Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bruker dere salt i vannet når dere koker poteter?

Bruker dere salt i vannet når dere koker poteter?

  • Ja
    46 stemmer
  • Nei
    81 stemmer
#1

amo sa for siden:

Det lurer jeg på i dag.


#2

Maverick sa for siden:

Ja. Men ikke hvis jeg skal lage potetstappe.


#3

Syrinx sa for siden:

Ja, men ikke når jeg skal bruke dem til potetstappe.


#4

Lykken sa for siden:

Nei.


#5

Myria sa for siden:

Nei, men jeg bruker salt når jeg koker andre grønnsaker.


#6

Spoon sa for siden:

Nei, jeg damper bare poteter på rist, så da bruker jeg ikke salt.


#7

polarjenta sa for siden:

Jeg kunne ikke svare, jeg bruker noen ganger.



#9

Fløyel sa for siden:

Nei. Jeg bruker generelt veldig lite salt i maten.



#11

Nextlife sa for siden:

Nei.

Med tanke på alt saltet vi får i oss nu til dags anser jeg det som et viktig tiltak for å få ned saltforbruket.


#12

Nessie sa for siden:

Jupp. :nikker:


#13

Stompa sa for siden:

Nei. Skjønner ikke vitsen; har aldri merket noen forskjell.


#14

Pelen sa for siden:

Nei, jeg bruker stort sett sldri salt i mat, om boen vil salte så får de gjøre det ved bordet. Det blir en vanesak å spise mat som ikke er så salt.


#15

Pøblis sa for siden:

Nei, aldri. Jeg pleier nesten alltid å mose poteter hvis jeg først koker dem, og mosen blir jo mye bedre hvis den ikke er saltet.


#16

Niobe sa for siden:

Nei. Ikke når jeg koker pasta heller.


#17

Sissel sa for siden:

Dette. :)


#18

Bean sa for siden:

Nei


#19

IzziCreo sa for siden:

Her damper vi, så da saltes det ikke.


#20

Millen sa for siden:

Samme her. Salter heller etterpå.


#21

Nenne sa for siden:

Dette.


#22

Bergensis sa for siden:

Kvifor saltar ein når ein kokar poteter da? Eller makaroni? Ris? Grønsaker?

Me saltar ikkje noko av dette.



#24

Anikka sa for siden:

Nemlig.


#25

Rabbit sa for siden:

Nei. Jeg er også en av dem som prøver å redusere saltforbruket i maten.


#26

Malama sa for siden:

Jeg koker ikke poteter.

Jeg damper. Og det uten salt, ja.


#27

Bloppy sa for siden:

Nope. Ikke pasta heller. Men jeg skreller de da. For det er enklere å gjøre det rå, enn når de er varme. Også er det så kjeheeedelig når man er klar for å hive inn.


#28

Susse sa for siden:

Netopp!


#29

Timar sa for siden:

Her måtte jeg tenke, for jeg er opplært til å salte potetvannet, men jeg gjør det jo ikke.

Har saltet noen effekt? Utenom smaken?


#30

Camomilla sa for siden:

Samme her.



#32

daffy sa for siden:

Nei det pleier jeg ikke å gjøre. Hvis jeg gjør det venter jeg til vannet har kokt opp før jeg har i salt.


#33

Erica sa for siden:

Nei. Men ris og pasta må saltes, ellers smaker det ingenting syns jeg.


#34

Señora sa for siden:

Ja, men ikke når jeg lager potetstappe.


#35

Blondie sa for siden:

Nei, aldri. Vi har levd med saltrestriksjoner i mange år og er vant til å droppe det.


#36

Niobe sa for siden:

Det er nok bare en vanesak. Vi salter hverken ris eller pasta, og det smaker ris og pasta. Vi har gjort det slik i flere år, og jeg reagerer på at det gjerne smaker bare salt av andres pasta og ris.


#37

Polyanna sa for siden:

Vi salter poteter, pasta og ris. Littegrann. Vi spiser lite ferdigmat og nesten ikke salt snacks, så vi er veldig godt innafor når det gjelder saltmengder. Faktisk har jeg tidvis bekymret meg for at mannen min, som sikkert svetter et par liter om dagen (:dåne: ) får i seg NOK salt, med vårt kosthold.

Litt salt skal man jo ha.


#38

Libra sa for siden:

Gjorde det tidligere, men kutta ut og merket ingen forskjell. Det gjorde ikke søster og mor heller. Vi satt ved middagsbordet og det ble prat om dette, de var begge enig i at potetene smakte best kokt i saltet vann. De ble rimelig flat da de skjønte at de hadde fått servert poteter kokt i usaltet vann og måtte innrømme at de ikke smakte noen forskjell.


#39

Charlie sa for siden:

Jeg salter, men aner ikke hvorfor jeg gjør det. Sikkert bare gammel vane :knegg:

Pasta synes jeg trenger litt salt i vannet. Salter aldri ris. Bruker vi ris, har vi gjerne chilisaus, soyasaus eller annet til.

Salter generelt lite, og aldri ved bordet, så lever greit nok med det.


#40

GinaK sa for siden:

Nei. Ikke på ris eller pasta heller.


#41

Einhyrningur sa for siden:

Salter aldri ris, men litt i pasta. Synes pastaen er bedre med litt saltsmak. Eventuelt salter jeg ikke pastaen, men har på smør etterpå.


#42

Divine sa for siden:

Så sint som stefaren min ble på meg om jeg hadde kokt poteter uten salt i vannet, så har jeg alltid trodd at dette saltet spilte en STOR rolle, så jeg har alltid salt i vannet uten at jeg SELV har reflektert noe over om det er en ev. forskjell på smaken.

Men RIS uten salt er i alle fall dølt. Poteter skal jeg som sagt ikke uttale meg om.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.