Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør du med mobilbildene dine?

#1

Timar sa for siden:

På denne tiden av året får jeg et sånt behov for å gjennomgå alle årets bilder. Pussig :humre:

Jeg vil tro mange av oss nå primært tar bilder med mobilen. Så hva gjør dere med bildene?

Tidligere var jeg flink til å overføre til pc jevnlig, men så lenge Google synkroniserer telefonen, så trenger jeg ikke å overføre for å sikre bildene. Så da blir det skikkelig dugnad innimellom.

Noen smarte ideer eller tips? Går det an å få bildene automagisk inn på pcn? Jeg har JottaCloud som tar backup av både pc og telefon. Tror jeg ihvertfall, jeg er flinkere til å betale for tjenesten enn å sjekke at det utføres. :cool:


#2

Mei sa for siden:

Overfører til pc etter år og måned og lager fysisk album ved årsslutt.


#3

Molly sa for siden:

Jeg har automatisk opplasting til Google foto.


#4

Niobe sa for siden:

De verneverdige overføres til datamaskin.


#5

løve70 sa for siden:

De synces automatisk til Dropbox.


#6

Charlie sa for siden:

Tar en sjau av og til og laster dem opp til Minnebanken appen til Foto Knudsen, og sletter alt på tlf. Gjør det for sjelden, burde gjøre det oftere... :knegg:


#7

Timar sa for siden:

Men hva skjer så? Plukker du bare ut de bildene du skal bruke, og lar resten være der?


#8

Molly sa for siden:

Jeg sletter de jeg ikke skal ta vare på.


#9

Timar sa for siden:

Google foto, det er skytjenesten?

Mine ligger også der, og det det er jo genialt at bildene dukker opp som minner på telefonen min mange år etter at de er tatt. Men jeg syns det er litt skummelt at jeg da ikke eier bildene. Hvis google bestemmer seg for å ta seg godt betalt for tilgangen, eller hele Google kræsjer (jada, usannsynlig, men på lang sikt så kan jo mye skje), så har vel ikke vi som forbrukere så mye å stille opp med?

Nåværende alternativ, med å kjøpe laptop med lagringsplass til alle bildene er heller ikke sånn veldig god, altså. Jeg har automatisk backup, men vil jo ha dem lett tligjengelig også. Det er bare at det blir så mye data til slutt.


#10

Molly sa for siden:

Ja, jo, forsåvidt, men jeg klarer ikke å ta fysisk backup ofte nok så det er større sjanse for at jeg mister bilder på den måten enn at Google skal miste bildene mine. Jeg betaler allerede for utvidet lagringsplass. Det koster ikke så mye nå, dersom de øker prisen betydelig så får jeg vurdere om jeg skal flytte dem.


#11

ingling sa for siden:

Jeg bruker også Google foto, jeg har ikke privat pc lenger, så det er den enkleste løsningen per nå. Mannen har hatt en del på harddisk og ekstern disk, men jeg tror han også er temmelig skybasert nå. Alt har jo en risiko, enten det er fysisk lagring eller sky, så jeg er ikke veldig redd for å miste bildene. Jeg har automatisk sync når jeg er på wifi, så det blir overført jevnlig. Veldig kjekt hvis mobilen blir stjålet eller kræsjer (har opplevd begge deler). Nå legger bildene mine seg i iCloud også, så jeg har litt dobbelt opp fra jeg gikk over til iPhone i fjor.


#12

Neket sa for siden:

Mine lastes opp til både icloud og google photos. Sletter aldri noenting.


#13

Blondie sa for siden:

Jeg synger mot Dropbox og tar et røsk en gang iblant. Har en ekstern disk med kategoriserte bilder.


#14

Nextlife sa for siden:

Jeg syncer også til dropbox, og har en mental idè om at jeg skal rydde jevnlig, i praksis skjer det aldri. :knegg:


#15

Darth sa for siden:

Jeg synker til jottacloud, og har ikke laget et album siden 2001... (Med unntak av det albumet jeg laget til svigerfars 70-års-dag og til mamma og pappa jula 2007).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.