Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Litt mer spennende tilbehør til juleribba

#1

Joika sa for siden:

Jeg har litt lyst til å lage noe annet enn kjedelige kokte grønnsaker til julemiddagen og lurte på om noen hadde tips og oppskrifter til noe annet?

Vi skal ha ribbe, medisterkaker, pølser osv. Det vanlige. :)


#2

kamp sa for siden:

Jeg steker gulrøtter i smør og har over litt honning og timian. Nydelig :)


#3

Joika sa for siden:

Flott! Akkurat sånne tips jeg ønsker meg Kamp! :)


#4

kamp sa for siden:

Veldig godt med smør stekte rosenkål med honning også til ribbe.

Ellers kjøper jeg flaskegresskar og lager mos av den. Baker den i ovnen og blander med litt salt og smør.


#5

Niobe sa for siden:

Jeg lager en godt krydret rødløksmarmelade. Kjempegodt til ribbe.


#6

Nextlife sa for siden:

Ribbe er jo så utrolig tung og fet mat, så jeg prøver å balansere med lettere tilbehør, gjerne med syre og unngår sødme (tilsatt med f. ekshonning og sukker) i særlig grad.

Ovnsbkt gulrot med lime
Jeg pakker gulrotstaver tett inn i aluminiumsfolie, har en liten skvett vann og en halv ts olje i lag med, og skviser en lime over, samt legger limen i lag med inne i folien og baker i ovnen til den er ferdig.

Rødløkskompott
Blancherer rødløk og gjør som Niobe, krydrer godt. jeg koker også inn litt vin eller balsamico.

Stekt hjertesalat
Kutter hjertesalat i strimler og lar den få seg noen få sekunder i pannna på sterk varme. Salter bittelitt, ellers ingen tilsetning.

Stekt blomkål
Skærer blomkål i skiver eller deler i små buketter og steker på panna, litt oje i, salt, pepper og en anelse spiskummen, og steker blomkålen passe myk.
Dette smaker forøvrig fantastisk godt i lag med gulrotpurè.


#7

Bloppy sa for siden:

Vi har aldri hatt noe annet enn hjemmelaget surkål og kokte poteter til vi. Og sennep. Kjedelig sikkert, men det er nå det som er julemiddagen hos oss. :rema1000:


#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg har aldri smakt ribbe (og det frister egentlig ikke heller), men er derimot veldig interessert i rødløk. Kan jeg få oppskriften, tror du?





#12

Guttemammis sa for siden:

Oi, aldri? :eek:
Da har du gått glipp av noe. :nemlig:


#13

Hyacinth sa for siden:

Nja. Synes ikke det ser så fristende ut heller. :knegg: Men respekterer at det er julemat for svært mange. Bare ikke meg. Det er ganske få som spiser ribbe på våre trakter.


#14

Guttemammis sa for siden:

Jeg hadde samme følelse overfor pinnekjøtt for en del år siden, men etter å ha smakt det er det noe jeg må ha i løpet av jula. Kjempegodt!


#15

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er jo godt. :knegg:


#16

Niobe sa for siden:

Vi bor midt i pinnekjøttland, og jeg synes pinnekjøtt er fantastisk mat. Vi hadde alltid pinnekjøtt som julemiddag da jeg var liten, men det er ribbe som er julemiddag for meg likevel. Mannen min er også oppvokst her, men de hadde alltid ribbe på julaften.


#17

millact sa for siden:

Det er vel mest pinnekjøtt på deres kant av landet. Vi går for det i år, fra Idsøe. Gleder meg!


#18

Hyacinth sa for siden:

Mitt ligger i frysen. 👍


#19

Camomilla sa for siden:

Her var det noen gode tips. :jupp:


#20

millact sa for siden:

jeg får mitt fredag.

#21

My sa for siden:

Kokte grønnsaker til ribba?! :what:

Her er det ikke andre grønnsaker enn surkål og poteter. :knegg: Til pinnekjøttet har vi kålrotstappe.


#22

IzziCreo sa for siden:

Hvordan steker du rosenkålen, kamp? Jeg er ikke så begeistret for rosenkål, men den hører til kalkunen her på julaften så kanskje jeg skal steke den i stedet :nemlig:


#23

Kirsebær sa for siden:

Jeg lar den koke til den er ferdig, samtidig steker jeg bacon i en panne. Så steker jeg rosenkålen sammen med baconet. Man kan godt ha oppi litt løk også. Og pinjekjerner. :hjerteøyne:


#24

Hyacinth sa for siden:

Jeg har problemer med å svelge kokte rosenkål, også når de er forvelles før de stekes. Så jeg råsteker dem. Middels varme ca 20 min, rør av og til. Del i to før steking. Godt å steke bacon sammen med dem. Pepper, gjerne litt nøtter før servering, risle litt honning over, litt revet sitronskall. Ikke nødvendig, men hever smaken. Til hverdags kjører jeg bare bacon. Rosenkål får en nøttete smak av steking, ikke den forferdelige kokte smaken.


#25

Tjorven sa for siden:

Vi serverer ribbe med både rødkål og surkål, men ellers er det bare saus, medisterkake og julepølse.


#26

veobra sa for siden:

Vi har alltid lett kokte eplebåter til ribba. Litt syrlig og søtt.


#27

IzziCreo sa for siden:

Takk for tips! Jeg sliter også med kokt rosenkål altså :nemlig:


#28

GinaK sa for siden:

Rosenkål lukter promp. :p
Men det som dere nevner begynner jo å ligne tilbehøret som jeg lagde til kalkunen sist nyttårsaften. Utrolig digg.

Rosenkål som såvidt kokes, deles i to og stekes i panna og blandes med stekt bacon, sopp og grovhakkede valnøtter. Veldig godt og kalkunen ble noe helt annet med dette tilbehøret. :)


#29

Hyacinth sa for siden:

Men du trenger ikke koke dem. De blir enda bedre (=gode) hvis du ikke gjør det. :)


#30

Pegasus sa for siden:

Kan rødvinsmarinerte svisker være noe kanskje?


#31

Magica sa for siden:

Eller hva med sånne bacon-dadler, typisk tapasrett, ser for meg at det vil passe bra?


#32

Lykken sa for siden:

Vi har rosenkål, løk og gulrøtter. Må helst ha grønnsaker til alt. Og ertestuing, tyttebærsyltetøy, rødkål og surkål og svisker.


#33

Anne sa for siden:

Jeg bruker lage saus av ca 1 dl soyasaus, 3 ss honning og 1 ss revet fersk ingefær. Enten heller jeg den over ribben eller så har vi den ved siden av :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.