Jeg blir litt matt over en mann som sier at kjøleskapet vårt er helt tomt. Jeg prøver å spørre han hva jeg skal kjøpe inn, men får aldri noe svar. Jeg vet det ikke er så mye spennende pålegg der, men jeg er ikke så spennende på den fronten uansett.
Det som var der i går når han påsto at det ikke var noe der:
gulost
fløtemysost
soyaost
smøreost
kokt skinke
spekeskinke
fenalår
tartex
fårepølse
salami
go og mager leverpostei
leverpostei på boks
baconpostei
kaviar
blåbærsyltetøy
jordbærsyltetøy
eplesyltetøy
makrell i tomat
Som sagt er det ikke så spennende utvalg, men det er da noe. I skapet har vi nugatti, peanøttsmør og honning. Det er da ihvertfall noe å velge i.
Synes ikke det var et lite utvalg.
Kan han ikke gå å kjøpe seg det pålegget han vil ha selv da?
Akkurat nå er det lite hos oss. Ukeshandelen foregår i morgen eller fredag.
Men vi har: Gullsalami, rekeost, baconost, gul- og brunost, crabsticksalat, makrell i tomat, kokt skinke, kaviar. Og det holder i massevis. Ungene spiser nesten bare henholdsvis gullsalami og rekeost.
Jeg syns du hadde mye, jeg. Men jeg er veldig treig på påleggsfronten, og kan godt klare meg med ost og ruccola/tomat/paprika/agurk sånn omtrent 28 dager i måneden. Er ikke så glad i kjøtt eller fisk som pålegg, og heller ikke søtt. :)
Vi har nesten ingenting sammenlignet med dere. Uten å sjekke så mener jeg at vi har:
brunost
gulost
prim
leverpostei
pepperskinke
baconost
Til barnehagematpakken går det i leverpostei, baconost, prim og brunost. Jeg spiser bare et par skiver på morgenen, som regel med ost. Mannen spiser - tja - leverpostei eller ost? Jammen ikke sikker.
Det er mulig vi har et glass syltetøy (vi spiser også syltetøy bare på pannekaker o.l.) og så har vi nugatti i skapet.
-røykt skinke (liker ikke kokt) / hamburgerrygg
-kyllingrull med paprikakrydder
-roastbeef, fordi mannen elsker det
-tunfisk på tube (Pokker at de sluttet med den gode fra Havbris!)
-makrell i tomat
-hvitost, som regel Jarlsberg
-noen ganger ulike typer blåmuggost
-syltetøy (bringebær fra Hervik og Nora 100%, lett jordbær, men syltetøy går det lite av
-cottage cheese (ja, jeg bruke det til pålegg)
-baconost/ skinkeost etc.
-lettost med kylling (bruker den i stedet for smør)
-leverpostei
-serranoskinke (mannen har dyre vaner og er sær i påleggsveien)
-kaviar
Og så har vi peanøttsmør i skapet, men det liker ikke ungene. Dessverre.
Vi liker litt ulikt pålegg vi 3 som spiser brødmat, så vi har en del pålegg:
kaviar
prim
makrell i tomat
haugpølse
morrpølse
salami
kokt skinke
norvegia
fløtemystost
jordbærsyltetøy
appelsinmarmelade
hapå (pleier ikke ha det)
Ellers har vi ofte leverpostei og spekeskinke og også annet kjøttpålegg. Pluss "tilbehør" som lettmajones og agurk og cherrytomater. Akkurat nå står det en Nugattiboks i skapet også, både den og Hapåen er levninger etter ferien, vi har en regel om at vi bare kjøper sånt ved spesielle anledninger. Ellers er banan et veldig mye brukt pålegg her i huset. Og egg når noen orker å koke de :knegg: Vi er store brødmatspisere alle 3, vi foretrekker faktisk ofte brødmat fremfor middag.
Ja, på Ultra har de et som er organisk og bare består av knuste peanøtter. Mannen min liker det ikke, men han er sær. Han spiser vanlig peanøttsmør. Jeg hadde håpet at ungene likte det, men de liker ikke det i det hele tatt. Jeg har ikke smakt det.
Jeg har en gubbe som klarer seg lenge på rekeost, egg og kokt skinke. Ja, også gulost, da.
Resten er det jeg som eter.
Salami
Westfalerskinke
Ikke så fryktelig mer enn det, egentlig. :knegg:
Men så spiser vi ikke så fryktelig mye brødmat heller, da.
Mye sene middager...
Jeg synes de organiske jeg har smakt (som bare er laget av peanøtter, evt. med litt salt) er mye bedre enn de vanlige fra Mills etc. Både de vi har kjøpt på helsekosten og de vi har funnet på andre butikker.
Makrell i tomat
Nugatti
Leverpostei
Div. oster (Norzola, Forest, Diplomat og noen typer Brie)
Røkt skinke
Prim
Kaviar
Dansk pølse
Gullsalami
Norvegia, Jalapenosost
Chorizo
Ser noen har nevnt honning. Den skal oppbevares i romtemperatur. :Hjelpsom:
Jeg syns ikke pålegg alene er så innmari spennende, det er tilbehøret som gjør brødskiva innbydende og god. Av tilbehør har jeg:
To slag salat
Paprika, rød og grønn
Tre typer tomater
Agurk
Rødløk
Majones
Jeg rapper listen til Skilpadda og bygger på den. Unntaket er ostetypen øverst. Jarlsberg smaker surt! ;)
Norvegia
Blå Castello
brunost
grov leverpostei
makrell i tomat
sardiner i olje
kaviartube
majones
salami
cottage cheese
2-3 syltetøysorter
peanøttsmør (i matskapet)
egg
tomater (ikke i kjøleskapet, da)
honning
porsjonspakker fin leverpostei
porsjonspakker makrell i tomat
porsjonstuber kaviar
Baby-bel
ansjos i glass
egg og kaviar på tube
Hvitløkspaté
vaniljekesam
kesam
Nugatti (jada, bare til lørdager)
rekesalat
kalkunbryst
kalkunservelat
røkelaks
Philadelphia
Leverpostei
Prim
kalkunfalukorv
egg(kanskje)
hjemmelaget blåbærsyltetøy
jordbærsyltetøy (tror jeg, spises stort sett til vafler)
Majones(aner ikke hvorfor, ingen av oss spiser det)
Kaviar...
Og dessuten tror jeg at jeg skal gå å rydde i kjøleskapet nå....
Tror at vi nå har i hvert fall (og muligens ennå mer)
boksleverpostei
leverpostei fra ferskvaren
kokt skinke
røkt skinke
salami
pepperoni
bringebærsyltetøy
plommesyltetøy
rabarbrasyltetøy
norvegia
god hvit ost med smak
2 forskjellige brier
brunost
blåmuggost
sardiner i salsasaus + et par andre varianter
kyllingkarrisalat
MEN intet av dette hjelper hvis vi ikke har salathode e.l., tomat og agurk!! Sier barna :)
Vi har egg, salatblader, fårepølse, peanutt smør, baconost, krydderost, hamburger rygg, servelat, kokt skinke, leverposteig, kaviar, fløtemysost, gulost, bringerbær og blåbær syltetøy som oftest blir brukt sammen med peanutt smøret.
-Fiskepålegg (laks/majones på tube og noen ganger pepperlaks el.)
-Kjøttpålegg (kokt skinke, spekeskinke, diverse leverpostei (nå har vi go' og mager, kyllingpostei, hvitløkspostei + en til)
-Ost (diverse tubeoster (men fases nå ut og kjøpes ikke inn igjen), philadelphia light, ridderost, hvitost (ofte den magre til Synnøve), brunost og noen ganger prim)
-Syltetøy (jordbær og blåbær)
-Noen ganger banos
Der er jeg også stort sett. Ost ost og atter ost. Litt forskjellige oster, alt fra Brie til standard hvitost.
Dette har vi stort sett alltid:
Salami
Bacon eller skinkeost
Leverpostei
Makrell i tomat
Egg
Jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker (til min vaffelspisende gjeng)
Brunost.
I tillegg har jeg alltid agurk, og stort sett alltid isbergsalat, ofte coctailtomater og paprika.
Vi har av og til:
Mager Prim
En eller annen salat
Skinke eller kalkunpålegg av noe slag.
Noe annet er det egentlig ikke vits i å kjøpe, for det blir ikke spist allikevel. Jeg er på slankern og spiser svært lite fett om dagen, og ungene er ikke veldig gira på å variere så veldig, går litt i perioder.
Nå er kjøleskapet vårt fullt!
Norvegia
Brunost
Mager prim
Lett baconost
2 smøreoster
Gilde leverpostei
Salami
Lett jordbær og bringebærsyltetøy
Makrell i tomat
Majones
Remulade
Tomat(oppbevart i Tupperboks blir de ikke melne)
Agurk
Rekesalat
Sylteagurk
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.