Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nedre Kampen/Tøyen

#1

Salt sa for siden:

Så det var blitt diskutert grensen mellom Tøyen og Kampen. Vi kjøpte også en leilighet som var plassert på "Nedre Kampen", men når folk spør hvor leiligheten er vet jeg aldri om jeg skal svare Tøyen, Kampen, Nedre Kampen eller Galgeberg. Kanskje til og med Åkeberg hadde vært riktig? :gruble:

Noen som fant ut noe mer? Eller har andre spennende fakta eller historier om Kampen? Vi er så glade i å gå tur der, og hadde vært morsomt å vite litt historie..


#2

Tallulah sa for siden:

For meg så går grensa mot Tøyen ved veien der 20-bussen kjører. Galgeberg er litt vanskelig, det er liksom bare de blokkene ved bussholdeplassen og barnehagen.

Her kan du lese masse interessant om Kampens historie.

Her er hva Wikipedia sier om Galgeberg og hva som regnes som Galgeberg.
Wikipedia om Kampen.
Wikipedia om Tøyen.


#3

daffy sa for siden:

Vi bor også på grensen mellom to steder der det ene er litt "finere" enn det andre. Jeg vet heller aldri hva jeg skal svare, jeg tror vi bor på den "fineste" siden, men er redd for å virkel latterlig snobbete og skryte på oss noe mer enn vi bør, så jeg svarer ofte det andre!

Hvis du virkelig vil til bunns i sakene har sikkert byantikvaren gamle bydelskart med opptegnede grenser. Grensene mellom bydeler og steder er vel uansett litt flytende og har sannsynligvis endret seg opp gjennom tiden. Byhistorie er spennende, jeg har mange ganger tenkt på å henge meg med på byhistoriske vandringer sammen med alle pensjonistene!


#4

Skilpadda sa for siden:

Jeg sier alltid at vi bor på Tøyen, for jeg oppfatter (i likhet med Glitter) Kampen som å ligge ovenfor Kjølberggata, så det ville være misvisende å si at vi bor der. Hvis folk spør mer spesifikt hvor på Tøyen, forteller jeg det, og legger kanskje til at det er på den delen av Tøyen som eiendomsmeglerne kaller Nedre Kampen. :D Man kan jo også si at man bor i overgangen mellom f.eks. Galgeberg og Kampen, hvis man bor på grensen mellom to områder. (Jeg er heller ikke sikker på utstrekningen av Galgeberg, og synes butikker og kafeer og slikt i området heter "Galgeberg", "Tøyen", "Vålerenga", "Kampen" og "Gamlebyen" om hverandre.)


#5

Salt sa for siden:

Hehe, ja, det er jo det de gjør.. Vi har inngang fra Kjølberggata (men har ikke adresse dit), på "Kampen-siden" av veien.. Kunne vel strengt tatt kvalifisert som Kampen...


#6

IOA sa for siden:

Jeg bodde i en periode rett ved Lyst, i Enerhaugen studenthjem. Det ligger vel egentlig på Tøyen, men hvor er egentlig Enerhaugen?


#7

Bluen sa for siden:

Dette er en interessant diskusjon, ja. Som jeg skrev i den andre tråden, er pappa fra Kampen. Han er født i 1945, og i hans oppvekst var det kun området på oversiden av Kjølberggata som ble omtalt som Kampen.


#8

Skilpadda sa for siden:

Da sogner dere til Kampen skole, altså? Jeg mener det er der grensen går - vår gård ligger langs Kjølberggata på Tøyen-siden, og vi sogner til Tøyen skole. (Kanskje vi har utsikt til hverandre? :)) Formelt hører dere kanskje til Kampen, da, når dere bor på oversiden av Kjølberggata. Men om det er mest informativt å si at dere bor på Tøyen eller Kampen, vet jeg ikke.


#9

Bluen sa for siden:

Det har jeg også vurdert - kanskje vi skulle slå oss sammen? :)


#10

Skilpadda sa for siden:

Det er ikke bare pensjonister som er engasjert der, jeg har flere kolleger som har veldig mye kunnskaper og stor interesse for byhistorie og pleier å være med på slike vandringer iblant. (Det er et par av dem som lager Oslo Byleksikon, hvis noen kjenner til det.)


#11

Bluen sa for siden:

Det står i hylla og konsulteres flittig. :nikker: (Nå sitter jeg for øvrig og ser på den siste utgaven av hovedverket deres, som arbeidsgiveren min fikk som takk for raus finansiering. :blunke: )


#12

tiddelibom sa for siden:

Her også! har til og med 4 ulike utgaver av den, min familie er nok litt nerdete sånn, har arvet de 3 foregående.


#13

Tallulah sa for siden:

Er ikke Enerhaugen den toppen da? Det blir vel omtrent på grensas mellom Tøyen og Gamlebyen? Jeg har et Oslo Byleksikon fra sekstitallet. :stolt: :ekstrem nerd:


#14

Salt sa for siden:

Sånne turer er kjempespennende! Jeg er faktisk autorisert Osloguide, så jeg gikk en del sånne turer under utdanningen.. Men Kampen lærte vi aldri noe om! ;)

Ja, vi sogner til Kampen Skole ja :)


#15

Tallulah sa for siden:

Da ville jeg trygt sagt at jeg bodde på Kampen. Eller Campen som det tydeligvis ble kalt en stund. :snobb: :knegg:

Hvis dere ikke bor så langt bort at det er Galgeberg da? Dvs. på hjørnet.


#16

Salt sa for siden:

Nesten. Men tror det er Kampen. På håret. Campen it is!
:knegg:


#17

Jenna sa for siden:

Sogner du til Kampen skole og bor på Kampen-siden av Kjølberggaten så vil jeg si at du bor på Kampen. :jupp:

Hilsen en annen Kampen-beboer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.