Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkefrie rundstykker (til Fløyel)

#1

Nenne sa for siden:

Melkefrie rundstykker (16-20 stykker)

50 gram margarin/smør (bruk blå Melange som er melkefri)
5 dl melk (jeg brukte havremelk)
50 gram gjær
1 ts salt
1 ss sukker
12-13 dl hvetemel (ca. 800 gram)

Smelt margarinen og hell i melken og varm til 37 grader. Rør ut gjæren. Tilsett salt, sukker og nesten alt melet. Resten brukes til utbaking. Elt til en smidig deig og sett til heving i minst 30 minutter.

Etter at rundstykkene er formet skal de etterheve i 30 minutter. Pensle med egg og strø evt. på valmuefrø. Steketid og -temperatur: 225 grader i 12-15 minutter. Du kan selvfølgelig droppe pensling med egg hvis disse skal være eggefrie også.

NB! Hvis du vil bake større porsjon, så kan du triple alle ingrediensene, men doble gjærmengden. Det holder i massevis.

Disse er fine, bakt bare med hvetemel. De grove rundstykkene mine som du finner i den andre tråden er også melkefrie. De lages med vann og solsikkeolje.



#3

Fløyel sa for siden:

Tusen hjertelig takk Nenne!


#4

Nenne sa for siden:

Bare hyggelig. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.