Nenne sa for siden:
Melkefrie rundstykker (16-20 stykker)
50 gram margarin/smør (bruk blå Melange som er melkefri)
5 dl melk (jeg brukte havremelk)
50 gram gjær
1 ts salt
1 ss sukker
12-13 dl hvetemel (ca. 800 gram)
Smelt margarinen og hell i melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren. Tilsett salt, sukker og nesten alt melet. Resten brukes til utbaking. Elt til en smidig deig og sett til heving i minst 30 minutter.
Etter at rundstykkene er formet skal de etterheve i 30 minutter. Pensle med egg og strø evt. på valmuefrø. Steketid og -temperatur: 225 grader i 12-15 minutter. Du kan selvfølgelig droppe pensling med egg hvis disse skal være eggefrie også.
NB! Hvis du vil bake større porsjon, så kan du triple alle ingrediensene, men doble gjærmengden. Det holder i massevis.
Disse er fine, bakt bare med hvetemel. De grove rundstykkene mine som du finner i den andre tråden er også melkefrie. De lages med vann og solsikkeolje.