Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Julelunsj - hva har du på bordet?

#1

IzziCreo sa for siden:

Jeg ønsker å få ny inspirasjon til julelunchen :jupp: Vi har flere slike i julen, og jeg setter veldig pris på hvor enkelt det er - lite styr i forkant, da det meste er klart på forhånd.

Hel sylte
Juleskinke
Røket laks
Eggerøre
Gräddost
Chaumes
Brie
Reker

Hjemmebakte rundstykker

Varm mat (noen ganger):
Ribbe
Karbonader

Føler det er noe jeg har glemt, men det dukker nok opp :humre:


#2

veobra sa for siden:

Lefser og grov sennep til sylta.

Godt syltetøy. Multer og noe hjemmelaget.

Brie og krydderbrunost.

Vi har som regel vanlig pålegg som prim og skinke og sånt. Med masse grønnsaker til blir det enda bedre enn til hverdags.

God juice.

Nå kom jeg på noe mer til handlelista vår. :knegg:


#3

mkj sa for siden:

Sild.
Kokt egg
Leverpostei.

I tillegg til det dere allerede har nevnt.


#4

Erica sa for siden:

Vi lager tomatsild og sursild selv, mye bedre enn den man kjøper. I tillegg til det som er nevnt her har vi også spekemat, samt hjemmelaget julebrød og vørterbrød.


#5

Charlie sa for siden:

Til lunsjselskaper pleier jeg å gå i disken på Meny og be om å få kjøpe gourmetloffen deres halvstekt og frossen. Så steker jeg den selv om morgenen selskapet skal være. Den er veldig god. Det er det helt vanlig å gjøre, de har egne klistremerker med stekeanvisning. :ja: Peppermakrell er også veldig godt!

Synes det høres fint, ut, jeg. Hvis du vil ha leverpostei, er det veldig fint å steke bacon på brett i ovnen, på et bakepapir. Pleier å skjære den opp i mindre biter før steking, og dra dem ut så de ligger flatt. Fått tipset av en kokk, det funker.


#6

Magica sa for siden:

Eggesalat! Det er nam nam.


#7

Tangerine sa for siden:

Julekjøttboller. :nam:


#8

Fløyel sa for siden:

Flere varianter på fat:

  • Sild med ulike krydder/smaker

  • Oster/ harde og myke

  • Spekemat, eggerøre, flatbrød

  • Røkelaks

  • Sylte og ulike skinker

  • Roastbiff med sprø løk.

  • Leverpostei og sprø bacon

  • Røbetsalat

  • Cabaret

  • Varm ribbe/pølse/medisterkake

  • Rundstykker, mørkt brød, fint brød, lefse og ulike kjeks.

  • Juice, melk, kaffe og te.

  1. dag jul har vi alltid en stor julebrunsj, det er det eneste måltidet vi har den dagen og det varer i mange timer med gode venner og familie. Jeg dekker opp slik ihvertfall 1. og 2. dag jul, foruten julemiddagen så er det de to brunsjene mann og barn gleder seg mest til av julemåltidene.

#9

veobra sa for siden:

Lun dansk leverpostei med bacon. At jeg kunne glemme det. Og godt rugbrød.


#10

GinaK sa for siden:

Bacon, ja. Det må jeg skrive opp. Gutta liker ikke alt dette som er på bordet men bacon er alltid topp og de må jo også få litt ekstra. :)
Rekesalat, kyllingsalat og store pillede reker må vi ha. Og roastbbiff. Eldstemann vil ha sånn rødpølse med ost rundt. Tror den er fra Bjerke.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.