Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Menyforslag for to, festmiddag

#1

dutte sa for siden:

Jeg ønsker meg menyforslag til en festmiddag, 3 retters med gode råvarer, til to personer. Pris ikke viktig, og er jeg er relativt kjent på kjøkkenet. Vi er matglade begge to, og jeg tenker at det skal være litt lekkert og forseggjort. Noen gode forslag ? Gjerne vintips også.


#2

Nenne sa for siden:

Forrett: Reke- og Champagnesuppe med Gruyère
Vin i maten: Cremant de Borgougne
Vin til maten: Claude Cazals Champagne

Hovedrett: Kyllingbryst med bakt- hvitløk- og- trøffel-saus
Vin: Bollinger Special Brut Champagne

Opp-ned ostekake med marinerte kirsebær
Vin: Alambre Moscatel de Setubal 20 years

Jeg har oppskrifter, men gidder ikke skrive alt om du ikke vil ha dem. :) Si evt. fra.


#3

dutte sa for siden:

Takk Nenne! Det blir Champagne til å starte med. Tenkte en hummer med sitron, hvitløkssmør, fersk dill, asparges og granateple. Kanskje en basilikumsgranite til hvilerett. Hva kan passe videre ?


#4

dutte sa for siden:

Det blir ikke kylling.


#5

dutte sa for siden:

Kom med deres elleville forslag. :knegg:


#6

Tjorven sa for siden:

Når det bare er til 2 ville jeg definitivt gått for hummer, ja.

Jeg har på mine eldre dager blitt mer glad i ost (med tilbehør) enn dessert. Særlig hvis det følger med ordentlig god dessertvin.


#7

liefje sa for siden:

Kanskje ikke PK, men før hummer, er det stor suksess med en foie gras (gåselever) med tilbehør. Champagne eller en sauternes til. Går du for sauternes, kan den såklart også drikkes til ost eller dessert.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.