Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaker/dessert med hvit sjokolade

#1

trøtt sa for siden:

Jeg er veldig svak for hvit sjokolade og og ønsker tips til hva jeg kan lage med det. Noen som har gode oppskrifter på dessert eller kake hvor den hvite sjokoladen kommer godt frem?


#2

løve70 sa for siden:

Denne er veldig god:
Blueberry and White Chocolate Cheesecake
Ingredients:
200 g (7oz) plain digestive biscuits
100 g (3½ oz) butter
400 g (14oz) good-quality white chocolate, broken into pieces
250 g (9oz) full-fat cream cheese
250 ml (8½fl oz) double cream
250 g (9oz) mascarpone cheese
250 g (9oz) blueberries

Method:
Note: You will need a 20cm (8in) Non-stick springform cake tin.
Bash the bisquits in a resealable bag with a roling pin, or any other blunt instrument you can do serious damage with, until you have fine crumbs.
Melt the butter in a large saucepan then add the biscuit crumbs and mix to combine. Tip the butter and biscuit mix into the base of the springform tin and press down with the back of a spoon. Cover and place in the fridge to chill while you prepare the rest of the ingredients.
Place the chocolate in a heatproof bowl then set it over a small saucepan of barely simmering water, making sure the base of the bowl does not touch the water, and gently melt, stirring occationally.
Beat the cream cheese, cream and mascarpone in a large bowl with a wooden spoon until well combined. Stir through the white chocolate and lastly fold in the blueberries. Spread the mixture evenly over the top of the biscuit base, then cover and place in the fridge to chill and set for at least 2-3 hours.
Remove the cheesecake from the tin and serve in generous slices.



#4

løve70 sa for siden:

Inspirert av denne tråden, skal jeg lage denne til fredagens julefest :)
Bruker nok ikke jordbær, men bringebær eller blåbær tenker jeg.

Strawberry and White Chocolate Cheesecake

Ingredients:
• 200g Safari Cookies
• 70 g butter
• 150 ml Double cream
• 250g White chocolate
• 3 Gelatine leaves/sheets
• 300g Cream cheese full fat
• 250g Mascarpone cheese
• 350g Strawberries

Method:
Note: You will need a 20cm (8in) Non-stick springform cake tin.
Bash the bisquits in a resealable bag with a roling pin, or any other blunt instrument you can do serious damage with, until you have fine crumbs.
Melt the butter in a large saucepan then add the biscuit crumbs and mix to combine. Tip the butter and biscuit mix into the base of the springform tin and press down with the back of a spoon. Cover and place in the fridge to chill while you prepare the rest of the ingredients.
Place the cream and chocolate in a small pan and heat gently until the chocolate is melted. Stir occasionally.
Place the gelatin in a bowl of cold water and leave for 5 minutes. Remove the gelatin from the water and shake off the water. Add it to the cream/chocolate mixture and stir until dissolved.
Cut 200g of the strawberries into small pieces.
Whisk the cream cheese and mascarpone in a large bowl until smooth. Then whisk in the chocolate mixture until smooth. Fold in the strawberries. Spread the mixture evenly over the top of the biscuit base, then cover and place in the fridge to chill and set for at least 2-3 hours.
Remove the cheesecake from the tin, decorate with the remaining strawberries and serve in generous slices.


#5

IzziCreo sa for siden:

Jeg har alltid hvite sjokoladeperler fra Hershey i brownies :nemlig: Og skal jeg tro alle som får den servert så er den himmelsk - noe jeg selvsagt mener selv også :knegg:



#7

Acsa sa for siden:

Hvit sjokoladeganache oppå ymse kaker, f.eks sitronkake.


#8

Nenne sa for siden:

White Chocolate And Raspberry Cheesecake(cold)

Ingredienser
450 g kremost
75 g sukker
3 store egg
2 spiseskjeer sitronsaft
1 1/teskje vaniljesukker
1/4 teskje salt
2 beger rømme eller creme fraische
230g hvit sjokolade, smeltes i vannbad
140g bringebærsyltetøy uten steiner, varmes om nødvendig litt
20o g havrekjeks/digestivekjeks. Gjerne med sjokolade
50 g smeltet smør
1 teskje smeltet smør
Skavet hvit sjokolade

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 175 grader. Lag kjeks/smørblandingen og spre den i bunnen av springformen.
Bland ost og sukker i en bolle, ha i ett og ett egg av gangen. Bland inn sitronsaft, vaniljesukker, salt og rør sammen. Ha i creme fraische og bland godt. Ha til slutt i den hvite sjokoladen.

Hell røren over i springformen. Pynt med (det varmede) syltetøyet. Start i midten og sprute en tynn stripe i en spiral helt ut til kanten. Ca. 1 cm mellom ringene.

Ta en tynnbladet kniv og trekk linjer fra midten til kantene og del kaken i fire. Ikke skjær for dypt. Tørk av kniven mellom hver gang. Ta kniven og dra den gjennom røra fra kanten inn til midten mellom linjene du allerede har laget.

Dekk formen utvendig med aluminiumsfolie og sett formen i ovnen i et vannbad og stek i 45 minutter. Skru av ovnen og la kaken stå i en time til mens ovnen kjøles ned. IKKE ÅPN OPP DØREN! Sett kaken kaldt over natten.

Pynt med jordbær eller bringebær nær midten. Du kan ta på smør langs kanene og dekke kantene med tynne strimler av sjokolade, men det er ikke nødvendig.


#9

Nenne sa for siden:

Jeg har åpenbart oversatt alt unntatt navnet ser jeg nå.



#11

dutte sa for siden:

Jeg har en god oppskrift med mascarpone og fløte og multer hvis du er interessert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.