På nyttårsaften får jeg en og en halv vegetarianer på besøk, og jeg sliter med å finne "fine dining"-oppskrifter. Dvs. hovedretten. Jeg finner nok forrett og dessert, det er ikke noe problem, men ikke den hovedretten som har det lille ekstra-ekstra.
Jeg slår et slag for gående bord, en av kokebøkene min har en
Rødgrønn julebuffet:julepiroger, julekatter(brød), Røde bønner og eple, rødbetsalat, spinatbiffer, kålrotform, rødkålsalat, stuet grønnkål, gratinerte pastinakker, bakte og marinerte rødbeter, fredins fristelse, bakr potet med rødbet-salat, ris a la malta. Hvis du gidder kan jeg nok scanne inn de sidene til deg.
Ellers noe mer lettvint er raclette, eller ostefondue feks
Et annet forslag er
forrett: lunkne fiken med chevre og valnøtter med honning over
hovedrett:middelhavs ovnsrett. 5 egg, 2 ringer med fetaost, et stort glass med kefir, 1 ts natron, et stort glass med vann, 1 dl olje, 200 grader i 40 min i ovn
Takk for tips Meisje, det var mye fristende der, men det er litt sånn jeg prøver å unngå. Jeg vil ikke servere en bønsj småretter, jeg vil ha en ganske klassisk middag med forrett, hovedrett og dessert og jeg vil at det skal være noe med skikkelig schwung, ikke noe man kan servere en helt vanlig lørdag. Ovnsbakte fiken tenkte jeg å ha som en del av desserten faktisk! Forretten blir nok noe som det går an å lage både vegetarisk og med kjøtt. Kanskje en suppe som kan serveres både med og uten bacon/kreps eller noe?
Den panna fikk jeg ikke helt tak i. Er det bare masse egg og melkeprodukter?
Hm, det var en idé. For den kan både matche burgerne barna har bestilt, og det jeg evt. lager av kjøtt til hovedrett. :gruble:
Jeg elsker aubergine, og tror jeg ville laget noe med det. For eksempel fylte auberginer med sopp, eventuelt en eggplant curry. Men jeg vet ikke om det har nok schwung, eller om det er litt for vanlig lørdagsaktig. Det kommer vel kanskje også litt an på hvordan det serveres, og hvor fancy tilbehør man har.
Jeg har lett og lett, og finner liksom ikke "showpiecen". Vegetarmåltider er jo ofte lagt opp anderledes, siden man ikke har den tunge proteingreia i midten av det hele. Så jeg må få til en mellomting. Jeg vil jo at alle skal kunne forsyne seg med det de liker, og ikke lage noe spesielt til veggisen. Jeg lurer litt på denne.
Jeg forstår deg dit hen at du vil ha noe mer raffinert enn "gryterett" (og det kan jeg godt forstå, på nyttårsaften (i hvert fall har jeg selv i årevis slitt litt med "gryter" til annet enn hverdags, selv om jeg vet det kan være både godt og ha smaksekspolsjon-aha!-opplevelser, det også)).
Men vil på generelt grunnlag tipse om denne afrikanske peanøtt- og søtpotetgryten. Den er veldig god!
Nøttestek er fantastisk godt og kan gjøres ganske enkelt. Ellers så pleier jeg å ta utgangspunkt i det jeg skal servere de øvrige gjestene, og så finner jeg noe som ligner og som jeg kan bruke samme side dish til.