Jeg må lage noen muffins i kveld og trenger ei oppskrift. Er det noen som kan linke meg til ei utprøvd oppskrift? Jeg mislykkes nesten alltid når jeg lager muffins. De siger ned i midten mår jeg tar de ut av ovnen, og seige blir de også.
Mitt beste tips er å ikke røre røren for mye når du har hatt i melet. Det er bedre at røren er litt klumpete enn å røre til den er helt glatt. Hvis du rører for mye får du seige og kompakte muffins. Rører du lite blir de luftige.
Da har jeg lært noe nytt. Jeg har alltid trodd at langvarig røring med håndmikseren på full guffe gjør susen for alle typer rører. :o Nå står flere brett vellykkede muffins på kjøkkenbenken. For første gang. Herlig!
Så bra! Det med å røre minst mulig når man har tatt i melet gjelder i grunn alle kakerører. I motsetning til gjærdeiger, som skal eltes lenge. Det er fordi røringen/eltingen gjør at glutenet danner "tråder". En fordel i gjærdeiger og en ulempe i kakerører. Og også grunnen til at det ikke er noe problem å bruke glutenfritt mel i kaker.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.