Til jul skal mine foreldre, i år som i fjor, få tre flasker vin med tilhørende meny. I løpet av året frem til neste jul skal jeg tilberede og servere dette tre-retters måltidet hjemme hos dem.
Kjøkkeninspirasjonen min er forholdsvis fraværende for tiden, så jeg står litt fast. Eneste som er helt bestemt et desserten og hovedretten har jeg en foreløpig plan for. Men forrett??
Forrett:
Hovedrett: Lammecarré med rotgrønnsaker og rødvinssaus
Dessert: Rømmevaffel med brunostis, multer og rista hasselnøtter
Hm... har laget jordskokksuppe en gang før, da ikke helt med hell. Men jeg har hørt mye godt om det da, så kanskje gi det ny sjanse? Må vurderes, prøvelage før jul da i så fall. :)
Jeg liker best superlette forretter, og helst ikke varme, spesielt når man har varmt, tungt kjøtt til hovedrett.
I høst har jeg hatt et par forretter som har slått veldig godt an:
Blinis med rømme, rødløk og finhakket spekeskinke (den kan gjerne byttes ut med noen slags god rogn), dandert på litt smaksrik salat/kål.
Sprøstekt spekeskinke og kokte vaktelegg. Disse ble også servert med rødløk og dandert på salat, og her lagde jeg en spicy rømmedressing til.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.