Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på enkle muffins som er lette å lykkes med?

#1

Veslemøya sa for siden:

Jeg må lage noen muffins i kveld og trenger ei oppskrift. Er det noen som kan linke meg til ei utprøvd oppskrift? Jeg mislykkes nesten alltid når jeg lager muffins. De siger ned i midten mår jeg tar de ut av ovnen, og seige blir de også.


#2

Syrinx sa for siden:

Er browniesmuffins aktuelt? De er knallgode, skal være seige og ha nedoverdump i midten.



#4

Niobe sa for siden:

Mitt beste tips er å ikke røre røren for mye når du har hatt i melet. Det er bedre at røren er litt klumpete enn å røre til den er helt glatt. Hvis du rører for mye får du seige og kompakte muffins. Rører du lite blir de luftige.



#6

Veslemøya sa for siden:

Da har jeg lært noe nytt. Jeg har alltid trodd at langvarig røring med håndmikseren på full guffe gjør susen for alle typer rører. :o Nå står flere brett vellykkede muffins på kjøkkenbenken. For første gang. Herlig!


#7

Niobe sa for siden:

Så bra! Det med å røre minst mulig når man har tatt i melet gjelder i grunn alle kakerører. I motsetning til gjærdeiger, som skal eltes lenge. Det er fordi røringen/eltingen gjør at glutenet danner "tråder". En fordel i gjærdeiger og en ulempe i kakerører. Og også grunnen til at det ikke er noe problem å bruke glutenfritt mel i kaker.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.