Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags pålegg har du i kjøleskapet

#1

trøtt sa for siden:

nå?

Jeg blir litt matt over en mann som sier at kjøleskapet vårt er helt tomt. Jeg prøver å spørre han hva jeg skal kjøpe inn, men får aldri noe svar. Jeg vet det ikke er så mye spennende pålegg der, men jeg er ikke så spennende på den fronten uansett.

Det som var der i går når han påsto at det ikke var noe der:

  • gulost
  • fløtemysost
  • soyaost
  • smøreost
  • kokt skinke
  • spekeskinke
  • fenalår
  • tartex
  • fårepølse
  • salami
  • go og mager leverpostei
  • leverpostei på boks
  • baconpostei
  • kaviar
  • blåbærsyltetøy
  • jordbærsyltetøy
  • eplesyltetøy
  • makrell i tomat

Som sagt er det ikke så spennende utvalg, men det er da noe. I skapet har vi nugatti, peanøttsmør og honning. Det er da ihvertfall noe å velge i.


#2

Obelix sa for siden:

Synes ikke det var et lite utvalg.
Kan han ikke gå å kjøpe seg det pålegget han vil ha selv da?

Akkurat nå er det lite hos oss. Ukeshandelen foregår i morgen eller fredag.
Men vi har: Gullsalami, rekeost, baconost, gul- og brunost, crabsticksalat, makrell i tomat, kokt skinke, kaviar. Og det holder i massevis. Ungene spiser nesten bare henholdsvis gullsalami og rekeost.


#3

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns du hadde mye, jeg. Men jeg er veldig treig på påleggsfronten, og kan godt klare meg med ost og ruccola/tomat/paprika/agurk sånn omtrent 28 dager i måneden. Er ikke så glad i kjøtt eller fisk som pålegg, og heller ikke søtt. :)


#4

trøtt sa for siden:

Jeg har gitt beskjed om at han får kjøpe pålegg selv. Han kommer hjem med svært lite :knegg:.


#5

Vimsen sa for siden:

Jeg har:

Ost med tomat og pesto.
Ost med gressløk.
Kokt skinke.
Prim.
Baconost.
Fårepølse.
Hvitost.
Egg.
Agurk.
Rød paprika.

Dette tok jeg på ren husk. Jeg gidder ikke sjekke. Muligens er det noe syltety der. Vi spiser det ikke annet enn på pannekaker.


#6

Morella sa for siden:

Jeg synes også det var mye.
Av pålegg har vi som regel

*Leverpostei, gjerne 2 typer
*Servelat
*Syltetøy jordbær og bringebær
*Brunost
*Smøreost
*Familieskinke
*Salami
*Makrell i tomat
*Kaviar
*Prim

Tja, det var vel det som somregel er på plass.


#7

Senna sa for siden:

Synes også du hadde godt utvalg.

Dette befinner seg hos oss for øyeblikket:

Kaviarmix
Kaviar
Prim
Fårepølse
Hvitost
Brunost
Leverpostei
Ripsgele
Jordbærsyltetøy
Multesyltetøy
Peanøttsmør
Cashewnøttsmør
Salami
Skinkeost


#8

tiddelibom sa for siden:

lett smøreost
kalkunpålegg
spesial salami
prim
syltetøy
kaviar
brunost
gulost
leverpostei
kalkunpølse (falukorv-type)

synes dere hadde mye, jeg!


#9

Garbella sa for siden:

Det var mye sammenlignet med hva som bor i mitt kjøleskap:

Brunost
Gulost
Philedelphia
Salami
Servelat
Jordbærsyltetøy
Leverpostei
Baconost
Prim (men ingen spiser den... fjerner den fra handlelisten)

Ellers har jeg peanøttsmør samt lørdagspålegg som nugatti og sjokade.


#10

Filifjonka sa for siden:

Vi fikk nytt kjøleskap igår, og måtte kaste endel av det som hadde vært i det gamle. Listen over pålegg er derfor kort:

  • Norvegia
  • Fløtemysost
  • Kokt skinke
  • 3 slags syltetøy
  • Kaviar
  • Egg

#11

mehmet sa for siden:

Vi har nesten ingenting sammenlignet med dere. Uten å sjekke så mener jeg at vi har:

brunost
gulost
prim
leverpostei
pepperskinke
baconost

Til barnehagematpakken går det i leverpostei, baconost, prim og brunost. Jeg spiser bare et par skiver på morgenen, som regel med ost. Mannen spiser - tja - leverpostei eller ost? Jammen ikke sikker.

Det er mulig vi har et glass syltetøy (vi spiser også syltetøy bare på pannekaker o.l.) og så har vi nugatti i skapet.


#12

Skilpadda sa for siden:

For øyeblikket tror jeg vi har

Jarlsberg
Blå Castello
brunost
grov leverpostei
makrell i tomat
sardiner i olje
kaviartube
majones
salami
cottage cheese
2-3 syltetøysorter
peanøttsmør
egg
tomater
honning (i matskapet)
porsjonspakker fin leverpostei
porsjonspakker makrell i tomat
porsjonstuber kaviar


#13

Toffskij sa for siden:

Vi har vel noe sånt som dette

makrell i tomat
leverpostei
kremost
gulost
rekesalat
tunfiskpostei på tube
kaviar
baconost
kokt skinke
spekepølse
noen sorter syltetøy
honning (ikke i kjøleskapet)


#14

Hyacinth sa for siden:

Vi pleier å ha omtrent noe slikt:

-røykt skinke (liker ikke kokt) / hamburgerrygg
-kyllingrull med paprikakrydder
-roastbeef, fordi mannen elsker det
-tunfisk på tube (Pokker at de sluttet med den gode fra Havbris!)
-makrell i tomat
-hvitost, som regel Jarlsberg
-noen ganger ulike typer blåmuggost
-syltetøy (bringebær fra Hervik og Nora 100%, lett jordbær, men syltetøy går det lite av
-cottage cheese (ja, jeg bruke det til pålegg)
-baconost/ skinkeost etc.
-lettost med kylling (bruker den i stedet for smør)
-leverpostei
-serranoskinke (mannen har dyre vaner og er sær i påleggsveien)
-kaviar

Og så har vi peanøttsmør i skapet, men det liker ikke ungene. Dessverre.



#16

Divine sa for siden:

:trenger en pause fra jobbingen, så løper og sjekker kjøleskapet:

kaviar
spekeskinke
baconpostei
Stabburets leverpostei på boks
makrell i tomat
tyttebærsyltetøy
moltesyltetøy
økologisk hvitost

Også har vi Marmite i kjøkkenskapet, men det er det bare mannen som spiser. Phøy.


#17

Garbella sa for siden:

Kjøper økologisk.. det burde være bra?


#18

Divine sa for siden:

Jaha? Finnes det altså? Med unntak av de grønnjævlige som finnes på helsekosten.


#19

Milfrid sa for siden:

:eek: Ikke noe i kjøleskapet, når det var alt det der?! :eek:

Hos oss er det:

Jarlsberg
Salami
Skinkeost
Jordbørsyltetøy
Makrell i tomat

Men så er det omtrent bare ungene som spiser brødmat også da, i ukedagene.

I helgene pleier vi å ha brie pluss god skinke i tillegg.


#20

Noba sa for siden:

Vi liker litt ulikt pålegg vi 3 som spiser brødmat, så vi har en del pålegg:

kaviar
prim
makrell i tomat
haugpølse
morrpølse
salami
kokt skinke
norvegia
fløtemystost
jordbærsyltetøy
appelsinmarmelade
hapå (pleier ikke ha det)

Ellers har vi ofte leverpostei og spekeskinke og også annet kjøttpålegg. Pluss "tilbehør" som lettmajones og agurk og cherrytomater. Akkurat nå står det en Nugattiboks i skapet også, både den og Hapåen er levninger etter ferien, vi har en regel om at vi bare kjøper sånt ved spesielle anledninger. Ellers er banan et veldig mye brukt pålegg her i huset. Og egg når noen orker å koke de :knegg: Vi er store brødmatspisere alle 3, vi foretrekker faktisk ofte brødmat fremfor middag.


#21

Hyacinth sa for siden:

Ja, på Ultra har de et som er organisk og bare består av knuste peanøtter. Mannen min liker det ikke, men han er sær. Han spiser vanlig peanøttsmør. Jeg hadde håpet at ungene likte det, men de liker ikke det i det hele tatt. Jeg har ikke smakt det.


#22

Line* sa for siden:

Jeg har en gubbe som klarer seg lenge på rekeost, egg og kokt skinke. Ja, også gulost, da.
Resten er det jeg som eter.
Salami
Westfalerskinke
Ikke så fryktelig mer enn det, egentlig. :knegg:

Men så spiser vi ikke så fryktelig mye brødmat heller, da.
Mye sene middager...


#23

Salt sa for siden:

Makrell i tomat
Lett eplesyltetøy
Leverpostei
Vossafår (et MUST for Vossa-mannen)
Gulost
Smøreost med peperoni
Røkt kalkunpålegg
Kalkunsalami


#24

Skilpadda sa for siden:

Jeg synes de organiske jeg har smakt (som bare er laget av peanøtter, evt. med litt salt) er mye bedre enn de vanlige fra Mills etc. Både de vi har kjøpt på helsekosten og de vi har funnet på andre butikker.


#25

Fruktflua sa for siden:

Jarlsberg
Bresaolaskinke
Nutana-pålegg
Fløtemysost
Jordbær, blåbær og bringebærsyltetøy
Baconost
Rekeost
Pestoost
Kyllingpålegg
Makrell i tomat
Salami


#26

Frances sa for siden:

Mmm..blir jo riktig sulten her.

Vi har pr. dags dato:

Makrell i tomat
Nugatti
Leverpostei
Div. oster (Norzola, Forest, Diplomat og noen typer Brie)
Røkt skinke
Prim
Kaviar
Dansk pølse
Gullsalami
Norvegia, Jalapenosost
Chorizo

Ja..det var alt


#27

Jinx sa for siden:

Tja fritt etter hukommelsen:

  • Jordbær,bringebær,eple og blåbærsyltetøy
  • Jarlsberg
  • Kaviar
  • 3 typer leverpostei
  • makrell i tomat
  • Skinkeost
  • Nøkkelost
  • Italiensk salat

#28

KristinS sa for siden:

Hos oss er den listen du nevner her godt utvalg av pålegg.

Nå har vi:

Jarlsbergost
Brunost
Kaviar
Majones
Leverpostei - den gule til Stabburet
Leverpostei - grov fra Tulip
Okserull
Gullsalami
Kokt skinke
Servelat
Italiensk salat
Blåmuggost
Jordbærsyltetøy
Bringebærsyltetøy
Honning

Syns egentlig det er ganske mye jeg.


#29

Hyacinth sa for siden:

Bresaola er vel strengt tatt ku, og ikke skinke?:p Eller har kyr også skinke? :undrer:

Er enig i at det er godt, forresten. :D



#31

LilleT sa for siden:

Jarlsberg
Lettere norvegia
Guldbrandsdalsost
Spesialsalami
Kokt skinke
Hamburgerrygg
Makrell i tomat
Rømmesild
Skinkeost
Prim
Bringebær lettsyltetøy
Jordbær lettsyltetøy
Appelsinmarmalade
Eplemost
Leverpostei (Stabburet)
Leverpostei (Go`og mager)
Honing
Egg
Nugatti
Cottage Cheese
Også frukt og grønnsaker som jeg ofte spiser på skiva: tomater, agurk, paprika, epler og bananer

(Egentlig oppbevarer vi ikke honningen, Nugattiren og makrell i tomat i kjøleskapet, men de hører jo med til påleggsutvalget vårt likevel. ;) )


#32

pippimamma sa for siden:

Jarlsbergost
Brunost
Baconost
Haugpølse
Jubelsalami
Makrell i tomat
Peppermakrell
Leverpostei
Egg
Kokt skinke
Blåbærsyltetøy

Ser noen har nevnt honning. Den skal oppbevares i romtemperatur. :Hjelpsom:

Jeg syns ikke pålegg alene er så innmari spennende, det er tilbehøret som gjør brødskiva innbydende og god. Av tilbehør har jeg:
To slag salat
Paprika, rød og grønn
Tre typer tomater
Agurk
Rødløk
Majones

Og der ligger hele forskjellen. :riktig:


#33

turi sa for siden:

leverpostei
gulost
brunost
jordbærsytetøy
baconost
hamburgerrygg og skinke
reker
kreps
karbonader
egg
epler
bananer

og majones
tomat
agurk
paprika
til pynt


#34

Hønni sa for siden:

:dulte:Har jeg gulost og cherry/plommetomat er jeg glad!

Så har vi salami, kaviar, skinke, skinkeost, makrell i tomat, leverpostei og brunost til resten. Kjøper vi annet glemmer vi å spise det.


#35

safran sa for siden:

Jeg rapper listen til Skilpadda og bygger på den. Unntaket er ostetypen øverst. Jarlsberg smaker surt! ;)

Norvegia
Blå Castello
brunost
grov leverpostei
makrell i tomat
sardiner i olje
kaviartube
majones
salami
cottage cheese
2-3 syltetøysorter
peanøttsmør (i matskapet)
egg
tomater (ikke i kjøleskapet, da)
honning
porsjonspakker fin leverpostei
porsjonspakker makrell i tomat
porsjonstuber kaviar

Baby-bel
ansjos i glass
egg og kaviar på tube
Hvitløkspaté
vaniljekesam
kesam
Nugatti (jada, bare til lørdager)
rekesalat
kalkunbryst
kalkunservelat
røkelaks
Philadelphia


#36

Sitron sa for siden:

Ikke mye, nei. :knegg:

Jeg har:

Brunost
Hvitost
3 ulike smøreoster
Skinke
Fårepølse
Leverpostei
Kalkunskinke
Jordbærsyltetøy
Majones
Agurk/tomat til påleggsbruk


#37

safran sa for siden:

Frøkner, hallo. Dere må ikke ha tomat og agurk i kjøleskapet. Iallefall ikke tomat! Den blir helt melen og ekkel.


#38

Sitron sa for siden:

Pøh. Den skal være kald. Ferdig med det. Mine tomater er aldri melne og ekle. De kjøpes selvsagt faste og ikke modne og ekle.


#39

polarjenta sa for siden:

Nei si det, sånn i farta kommer je på:

Leverpostei
Prim
kalkunfalukorv
egg(kanskje)
hjemmelaget blåbærsyltetøy
jordbærsyltetøy (tror jeg, spises stort sett til vafler)
Majones(aner ikke hvorfor, ingen av oss spiser det)
Kaviar...

Og dessuten tror jeg at jeg skal gå å rydde i kjøleskapet nå....


#40

Strå sa for siden:

Tror at vi nå har i hvert fall (og muligens ennå mer)
boksleverpostei
leverpostei fra ferskvaren
kokt skinke
røkt skinke
salami
pepperoni
bringebærsyltetøy
plommesyltetøy
rabarbrasyltetøy
norvegia
god hvit ost med smak
2 forskjellige brier
brunost
blåmuggost
sardiner i salsasaus + et par andre varianter
kyllingkarrisalat

MEN intet av dette hjelper hvis vi ikke har salathode e.l., tomat og agurk!! Sier barna :)


#41

Nenne sa for siden:

Nå har vi:

Baconleverpostei
Gulost
Brunost
Prim
Baconost
Kaviar
Kaviarmix
Manchegoost
Serranoskinke
Telepølse
Makrell i tomat
Parmesanost
Jordbærsyltetøy lettvariant
Bringebærsyltetøy lettvariant
Appelsinmarmelade
Eplemos lettvariant
Multesyltetøy
Tyttebærsyltetøy
Salami
Cottage cheese
Majones

I skapet har vi

Nugatti
Nøtte
Honning


#42

polarjenta sa for siden:

Og etter oppryddinga så konstaterer jeg at egg har vi ikke. Primen var gått ut på dato så den kasta jeg. Men vi hadde en brunost i skiver.


#43

pippimamma sa for siden:

De holder seg fint i svaldelen i kjøleskapet den korte tiden det tar før de er oppspist. Jeg liker best tomatene og agurken kald. :)


#44

Hyacinth sa for siden:

Kalde tomater! :grøsser:


#45

Sildre sa for siden:

  • appelsinskinke
  • hvitost (Norvegia)
  • reker i majones
  • røkt kalkunskinke
  • lettservelat
  • skinkeost
  • kremost med appelsin og ananas
  • leverpostei
  • makrell i tomat
  • (lett) salami

#46

Mira sa for siden:

Pepperskinke
Hvitost
Prim
Majones
Blåbærsyltetøy
Agurk(syns den er best kald)


#47

Benzo sa for siden:

Jarlsbergost
Primadonna (ost)
Baconost
Prim
Brunost
Servelat
Fårepølse
Falukorv
Egg&Kaviar på tube
Leverpostei
Makrell i tomat
Reker
Egg
Syltetøy

Honning og peanuttsmør i skapet


#48

MokkMokk sa for siden:

Akkurat nå er jeg for tung i rumpa til å gidde å sjekke pålegget i kjøleskapet, men jeg vet vi har ihvertfall følgende:

  • Leverpostei i flere typer - grov og den gule boksen
  • Kaviar
  • Gulost
  • Skinke & persilleost (?)
  • Tine kremost m/ krydder
  • Baconost
  • Kokt skinke
  • Servelat
  • Fløtepudding
  • Makrell i tomat
  • Et par sorter syltetøy (brukes fortrinnsvis til pannekaker, vafler etc.)
  • Prim

De fleste av disse er standard påleggssortiment her, pluss/ minus.


#49

Michayla sa for siden:

Guri, hva han forlanger da..

Det var MYE synes jeg.

Vi har egg, salatblader, fårepølse, peanutt smør, baconost, krydderost, hamburger rygg, servelat, kokt skinke, leverposteig, kaviar, fløtemysost, gulost, bringerbær og blåbær syltetøy som oftest blir brukt sammen med peanutt smøret.


#50

Eria sa for siden:

Vi har visst lite vi:

  • Magerost på tube
  • Ovnsbakt leverpostei
  • Pepperskinke
  • Fruktsalat
  • Baguettesalat
  • Norvegia
  • Ishavskaviar

#51

Veronal sa for siden:

Vi har/pleier å ha:

-Fiskepålegg (laks/majones på tube og noen ganger pepperlaks el.)
-Kjøttpålegg (kokt skinke, spekeskinke, diverse leverpostei (nå har vi go' og mager, kyllingpostei, hvitløkspostei + en til)
-Ost (diverse tubeoster (men fases nå ut og kjøpes ikke inn igjen), philadelphia light, ridderost, hvitost (ofte den magre til Synnøve), brunost og noen ganger prim)
-Syltetøy (jordbær og blåbær)
-Noen ganger banos


#52

Left sa for siden:

Der er jeg også stort sett. Ost ost og atter ost. Litt forskjellige oster, alt fra Brie til standard hvitost.
Dette har vi stort sett alltid:
Salami
Bacon eller skinkeost
Leverpostei
Makrell i tomat
Egg
Jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker (til min vaffelspisende gjeng)
Brunost.
I tillegg har jeg alltid agurk, og stort sett alltid isbergsalat, ofte coctailtomater og paprika.

Vi har av og til:
Mager Prim
En eller annen salat
Skinke eller kalkunpålegg av noe slag.
Noe annet er det egentlig ikke vits i å kjøpe, for det blir ikke spist allikevel. Jeg er på slankern og spiser svært lite fett om dagen, og ungene er ikke veldig gira på å variere så veldig, går litt i perioder.


#53

Skilpadda sa for siden:

Jeg liker heller ikke Jarlsberg som pålegg (det er OK i varm mat). Men poden gjør, og på hverdagene er det bare han som spiser brødmat.


#54

Mandino sa for siden:

Måtte sjekke, men vi har:

Makrell i tomat
Kaviar
Mills stripete kaviar/ost
Hvitost
Brunost
Fersk leverpostei
Jordbær syltetøy
Dronningsyltetøy
Kokt skinke
Russisk rekesalat
Rødbetsalat


#55

Frantzen sa for siden:

Kjøleskapet mitt:

Leverpostei,
Gulost (SF)
Makrell i tomat
Peppermakrell
Majones
Bringebærsyltetøy
Skinke
Salami
Servelat
Bacon-og skinkeost
Stabburspølse
Remulade
Agurk og paprika
Sylteagurk

:nikker:


#56

Zip sa for siden:

Salami
Leverpostei
Tomat
Agurk
Brunost
Prim
Syltetøy
Kyllingsalat
Rekesalat
Magerost på tube
Egg
Skinke


#57

gullet sa for siden:

Nå er kjøleskapet vårt fullt!
Norvegia
Brunost
Mager prim
Lett baconost
2 smøreoster
Gilde leverpostei
Salami
Lett jordbær og bringebærsyltetøy
Makrell i tomat
Majones
Remulade
Tomat(oppbevart i Tupperboks blir de ikke melne)
Agurk
Rekesalat
Sylteagurk


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.