Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Norsk rødkål vs dansk rødkål

#1

Nenne sa for siden:

Jeg har egentlig aldri hatt noe forhold til rødkål, vi spiste det aldri hjemme da jeg var liten og det har jeg ikke plukket opp av meg selv heller, men her for et par uker siden smakte jeg rødkål i Danmark og den var jo kjempegod!

Er dansk rødkål og norsk rødkål tilberedt på samme måten eller er den norske mer som surkål? Jeg har funnet oppskrifter på rødkål på dansk vis som jeg skal lage i jula når vi har and, men det hadde sikkert vært greit å kunne kjøpe en pose av og til også hvis det er noenlunde det samme.


#2

liefje sa for siden:

Det er en norsk rødkålvariant som er veldig god. De har den på meny og det er ikke Nora. Kommer jeg på mer, skal jeg si fra. Norsk surkål burde forresten hete søtkål. Den er fryktelig!!


#3

Che sa for siden:

Ole Martin alfsen har en veldig god oppskrift på rødkål. Den anbefales gladelig



#5

Nenne sa for siden:

Takk for tipset. Tysk går fint. :)


#6

Eia sa for siden:

Jeg vet ikke hvordan den danske rødkålen smaker i forhold til den norske, men jeg har de siste 10 årene laget en maksimalistisk variant som Edgar Ludl har publisert oppskriften til. Den er supergod! Veldig fyldig i smaken, sursøt og med en god del fett (smør, men andefett eller ribbefett er sikkert enda bedre). Ludls rødkål


#7

Nenne sa for siden:

Takk for tips! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.