Finnes det en lavterskelkonfirmasjonstråd fra før, kanskje? Hvis ikke kan dette bli en slik tråd. Konfirmasjon (humanistisk) i slutten av april. Jeg har ikke tenkt å pusse opp huset og reetablere hagen, for å si det sånn (jeg har, muligens feilaktig, inntrykk av at mange faktisk gjør store grep i hus og hage før en slik fest og det at man går inn med så høye ambisjoner gjør meg vettskremt og gir meg denne presatsjonsangsten, men det må jo gå an å senke kravene?). Det bør bli akkurat passe stilfullt til at poden husker det som en fin opplevelse. Men jeg har dønn presatasjonangst fordi jeg ikke liker å arrangere selskap. Allikevel har vi bestemt oss for å ha det hjemme. Er det noen andre som har det litt på samme måte?
Hva må vi huske? :hjelp:
Invitasjon (når?)
Bord og stoler (kan låne på jobb)
Duk
Dekketøy (hvor i alle dager får man tak i nok til 22 personer??)
Mat (poden ønsker seg tapas, veldig greit når noen er vegetarianere og andre får angst bare ordet vegetarisk nevnes - og dessert må vi vel også ha
Taler og sånt
Takkekort
Noe mer?
Noen har sagt at vi må ha det strøkent utenfor inngangen og nyklipt plen og gjerne kjøpe noen krukker med blomster og sånt, er det liksom sånt folk gjør til konfirmasjon? :nybegynner:
Alle er hjertelig velkomne til å skrive sine egne spørsmål også i denne tråden, altså, la det er være en tråd for relativt enkel, men hyggelig og fin konfirmasjon.
Jeg lånte dekketøy på jobben da jeg arrangerte fest (ikke konfirmasjon, 'en fat er fat) til over 20 personer. Jeg vurderte også å kjøpe billige, hvite tallerkener på Europris.
Til duk er den nervøse fløyelen (som sikkert heter noe annet) på Jysk nye brukt. Den hvite er litt gjennomsiktig, jeg bruker billig, hvit papirduk under.
Mitt tips, som ikke har arrangert konfirmasjon til egne barn men har litt erfaring likevel, er å legge lista akkurat så høyt/lavt som det passer deg. Gjestene kommer for å kose seg og feire konfirmanten, ikke for å arrestere konfirmantens mor. Du kommer til å fikse det finfint.
Jeg antar at vi hadde lavterskelkonfirmasjon, jeg startet i alle fall ikke planlegging av noe som helst før 8 måneder før, og da var det kun lokale som ble bestilt. Ellers gikk det omtrent slik:
Invitasjoner: februar (konfirmasjon i slutten av mai).
Pynt: Innkjøp en uke før, pynting dagen før.
Vi leide lokale, med duker, stoler og bord.
Taler: Ingen taler fra oss foreldre, men jeg skrev sang en uke før konfirmasjonen ca, og trykket opp sanghefte på jobb.
Rydding og vasking av eget hus: Ikke mer enn jeg ville gjort om jeg skulle ha vanlige overnattingsgjester, og vi hadde 4 stykker som overnattet natten før og natten etter konfirmasjonen.
Pynting utenfor eget hus: Ikke mer enn jeg normalt har om våren: To krukker med blomster og blomsterbed uten ugress (det siste har jeg veldig sjelden, da :knegg:)
Mat:
Koldtbord: Ble bestilt en måned før og levert på døra. Bestilte til to personer mer enn vi var, og vi hadde så mye rester av noe måtte kastes, selv om vi hadde restelag.
Kaker: Jeg lagde 4 selv (tror jeg) og så ble resten, 6 stykker, outsorcet til venner og øvrig familie.
Jeg opplevde de siste dagene før konfirmasjonen som stressende, men bare fordi en del ting (noe baking, pynting og underholdning av langveisfarende gjester) var vanskelig å få unna tidligere.
Takkekort: Ble fikset og sendt ut i sommerferien etter. Bilder tok vi selv.
Hvis jeg skulle endret på noe, var det å se over klær og sko til andre enn konfirmanten litt før. Vi gjorde dette en ukes tid før, og da ble det et ekstra stressinnslag når to av tre manglet sko, og en hadde for liten dress. Tøy kan gjerne sjekkes og gjøres klar en god stund før. :nemlig:
Vi lånte spisebord og stoler til to naboer, og alt av dekktøy på min jobb. Der lånte vi også tre smale bord til å ha tapas på. Min mor fikk oppdraget på å lage tre blomsteroppsatser. Alle kaker ble bakt av gjestene. Vi bestilte en kake selv på Coop. Så mitt råd er deleger, deleger og deleger.
Sånn forberedende så klippet vi gresset og plantet ut stemor en uke før. Brus kjøpte vi inn tidlig. Duk kjøpte vi metervis på IKEA i god tid før.
Sendte rundt en tekstmelding til alle gjestene når jeg visste datoen. Da kunne de sette av datoen, og jeg slapp å stresse med invitasjonen. Sendte den ut i mars.
Vi kjøpte tallerkener på IKEA og bestilte koldtbord fra cateringselskap noen uker før konfirmasjonen. Slo sammen kjøkkenbord og spisebord til langbord og ryddet unna noen møbler i stua for å få plass. Bestikk kjøpte vi på Europris. Svigermor ordnet duk. Tror vi sendte ut invitasjoner ca 3 mnd før.
Vi hadde ikke hjemme, men på personalrommet på jobben hos meg. Jeg vet ikke om du vil definere det som lavterskel, men for meg var det i hvert fall det. Vi brukte under 20000 inkludert takkekort, litt blomster og mat (de tre største utgiftene) og gjorde nokså lite før de siste dagene annet enn å sende ut invitasjoner og bestille mat.
Invitasjonene ble sendt ut 7-8 uker før, men vi hadde sagt fra om dato til de som kom reisende med en gang den var klar.
Jeg kjøpte papirduk på Staples, lånte servise hos en venninne som hadde konfirmant året før, og det var heldigvis bestikk, glass og kaffeservise på jobb.
Vi pyntet ikke utenfor, men kjøpte noen små blomsteroppsatser til bordene.
Vi har ganske stor nær familie så jeg er vant til å ha mange til bords i vanlige bursdager. Vi er 15 bare oss nærmeste, og blir det samme på julaften.
Vi er ikke så dillete så gjorde det enkelt til konfirmasjonen. Brukte ikke så veldig mye penger på noe.
Kjøpte etpar store orkideer til pynt på kakebord og gavebordet pluss noen rosebuketter. En kandelaber og etpar høye lysestaker til kubbelys holdt i massevis. Orkideen blomster fint enda så den varer lenge etterpå.
Lave glasslysestaker og lave vaser til en rose i hver. Satt på rekke etter hverandre i grupper. Pluss glassten utover på bordene.
Alle kaker ble laget privat. Bestilte et sånt spiselig bilde på nett så det pyntet opp marsipankaken.
Vi leide lokale med mat inkludert. Har ikke så mange å spørre om hjelp så dette ble enklest. Fikk det svært rimelig fordi mannen jobber et sted som har flott kokk og bra lokale og vi fikk en superpris. Fikk pynte kvelden før og gikk bare ifra etter festen, ingen utrydding. Tok bare med oss alt vårt når vi dro.
Sanger hadde jeg kladdet litt tilogfra det siste året, talen også. Mannen lagde en video som ble kjempefin.
Masse gode tips. Når jeg har fest hjemme så pynter jeg som oftest litt på trappen eller foran inngangen. Så også nå i juletider, men ikke noe stress. Er været slik at det ikke blir ødelagt så hadde jeg pyntet med blomster foran inngangen/terrassen og klippet plenen før konfirmasjonsselskapet.
Takk for innspill. Jeg tok dere på ordet og har spurt her på jobb og nå er både bord og stoler og dekketøy reservert for meg (og i praksis rommet som er tilgjengelig her på jobben også, så vi kan ombestemme oss og ha det her i stedet). Duk blir overkommelig hvis man kan fikse det på Jysk, skal sjekke hvordan det ser ut.
Må sette opp blomster/pynt på lista mi. Sånt er jeg dårlig til. Får google litt eller flytte det til mannens liste.
Anbefaler Pinterest for inspirasjon til bordpynt! :nikker: Min konfirmant i år deltok med liv og lyst i planleggingen, så det var ganske mye enklere enn med forrige konfirmant, han brydde seg null og niks om hvordan det skulle se ut. :knegg:
Vi hadde konfirmasjon hjemme i 2014 og 2016. Den oppussingen som foregikk før dette ville foregått uansett, vi bor i et renoveringsobjekt. :knegg:
Før det første selskapet kjøpte vi hvitt servise på Ikea (sånne som kommer i pakker med både små, store og dype tallerkner), duker på Jysk (på rull) og lånte bord/stoler på mannens jobb. Ei god venninne sto for borddekorasjoner og to av venninnene mine serverte på kjøkkenet. Maten ble bestilt hos det lokale cateringselskapet. Fotografier tok vi i hagen på selve dagen med fotodyktige famiiemedlemmer bak kameraet.
Faktisk var det mindre stress enn jeg fryktet på forhånd og jeg var betydelig mer avslappet på runde to.
Vi kjøpte oss to sånne bord på Jula, som kan slås helt sammen til flate, greit bærbare og lagres lett. Disse har vi brukt mye siden også, aldri mer utfordringer med barnebursdager, vennefester og sånt. Dvs. hvis man skal ha det hjemme.
Vi kjøpte også hvitt servise på Ikea, samt en pakke med stålbestikk 12 x 4. Lagres i kjellerboden når det ikke er i bruk. Dette har vi også bruk for til supplering av det vanlige dekketøyet, flere ganger pr. år, så greit å ta den investeringen.
Høres ganske likt ut som hos oss, Addison. Vi omtaler den kjellerboden som "fest-boden". :knegg: Vi har kjøpt sånne bord på Europris. Kjekke til barneselskap også. Klappstoler får man kjøpt på Jysk.
Jeg ble så tiltrukket av ord som "dummies" og "lavterskel" at jeg ble sittende og nilese her - selv om det er fire og et halvt år til en eventuell konfirmasjon. :knegg:
Hvis lavterskel betyr lite jobb og planlegging, er kjøpe tjenester det enkleste. Jeg skal ha lavterskel, så har bestilt lokale med restauratør (Dss mat inkludert - eller egentlig at vi betaler for maten, og lokale, servitører osv er inkludert). Har i grunnen bare tenkt å fortelle dem hvor mange vi er, og si fra til gjestene et par mnd i forveien.
Jeg synes foreldrene bør holde en tale, og at konfirmanten bør takke for oppmerksomheten på dagen under måltidet. Foreldrene kan kjipe unna med en sang, det kan ikke konfirmanten. Til gjengjeld holder det med fem setninger for hovedpersonen. Lurt å ha en toastmaster som kan styre taler og sånt. Her er det sånn at det bare er plass til noen få fra hver familie under selve seremonien. De fleste gjestene kommer derfor rett til selskapet. Jeg synes det er hyggelig om det er ordnet med noe enkelt til de som kanskje blir sittende og vente, f.eks. Mozell og druer/ jordbær eller noe i den gata.
Uansett hvor mye man planlegger ,vil det alltid komme overraskelser i siste liten. Alt som kan settes bort og/ eller gjøres i god tid på forhånd (fortrinnsvis ikke samme dag) er av det gode.
Jøje, så strenge regler hadde ikke vi. :knegg: Vi foreldre sa noen ord og konfirmanten takket gjestene, men jeg hadde levd godt med om det ikke hadde vært sånn også. Heldigvis er gjestene like allergiske mot sanger som vi foreldre er, så det hadde vi ikke.
Jeg var mest opptatt av at familien vår og konfirmanten skulle gjenspeiles i selskapet. Hadde vi vært en syngende musikal-familie hadde det vært rart å ikke synge, for eksempel.
Vi har begynt å tenke i retning konfirmasjon nå, selv om det ikke er før i april/mai 2018. Vi har skrevet gjesteliste, funnet lokale (mannens arbeidsplass, enkelt og greit), og den kommende konfirmant har fått bestemme meny og "fargetema". Det blir altså mexicansk buffet, med alt mulig snadder (gift med en kokk, så den fikser vi selv), og fargene er "teal" (sånn blåturkisaktig) hvit og sølv. Så da er det bare å surfe ebay og ali express etter pynt. Fotograf blir oss selv, i studio som også er på mannens arbeidsplass.
Gidder ikke gjøre en dritt ekstra hjemme, siden ingen skal hjem her uansett. :knegg:
Mye godt er sagt her, men jeg vil si at det kan ikke være noe krav om at konfirmanten må si noe, om så bare 5 setninger. For min konfirmant ville det betydd at hele dagen var ødelagt, hun ville gruet seg sånn. I stedet takket hun hver enkelt når de gikk.
Mine sa heller ikke noe. Det falt meg faktisk ikke inn, og det har heller ikke vært gjort i noen av de konfirmasjonene jeg har vært i (inkludert min egen).
Mange av disse "sånn-og-sånn-må-det-gjøres"-greiene er nok egentlig private tradisjoner innenfor familier/vennekretser, og jeg synes at alle må få gjøre ting akkurat sånn som det passer dem best.
Jeg er ikke vant til at konfirmanten sier noe. De skal selvfølgelig få lov om de vil, men for eldstemann tror jeg det ville ha ødelagt dagen. Jeg gruer meg nok som det er selv, og jeg synes ikke jeg slipper unna. Jeg er også sånn som kaldsvetter ei uke før jeg må si noe høyt foran folk. Min sønn nr 2 kan godt finne på å ville si noe. Det får han selvfølgelig lov til.
I min familie må det produseres sanger. Helst mange og lange og fullstendig usyngelige. :knegg: Tradisjonen er at de skal via min far for såkalt skaldering, dvs han endrer slik at det blir mulig å synge dem på den melodien som er angitt. :knegg: Men 9 vers på lykkeliten er altså ganske vanlig. Det som blir litt spennende hos oss er min svigerfamilie. De har endel familiemedlemmer som synes de må holde taler og hvor det har et litt i overkant misjonerende preg.
Men. Jeg har lokale, jeg vet hvor maten kommer fra, jeg regner med å bake det meste av kaker selv. Men jeg må tenke der at de ikke trenger være veldig flotte. Min mor hjelper nok til vil jeg tro. Jeg har ikke tenkt å pusse opp noe som helst og jeg kommer ikke til å bruke mye penger på pønt. Hvis det er endel hvitveis da kan det rett og slett være vi plukker hvitveisbuketter til bordet. Det jeg kan finne på å bruke penger på er å sørge for overnatting til gjester.
Jeg har unnagjort to konfirmasjoner og har en igjen i 2018. Vi har hatt konfirmasjonen hjemme hos oss selv. Veldig enkelt og veldig praktisk. Vi har kjøpt inn et par ekstra bord, klappstoler og hvite tallerkener fra IKEA. Min svigerinne har en koffert med bestikk som vi låner. Resten har vi. Farger på blomster, lys og servietter bestemmes sammen med konfirmanten. Mat bestiller vi fra et Cateringselskap. Vi har hatt buffet - tradisjonell og tapas. Veldig enkelt. Kaker har vi satt bort til andre. Vi er ikke en kakespisende familie og trenger derfor ikke mange kaker akkurat.
Min kjære og jeg har holdt taler, dvs. vi holder den sammen. Resten er opp til gjestene. Noen ganger kommer det flere taler, andre ganger sanger. Vi forventer ingen taler hverken fra gjester eller konfirmant. Det er ganske uformelt egentlig. For oss er dette lavterskel.
Vi skal ha konfirmasjon for eldste i april. Vært mye fram og tilbake da vi (jeg) ønsket å ha det hjemme, men pga planløsning får vi ikke dekket bord til 20-25 stk inne og fant ut at feststelt, varmelamper etc ute ble for mye styr og usikkert med vær. Så vi skal ha det på lokale/restaurant som har en flott beliggenhet ved et vann. Flaks at vi fikk tak i noe så sent! Ser at vi sikkert kommer opp i 20 tusen for mat og drikke.Men vi slipper å gjøre istand huset inne og ute før 29 april, blomster, vask av vinduer, telt, møbler osv...Ellers tror jeg konfirmanten kommer til å holde en liten tale, men han sliter ikke så veldig med nervøsitet for sånt. Vi foreldre har tenkt å lage enten en video eller bildekavalkade som kan rulle og gå på skjerm/lerret der vi spiser. Må begynne på det snart og evnt få hjelp til det tekniske. Konfirmanten (gutt) har ikke så mye meninger rundt detaljer som fargetema osv, men ønsker kokt laks til hovedrett.
Vi skal ha konfirmasjon i mai. Vi skal ha det hjemme, regner med det kommer ca 20 stk.
En venninne har sagt hun kan hjelpe til, også tenker vi vel å lage en del mat selv og kanskje bestille noe også. Kaker får jeg nok hjelp til.
Ellers tenkte jeg å lage en liten Kahoot quiz om konfirmanten. Hvor ble han født, når tok han sine første skritt osv. Mulig det er urteit, men tenkte kanskje det ville løse opp stemningen litt.
Vi hadde kahoot, og det var en kjempesuksess. Vi lot dem dele seg inn i lag, siden det var en del uten smarttelefon der, og det syntes de var spesielt morsomt.
Jeg har og tenkt Kahoot. Vi skal ha det hjemme, jeg tenker å bestille catering til ca to tjedjedeler og fylle på med egenlagt salat, kyllingvinger, kjøttboller, spekemat osv. Alt som er lett. :humre:
Jeg skal leie bord og stoler fra skolen til minste, og satser på å få plass til at alle kan spise inne, så får de heller mingle ute. Satser på sol. :nemlig:
Vi skal ha i september og har leid eget lokale på hotellet. Tre retters middag og kakebord. Eg gler meg veldig, mykje meir enn konfirmanten trur eg :knegg: Forøvrig er eg såpass gammaldags at det ikkje er spørsmål korvidt konfirmanten skal ønske velkommen eller ikkje, sjølvsagt skal han det.
Kahoot er morsomt. Synes ikke det har fungert så godt med lag, grunnen til det er at i Kahoot premieres man for raskt svar. Så det har lett for at den som holder telefonen svarer i en fart, og de på laget som er lengst unna tlf ikke får vært med. Men er i et konkurransesugent miljø :knegg:
Jeg synes Kahoot fungerer veldig fint i lag også jeg. Hadde det senest på fredag på jobb med lag, og da byttet man hvem som holdt telefonen som ble brukt på laget etter 5 spørsmål sånn at alle fikk være med og trykke. Og kan en ikke svaret så rekker jo andre som kan det på laget å hjelpe til også.
Me har konfirmasjon i kyrkja klokka 12. Etter dette skal me i eit lokale eit par mil unna. Det er det koldtbord. Må ein sette eit tidspunkt for selskap? Eller er det gitt at ein berre reiser dit rett etter kyrkja? Det tar jo litt tid før me er på plass, iom. at det er fotografering og sånt.
Nøkkel til lokal kan alltids pappa ta med seg, sånn at han låser opp og er der når gjestene kjem.
Jeg har pleid å si noe sånn som at det er konfirmasjon i kirka kl. sånn og sånn, og selskap der og der etterpå. Da har gjestene reist rett ut der etterpå, tror det er ganske vanlig.
Sender man ut invitasjoner pr post med sånne invitasjonskort eller er det innafor å ta det muntlig, SMS, arrangement på Facebook? Vi har 20-25 gjester og alle er enten nær familie eller nære venner.
Jeg tenker foreldrene, eventuelt foreldrene og konfirmant?
Jeg kjenner litt på at jeg begynner å stresse litt, enda det er 1,5 år til.
Jeg har allerede sett litt på bordpynt og invitasjoner. Vi skal lage en storslått film fra han ble født og frem til nå, har en mann som har vært veldig flink til å filme ungene fra de kom til (nå nekter de å bli filmet, men litt bilder har vi). Mannen er utrolig flink med film og musikk som passer, kjenner jeg blir tørt bare av tanken -dette blir nok en film jeg kommer til å se igjen og igjen.... Ingen av oss er noen talere, men vi må nok si noen ord (verste for meg er at jeg tar så fort til tårer :rødme:)
Ja, fint med skriftlig invitasjon, og dersom man er seint ute med selve invitasjonen så er det greit å varsle om datoen godt i forkant, så de som må bestille flybilletter/hotell har litt tid på seg.
Et veldig trivielt spørsmål som mi mor er så opptatt av, kan en ha bilde på kremkake? Ho vil gjerne kjøpe marsipankake med bilde, men konfirmanten hate marsipan :knegg:
Ja, det går fint, men bildet har mye kortere holdbarhet enn på marsipan. Det bør legges på så kort før kaka skal spises som mulig. Men det vet de jo på konditorier også.
Uansett så tenker jeg at det ikke er nødvendig at konfirmanter liker alle kakene som serveres? Det hadde antagelig blitt veldig lite kake når det er vår tur. :knegg:
Det er eg absolutt heilt enig i! Men om dette liksom er "hovedkaka" som han skal sprette foran alle og erklære kakebordet for åpna så syns eg i grunn det bør vere ei kake han likar.
Ah. Da så. Men er konfirmanten komfortabel med seremoniell spretting av en kake med bilde på? Jeg hadde ikke vært. Altså, jeg antar det er bilde av konfirmanten vi snakker om?
Jeg laget forresten sjokolademoussekake med ipad-bilde på for to år siden. Samme dag som kaken ble laget var bildet helt fint. Dagen etter var det blankere og motivet fløt ut bittelitt. Ikke mer enn at det så helt ok ut.
Ja, bilde av konfirmanten, et babybilde muligens? Eg ane ikkje kva slags bilder en bruke på sånt eg? Og jada, det vil han nok vere bekvem nok til å gjennomføre. Han er en kraftig I men må han så må han :knegg:
Vi tenker å annonsere dato på Facebook i lukket arr. i lang tid i forveien, og så sende ut en fysisk invitasjon i posten.
Her er det slik at det ikke er mer enn et visst antall plasser pr konfirmant til seremonien. Det vanlige er derfor å komme rett til selskapet unntatt for de aller nærmeste. Derfor er det fint å angi en tid for det, slik det er her.
Hvis det er en selvfølge for alle at alle er med på alt, er det sikkert greit uansett, men tror jeg ville spesifisert det om man var velkommen under seremonien. Fordi slik er det ikke overalt.
:jupp: Her i byen får hver konfirmant 14 plasser til den humanistiske seremonien (mener det er færre i kirkene siden lokalene er mindre), så selv om det er ganske mange er det uvanlig at alle gjester får plass. Siden vi hadde to konfirmanter fikk vi 28 plasser, så alle som var invitert i middagen kunne være med, men vi var nok omtrent de eneste.
1300 Seremoni
1500 Tilbake hjemme
1600 Tapas / middag
Gaver når og hvordan? Når tar man desserten (rett etter middag eller lenge etterpå)? Har noen av dere andre eksempel på utførlig program som har funket bra? :hjelp:
Dere setter opp et gavebord hvor gjestene legger gavene. Det er lurt å ha et system for å holde styr på hva man har fått av hvem, en liten notatbok f.eks. Penger er ikke vanlig å sette på display, bare kort og gaver. Avhengig av størrelsen på selskapet og hva konformanten er comfy med selv, så kan man ha en gaveåpningsseanse, eller åpne fortløpende når folk kommer. Eller at noen andre åpner, noterer og setter på display.
Jeg ville ventet litt med desserten, i den pausen kan man jo åpne gavene?
Hos oss lot vi to av søskenbarna ta ansvar for gaveåpning (to jenter på 16; de tok ansvar for en konfirmant hver). Det fungerte veldig fint. De skrev opp hva ungene fikk fra hvem. Vi satte oss sammen på kvelden og leste gjennom lista og alle kortene.
Ja, jeg ville syns det. Hva tenkte du på til dessert? Kan det serveres sammen med kakene?
Når vi har fester så er det gjerne en liten strekk-bøy-skravle-røyke(for dem som driver med slikt)-koke-kaffe-pause etter middagen, også settes kaker, snop og evt. is frem til kaffen.
OK, ja det høres ut som en god idé. Har ikke tenkt spesifikt på dessert enda, men sånn du skisserer er et godt utgangspunkt for "noe søtt" en stund etter middag/tapas.
Jeg er hertfall et middagsmenneske som ofte er alt for mett for dessert. Så skal jeg ha plass til litt kaker er det veldig fint at de kommer bittelitt senere. :knegg:
Vi pleier å gjøre det likt som Tallulah beskriver. Lekepause, skravlepause osv. etter maten, og så gjør man i stand til kaffe og kaker. Ofte er det et langt bord først for buffet/tapas osv., dette ryddes og vi setter fram kaker. Ofte hjelper familien til med å sette på kaffe, ha kaffe på kanner, sette fram kaker de selv har hatt med. Hvis dere ønsker å ha is framme, kan du sette det på til slutt. Det er sjelden feil med en god mix av kaker, sjokolademousse, pudding, friske bær, vaniljesaus, is. Min ekssvigermor er helt ram på slike buffeter, og det blir alltid altfor mye, men utvalget er også alltid fantastisk. Godt å ha en pause før man skal forsyne seg av kakebuffeten.
Vi skal ikke pusse opp og hagen får mannen ta seg av. Jeg skal kjøpe inn blomster.
Vi skal ha festen på restaurant. Må snart bestemme menyen, men regner med vi går for koldtbordvarianten.
Tenkte å bestille bordkort snart. Det må man vel kunne sette ut på restaurant? (eget rom).
Vi bestilte invitasjoner på Optimalprint og de ble sendt ut i forrige uke.
kaffen skal vi ha hjemme og det er gangavstand fra restauranten.
Her må jeg ordne:
nok stoler
-kanskje et ekstrabord
-nok dekketøy og bestikk
-duker
-blomster
(rydde og vaske)
-kaker
-låne kaffetraker (vi har bare kapselmaskin)
-låne flere termokanner
-låne kakespader
-finne ut om noen kan bake for oss
-høre om noen kan være her og koke kaffe og sette ut kaker i timen før vi kommer
Underholdning/ taler
-tale fra foreldre under middagen. De andre for å komme med det de evt har.
-Kahoot om konfirmanten under kaffen (konfirmanten er best på dette selv og kan fikse det).
Bilder av konfirmanten på TV skerm via PC dersom jeg får det til ....
Hvis ikke må jeg lage en fotobok eller noe, tror jeg.
Klær: til konfirmant, lillebror og meg selv. Mannen har nok dress. :knegg: Jeg skal bruke bunad.
Vi skal ha treretters og dermed dessert før strekke-pause før kakene. Eg er ikkje vant med dessert etter buffet/koldtbord, då er det strekke-pause etter maten og så kaker.
Eg må ordne invitasjonar, bordkort og blomster. Alt anna tar hotellet seg av. Eg ser for meg at det står og snurre ei bildekavalkade i pausen mellom middagen og kakene på en prosjektor. Eg skal holde tale i alle fall, kva andre skal ane eg ikkje, det tar vi etterkvart. Lillesøster skal synge kompa av farfar på gitar. Skal høre med konfirmanten om han vil ha Kahoot om seg sjølv.
Jeg er vant til en liten dessert etter middagen i slike selskap. Og så kaker en stund etterpå. Jeg skal være med å lage porsjonsdesserter til konfirmasjon i år. Små skåler med Dronning Maud fromasj.
Vi tenker å ha en gaveansvarlig som åpner og lager liste. Kontantene skal fjernes fra gavebordet. Dels for at det ikke trenger å være synlig hvor mye hver har gitt, men også med tanke på tyveri. En tanke som ble plantet av en slektning fra en storby, som var sjokkert over at pengene lå framme forrige gang. Ved ettertanke hadde han et poeng - det var mye penger, og ingen tilstede i rommet med gavene da vi spiste.
Hvis det er små barn med i konfirmasjonen (og det er det jo gjerne siden det er en familiefest) er det lurt å ha med en kasse med leker som kan stå i en krok i lokalet. Det hadde de i siste konfirmasjon vi var i og det var veldig lurt. Barna gikk dit og lekte sammen etter at de hadde spist, og de voksne og eldre barna fikk nyte maten og kose seg i fred uten mas fra barn som kjedet seg.
Er det veldig upersonlig å ha det på restaurant ? Tenker kanskje middag på restaurant og så kaker og kaffe hjemme? Kaker og kaffe kan man vel spise og drikke litt "minglete"? Vi har ikke så god plass til å dekke opp til så mange med mindre det funker ute, og det vet man jo aldri.
Så litt ¤formelt" med middag først og så løssluppen kakespising hjemme? alternativet er å leie et lokale. Tenkte først vi kunne hive ut sofaen og dekke opp hestesko i stua, men det blir for mye styr kjenner jeg.
Vanlig å ha det på restaurant. Hvor de har lokaler som passer, får man gjerne et eget rom.
Noen steder er det mulig å ha med egne kaker, da tar de for kaffen og oppvasken (her er det vanlig å betale 25 kr pr kuvert). Men det står aldri noe sted, man må spørre. Kan være hyggelig også å ta kakene hjemme!
Fotografering, da, hvordan gjør dere det? Skal man ha en proff fotograf til å ta noen bilder, i studio eller ute? Hvordan tar man det inn i programmet? Eller nøyer man seg med de bildene som en selv tar i løpet av dagen?
Vi tok bildene selv, er en enkel sjel. Sørget for å ta bildene tidlig på dagen, før vi dro til seremonien. Da var det med tanke på takkekortene. Eventuelle familiebilder bør planlegges godt. Der ble det litt dårlig med oss, det bør inn på programmet ellers sklir det fort ut! Tenk også gjennom hvem du vil ha med på bildene.
Et par familier vi kjenner tar bildene dagen etter konfirmasjonen. På med bunad/finstas igjen, så kjører de til et fint sted og tar bildene selv. Veldig fine bilder og mindre stress på selve dagen.
Skal man ha fotograf er det i hvert fall vanlig å ta bildene en annen dag enn selve konfirmasjonsdagen. Har inntrykk av at fotografene her driver med konfirmasjonsfotografering fra et par uker før første konfirmasjonsdato til et par uker etter siste.
Også et godt tips å planlegge familiefotografering hvis dere tar bilder selv på dagen. Vi glemte helt å tenke på det, og har ingen ordentlige bilder av konfirmantene med foreldre og/eller besteforeldre. :nemlig:
Me brukar ikkje pengar på fotograf. Det blir tatt mange bilder ila. konfirmasjonsdagen, og eitt av dei burde duge til takkekort. Dersom det ikkje skulle bli nokon bra alternativ, får me ta bilder ein annan dag.
Vi tok bildene på en solskinnsdag 1 uke før konfirmasjonen i fjor. Vi tok det på sparket når vi oppdaget at det ble så fint vær. Veldig fornøyd. Vi hadde både hund og hest med på bildene :D
Hva gir man egentlig hjelperene (kjøkkenhjelp, kakebakere) i gave / oppmerksomhet etterpå? (Jeg baker ikke med mindre jeg blir tvunget til det,så gjentjeneste utgår.)
Søsteren min, mamma og svigermor regner jeg med at bidrar gratis. En kollega skal jeg betale for råvarer og " litt for jobben". Kjøkkenhjelpen sa hun ikke skulle ha noe, men gjerne ville få meg seg litt rester. Vi er på kino sammen fra tid til annen, så hun får et gavekort på en film også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.