Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan serverer jeg rakfisken?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Vi skal ha gjester på rakfisk i kveld, og trenger litt guidance. Hvordan serverer jeg det? Skal jeg skjære fisken i skiver? Skal lefsene være i små firkanter? Eller hele? (De er ganske store.) Skal ringerikspotetene være kalde eller varme? :hjelp:


#2

Gaia sa for siden:

Potetene skal være varme. Du må passe på å skylle fisken godt (veldig godt, mener jeg) og ta ut eventuelle benrester, før du skjærer den i passe porsjonsstørrelser, omtrent på størrelsen med en tommel syns jeg er fin størrelse.

Serveres med hakket rødløk, diverse agurker, gjerne både agurkmix og forskjellige typer sylteagurk, forskjellige typer sennep, rømme (gjerne lettrømme) og lefser. Jeg pleier dele lefsene i to, det er passe.


#3

gnuri sa for siden:

Jeg liker det best med lefser, purreløk eller vårløk (rikelig), meierismør, mandelpoteter og rømme


#4

Robyn sa for siden:

Jeg er veldig glad i flatbrød til.
Rømme, rødløk, rømme og smør. Lefsene kan deles i to.
Poteter og sånt driver ikke jeg med. :knegg:


#5

Syrinx sa for siden:

Jeg har bare spist rakfisk to ganger, men husker det gjorde seg med kokt egg til.


#6

Gerbera sa for siden:

Utendørs og med neseklype?

Ser andre har mer vettuge svar enn meg, lykke til!


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Det nærmer seg tid for rakfisklag igjen, og jeg må avansere: Hva kan passe som dessert? Noen med gode ideer?

Ellers kan jeg slenge på hva jeg husker fra i fjor, som var at rakfisk av ishavsrøye var favoritten, og rørosrømme var fantastisk til! Og champagne og riesling, begge deler funket.


#8

Gaia sa for siden:

Dronning Maud-pudding. Eller riskrem! Det er tid for riskrem!!! :hyper: :lykkelig:


#9

Esme sa for siden:

Etter rakfisk som på ett vis er sterk mat, men siden det er kaldt, så er det liksom ikke så mektig heller, så synes jeg en varm dessert passer best. Jeg hadde laget noen bærterter tror jeg.

Du kan lage bunnen først og blindsteke den og så lage fyllet på forhånd slik at det er bare til å legge i fyll og varme i ovnen en liten stund.

Eller oh, lage tarte tatin, men det er litt mer arbeid da.


#10

My sa for siden:

Jeg spiser meg alltid såpass sprekkmett på rakfisk at jeg ikke har sjangs om å få ned bittelitt dessert engang. :knegg: Til nød en veldig liten konfektbit til kaffen. Men det er meg.

Jeg og søstrene mine skal hjem til mamma nå i helga, og da skal vi spise rakfisk (av fjellørret fra Bessvatnet, fisket og raket av mammas nabo). :nam: Tilbehøret er vel avhengig av ulike lokale tradisjoner. Vi bruker erterbrød og flatbrød (mammas hedmarkstradisjon) og lefse (stefars gudbrandsdalstradisjon), godt smør, purreløk og rømme. Vi bruker ikke poteter. Vi har heller aldri skylt fisken. Til drikke har vi alltid øl og akevitt. Jeg tror faktisk aldri jeg har prøvd annen drikke til rakfisk.

Her i Trøndelag brukes poteter, og det serveres omtrent slik jeg er vant med å få servert spekesild.


#11

Dragen sa for siden:

Rakfisklag på lørdag. 14 gjester og en vert som er veldig flink med mat og godt øl, men ikke så opptatt av dessert, så den har jeg fått ansvaret for.

Forslag?


#12

Eia sa for siden:

Vi har fått servert pavlova etter rakfisk, mener jeg å huske.

Eggehakk til rakfisk er supergodt, by the way!


#13

Strå sa for siden:

Jeg ville servert noe lett syrlig til desseet. Jågurtkrem, med 50/50 jågurt naturell og stivpisket krem. I dette blander man en passe dose hakkede nøtter og/eller mandler, mørk sjokolade, litt kokosflak, korinter/små rosiner. Passer godt med shortbread, krumkaker eller lignende til. Og portvin eller sherry.


#14

Dragen sa for siden:

Dere er så avanserte. Jeg har et par alternativer:

  • kjøpe konfekt i Østbanehallen.
  • kjøpe konfekt fra lokal sjokoladefabrikk.
  • spørre kollega som er glad i å bake om hun er villig til å trylle fram noe mot betaling.

#15

My sa for siden:

Jeg stemmer for konfekt. :nikker: Og litt frukt kanskje, hvis det er forventninger om noe mer enn det.

Men som sagt tidligere i tråden så spiser jeg meg stort sett såpass mett på rakfisk at jeg ikke orker noe særlig med dessert. Så en sjokoladebit holder i massevis for meg.


#16

Dragen sa for siden:

Det er svært lave, for ikke å si ingen, forventninger til dessert i den husstanden. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.