godt sammen. Kanskje en meksikansk musserende? :D

Nebbia


#5

Fruktflua sa for siden:

Jeg hadde definitivt gått for Corona eller Sol-øl med limebåt oppi. Det passer nok den retten aller best. Vi hadde den på lørdag.


#6

IOA sa for siden:

Corona høres bra ut! Sambo liker egentlig best øl, så det passer fint. Tusen takk for tips alle sammen!


#7

daffy sa for siden:

Signerer Veronal i helhet. Dette er ikke en vinvennlig rett pga sterke krydderstyrken i maten, men hvis du velger å drikke vin er Gewürtzraminer det beste valget. Sødmen i vinen vil gå godt mot heten i retten, og både vin og mat har preg av krydder som vil harmonere ok.

Øl er det beste valget, og da er det jo kult med Sol eller Corona, lokal drikke til lokal mat pleier å være en vinnner!


#8

Nebbia sa for siden:

Tror nok også en meksikansk øl er det mest opplagte valget. Men hvis skal servere vin til denne retten, ville jeg også forsøkt meg med en tørr gewürztrminer. Den har en veldig "krydret" aroma og litt søtlig smak (selv om de er helt tørre), og de går veldig bra til asiatisk og krydret mat, hvor det i likhet med meksikansk mat normalt serveres øl.

Jeg kan bare slenge meg på Veronals anbefalinger med en gewürztraminer fra Alsace. De er som oftest langt tørrere enn de tyske, og de står bedre til mat. Dopff & Irion og Trimbach er to av mine favoritter.

Nebbia


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.