Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når man har investert i godt og dyrt sengetøy ...

#1

daffy sa for siden:

Jeg kjøpte Lexington sengetøy (dynetrekk og laken) på salg til halv pris, likevel koster jo dette en halv formue, og det er verdt hver krone. Men dere som har hatt slikt sengetøy en stund, hvordan vasker og tørker dere det? Det er jo fristende å tromle det, men det er sikkert ikke så lurt, eller ?


#2

Obelix sa for siden:

Hvis jeg hadde hatt sengklær som kostet en halv formue ville jeg nok hengt det pent på tørkesnora og strøket det etterpå.


#3

Morella sa for siden:

Kan du ikke bare følge vaskeannvisningen? :)


#4

scilla sa for siden:

Jeg vasker Lexington-sengetøy på 60 grader og hiver det i tørketrommelen. Det har jeg gjort i 9 år nå og de er like fine ! Kvalitet, vettu !:riktig:


#5

Veronal sa for siden:

Hva står det på vaskelappen?

Vi har Marimekkosengtøy til det jeg karakteriserer som en halv formue. Det vaskes på 60 grader og tromles. Jeg har aldri vært så utrolig fornøyd med sengtøy før (har hatt det i 3 år nå) og vurderer å bruke en halv formue til på et sett til.


#6

Pepper Lemon sa for siden:

Enig med scilla. Kvalitet funger i trommelen!


#7

Beckett sa for siden:

Hvor mye er en halv formue? :blond:


#8

Skremmern sa for siden:

Tromler alt, jeg.


#9

Agent Scully sa for siden:

Jeg ble forbannet over at mitt Lex-sett begynte å få morkne knapper. Men hey, hva annet kan en egentlig forvente på 90 grader? :flau:

Og ja, jeg tromler. Og settet som ikke har vært på 90 grader (ennå) har fine knapper.

En formue er 2500kr for 2 dynetrekk og 2 puter på halv pris.


#10

safran sa for siden:

Skikkelige varer tåler 60 grader og tromling.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Jeg ruller alt sengetøy. Jeg tørker det enten litt på snora først eller tromler det bittelitt eller bare ruller det tørt og tørker det ferdig i tørkeskap. Sengetøyet blir helt nyyyydelig! Og tar veldig liten plass i skapet.

(Jeg og jeg. Mannen ruller duker og sengetøy. Men jeg har lært ham det. :stolt: )


#12

safran sa for siden:

Ja, for vi har alle vaskerom utstyrt med rulle. :humre:


#13

Beckett sa for siden:

:eek:

#14

gullet sa for siden:

Det har jeg :nikker:


#15

Harriet Vane sa for siden:

Borettslagets gleder! :elsker:

#16

Gaia sa for siden:

Jeg vasker alt sengetøy på 90 grader og tromler det etterpå. Vi fikk dyrt sengetøy i bryllupsgave for seks år siden og det er like fint den dag i dag. :)


#17

Guttemammis sa for siden:

:eek:

#18

Moria sa for siden:

Vi har en del relativt dyrt sengetøy. (Mille Notti) Det tromles, men dessverre har jeg opplevd at knappene har en tendens til å bli deformert.:( Bortsett fra det holder det seg helt perfekt.

Svigermor hadde ikke tromlet om det stod om livet, og har selvfølgelig ikke deformerte knapper.:rolleyes:


#19

Strå sa for siden:

Ja, selvfølgelig. Og så har vi tørkerom ved siden av vaskerommet i kjelleren vår. Svigerbesteforeldrene visste hva de gjorde da de planla huset :D


#20

Miss Norway sa for siden:

Mine Lex-sett har ikke opplevd sterkere sengescener enn 60 grader kunne få bukt med. Jeg tørketromler, og strekker dem straks jeg tar dem ut. Da er de så og si krøllfrie! :jupp:

Har jeg tid stryker jeg dem. Det er det ENESTE jeg stryker i hele verden - det kan gjøres mens man ser på TV nemlig. Og så blir de som SILKE. :hjerter: Men det gjør jeg ikke med flanells-settene mine jeg bruker når det er vinterkaldt; de bare tromler jeg.

Jeg har et par i sånn "krøllete shabby chic" stil med duse blomster på. De skal tromle/romtørkes til de er halvtørre og så tørkes ferdig tvinnet stramt med knute på. Når jeg ikke får tid til det så bare tar jeg dem i trommelen til de er skaptørre og lar dem tørke ferdig der etterpå. For akkurat de settene SKAL jo være litt rufsete og krøllete.

Kif: Det var veldig dyrt??? :undre: Noen av settene ligger på ca 1400 pr dynetrekk og 350 pr putetrekk - full pris.


#21

Elin sa for siden:

Lexington tåler tørketrommel som bare det!! :ja: Vasker på 60 (eller mer) og tromler hver gang! Knallbra kvalitet!


#22

daffy sa for siden:

Takk for svar alle sammen! Jeg er overbevist om at tørketrommel blir tingen fremover, men for ordens skyld; dette gjelder vel lakenet også, eller?


#23

scilla sa for siden:

Ja, det gjelder lakenet også. Jeg pleier å tromle til det er nesten tørt, så strekker jeg litt på det og henger det opp - så slipper dere å sove i skrukkesengetøy.:jupp:


#24

Agent Scully sa for siden:

:nemlig:
Jeg tror du vet hvor, do I need to spell it? (det er i så fall ganske enkelt)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.