Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nils Bech - O helga natt

#1

Input sa for siden:

Jeg er vel ikke den eneste som har forelsket meg i denne versjonen, antar jeg. :knegg:

Men mest av alt elsker jeg de mørke tonene som er helt, helt i starten. Hvilket instrument er det?


#2

banana sa for siden:

Høres ut som en stryker. Cello?


#3

Input sa for siden:

Min gjetning er også cello. Men skulle gjerne visst. Så jeg kan kjøpe en sånn.


#4

banana sa for siden:

Hvem som helst som spiller stryker i et orkester vil høre det. Vent på flere svar, du, før du løper til instrumentbutikken.


#5

Maverick sa for siden:

Cello, ja. Sjekk siden "Oslo strings" på Facebook.


#6

Muskat sa for siden:

Den er så vakker! :hjerter: O helga natt har aldri vært en favoritt hos meg, ikke en gang Jussi Bjørlings versjon. Nils Bech sin versjon derimot, kunne jeg hørt på hele tiden, hadde det ikke vært for at jeg blir så trist hver gang jeg hører den. :leppe:


#7

Input sa for siden:

Enig. Jeg har virkelig aldri skjønt greia med den, og så har jo alt om kan krype og gå ødelagt den i tillegg.


#8

Maverick sa for siden:

Ih, jeg hørte litt av Peter Jöbäcks versjon i dag. Grøss!


#9

Pøblis sa for siden:

Har du hørt Michael Boltons? :runforhills: Eller Mariah Careys? :iiik:


#10

Maverick sa for siden:

:hylgrine:


#11

Pappalille sa for siden:

Ren, sår og skjør. Vakker. :hjerter:


#12

Lenam sa for siden:

jeg tror knapt jeg har vært på en eneste juleavslutning i løpet av mine 12 år i grunnskole og videregående der ikke denne har blitt fremført. Hilsen Svensken

Jeg synes egentlig ikke Nils Bech sin versjon er sp fantastisk i seg selv, men SKAM-scenen er så nydelig at jeg blir beint sippen av den uansett . :knegg:


#13

GinaK sa for siden:

Hvor hører dere på dette? Youtube? Må sjekkes. :o



#15

Maverick sa for siden:

Huh, ja, kanskje? Den er veldig dyp.


#16

Candy Darling sa for siden:

Leste dere at denne toppet de danske streaminglistene? :knegg:

#danmarkelskerskam


#17

Pøblis sa for siden:

Jeg får straks hjem min egen husdanske til jul. Han rir høyt på skambølgen der nede, tospråklig og halvnorsk som han er. :hjerter:



#19

Input sa for siden:

Spiller cello? Eller kontrabass? Eller musikken i det stykket?


#20

Taien sa for siden:

Jeg trodde også at dette var cello?! Kontrabassen har en enda dypere og varmere klang... Men sikker er jeg så aldeles ikke...
Ellers ble jeg ikke så begeistret for denne versjonen, den var litt tynn syntes jeg. :sparke:


#21

Lenam sa for siden:

Hun som spiller Cello i stykket, det er foresten hun som har laget selve arrangementet og.


#22

Elise sa for siden:

Jeg er ikke så begeistret for versjonen, synes bakgrunnsmusikken låter snedig. Men den var perfekt i SKAM-klippet, og fremkalte helt utrolig mye følelser, og jeg har også blitt rørt av å høre den etterpå, iallfall de 2-3 første gangene. Så gikk det over.


#23

Neket sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg er litt lei av den allerede. I går satt jeg meg i bilen fem ganger, og hver gang kom den på radioen innen kort tid. Blir smågal av sånt.


#24

amylin sa for siden:

Jeg liker den fortsatt veldig godt. Hører lite på radio, så har ikke blitt lei den. Minner meg fortsatt om Skam-scenen, og den synes jeg var nydelig.


#25

GinaK sa for siden:

Ikke helt min gate. Men likte han som sang på det Skamklippet. Vakkert.


#26

My sa for siden:

Jeg liker den ikke. Men jeg har heller ikke sett SKAM-klippet den tydeligvis assosieres med, så det kan ha noe med det å gjøre? Jeg liker generelt ikke lyse, pipete mannsstemmer, og synes Tommy Körberg sin kraftfulle versjon er finere, men aller best liker jeg Mahalia Jackson sin versjon, for den ble spilt mye i min barndom.


#27

Nenne sa for siden:

Jeg likte den ikke. Nope!

Nå har jeg ikke sett skam da. Det kan jo hende den passer til bildene der, men musikken alene ble helt feil for meg.

Jussi Björling FTW!


#28

Bluen sa for siden:

Artig å google mannen, i det minste - han har eksakt det samme ansiktsuttrykket på alle bilder. :knegg:


#29

Novla sa for siden:

Dette.

"Alle" har skrytt så voldsomt av denne, så jeg forestilte meg noe heeelt fantastisk, og så kommer den pipinga der. :skuffet:


#30

Input sa for siden:

Det er virkelig ikke stemmen hans som bærer denne, det er det instrumentale. Stemmen er jeg ganske likegyldig med, den er imponerende, men ikke fantastisk. Det instrumentale derimot......


#31

My sa for siden:

Når det gjelder det instrumentale liker jeg Tore Brunborg og Kjetil Bjerkestrand sin versjon bedre.

#32

Novla sa for siden:

Hm, jeg rakk ikke å lytte så mye til musikken, jeg synes sangen skar sånn i ørene at jeg måtte slå av etter kort tid, må kanskje gi den en ny sjanse. :knegg:


#33

amylin sa for siden:

Jeg tror at årsaken til at jeg liker denne versjonen så godt, ligger i hvor godt den lyse, sarte, skjøre stemmen til Nils Bech fanger den sarte, skjøre og sårbare stemningen til Skam-scenen den er brukt i. Det hadde blitt helt feil med Jussi sin kraftfulle stemme. Det ligger i det sårbare, og det er den som får meg til å like denne.


#34

My sa for siden:

Jeg tror jeg må se SKAM-scenen for å forstå meg på denne sangen. :nikker:

#35

amylin sa for siden:

Tror ikke det hjelper bare å se den scenen. Den scenen har vært bygget opp til gjennom hele høst med en berg- og dalbane av følelser. I den scenen denne er brukt i, får Isak endelig møtt foreldrene etter å ha kommet ut for dem, noe som har vært en vanskelig og lang prosess. Han har sett kjæresten hatt en manisk episode, trodd at alt har vært løgn, ventet på svar i en uke, så får han en sms før konserten som først er positiv og som under sangen blir satt i sammenheng med det som har vært mellom dem og som kan tolkes som et farvel. Det er alle følelsene som ligger bak som gjør scenen så vakker. Om du kun ser scenen uten noe bakgrunn, tror jeg neppe den vil bety noe som helst. For oss Skam-fans, var det forløsning av alle følelser under akkurat dette klipept etter en lang høst.


#36

Tallulah sa for siden:

Jeg liker den uten å se skam. Men jeg liker utrykket til Nils Bech godt.


#37

Maverick sa for siden:

Pipete, altså? Lyst - ja. Men pipete? Linni Meister er pipete, ikke Nils Bech.


#38

Input sa for siden:

Jeg er ikke så lettrørt lenger, så skam-klippet var fint, men ikke sånn at det gjorde uslettelig inntrykk på meg. Jeg synes denne versjonen er utrolig vakker i seg selv.


#39

My sa for siden:

Du trenger ikke å synes det altså. :knegg: I mine ører er det pipete. Litt Bee Gees-fistelpipete.

#40

Maverick sa for siden:

:what:

Du trenger nye høyttalere, tror jeg. :nemlig:


#41

My sa for siden:

Eller nytt headset kanskje (det var der jeg hørte på den). Uansett kommer den nok ikke til å bli noen hit her.


#43

amylin sa for siden:

Ja, det er akkurat det jeg liker ved sangen også. At den er som en bønn, at den er skjør, og det er det som gjør at den passer ekstremt godt til akkurat den scenen i Skam også. Sammen blir det en veldig nydelig match. (Og jeg synes ikke stemmen til Nils Bech er piping. Nå har jeg hørt meg gjennom noen andre låter av ham også. Jeg har sansen.)


#44

Pøblis sa for siden:

Jepp - akkurat den litt ydmyke fremføringen - litt som en bønn, litt skjør - istedet for slik den vanligvis brukes - nemlig oppvisning av (varierende) stemmeprakt - og helt ærlig - som går over i regelrett bæljing for alt for mange. Nettopp derfor fikk denne sangen komme inn i varmen igjen hos meg etter at jeg trodde den var fremført fullstending i fillebiter.


#45

Bergensis sa for siden:

Eg blir så himla rørt av den sangen. Uansett versjon. Denne versjonen passa perfekt i Skam-klippet, men eg foretrekker den med Jussi Bjørling. Eg måtte avbryte første forsøk på å sjå den episoden. Å sitte i ein vestibyle på eit sjukehus grinande, kan fort gi temmelig feilt signal. Mykje kjentfolk i omløp der. Eg såg den heime, åleine. Og gret.

Men eg blir jo rørt av "Vi tenner våre lykter" og enkelte av sangane frå Jul i Svingen. Eg er generelt lettrørt når det kjem til musikk. Og faktisk også til dans. Ikkje vis meg flashmobs, feks. Dette til tross for at eg ikkje finnes musikalsk.


#46

Blå sa for siden:

Jeg synes denne versjonen er nydelig, helt uavhengig av Skam. Jeg synes at sangen i seg selv er fin, men har aldri likt den ganske brautende Bjørling varianten. Og jeg likte godt det Nils Bech selv sa om at Bjørling synger den som en befaling mens han ønsker å synge den som en bønn.


#47

Pamina sa for siden:

Jeg og, liker denne tolkingen veldig godt, og liker egentlig sangen for første gang. Jeg har sunget den i alle år i kor, og aldri helt fattet den, men nå - på den måten Nils Beck gjør den, så skjønner jeg den på ordentlig.

Jeg har aldri helt fattet hvofor den er så fantastisk og heller ikke fattet hvorfor det MÅ være Jussi Björling som synger den.

Endelig har jeg fått landet denne sangen og skjønt at den kan være vakker og inderlig og ikke bare en befalende bråkesang.


#48

banana sa for siden:

Jeg synes O helga natt er et fantastisk stykke og elsker den uansett hvem som synger den. Jeg kan høre den tusen ganger og blir aldri lei.


#49

Nenne sa for siden:

Når han synger, så må jeg stoppe opp og lukke øynene. Da kommer gåsehuden og tårene hver gang. Han var en fantastisk sanger. Alle andre versjoner hopper jeg glatt bukk over, også Bechs.

#50

Pamina sa for siden:

Jeg skjønner jo rent musikkmessig at Björling er en fantastiks tenor, men det er andre ting jeg har hørt ham gjøre som gir gåsehud, ikke denne.

Kanskje har hele hypen gjort meg litt immun mot hans versjon. Den blir for masete for meg.


#51

Nenne sa for siden:

Jeg svermer for Jussi Björling. :elsker:


#52

Sokk sa for siden:

Jeg er egentlig veldig konservativ og det SKAL være Jussi Björling som synger den sangen, akkurat som han gjorde det hver lille julaften på P1 da jeg var barn. :trasser: Jeg hørte Carola-versjonen senest i dag og grøss, altså. Virkelig.

Men. Nils Bech gjør en helt fantastisk versjon. :hjerter: Det henger nok sammen med den totale opplevelsen av Skam-klippet, men likevel. Det er nesten så jeg har en ny favoritt, jeg har bare ikke kommet helt ut av det skapet ennå... :sparke:


#53

Tangerine sa for siden:

Jeg liker den, og har ikke sett Skam. Synest den har nydelig musikk, og stemmen er fascinerende.


#54

My sa for siden:

Men hva i alle dager har han på seg? :lupe: Pysjamas?


#55

Éowyn sa for siden:

Må høre denne versjonen når jeg kommer hjem fra jobb.

Ha! Christina Aguileras versjon er verre!


#56

-ea- sa for siden:

Ikke sett/hørt den før på TV istad, i lillejulaftenprogrammet. Ikke imponert. Pip.


#57

amylin sa for siden:

Så den på lillejulaftenprogrammet også, og jeg ble om mulig enda mer rørt av den med bakgrunn av hva Nils Bech fortalte i forkant av fremføringen.


#58

Palmen sa for siden:

Hva sa han? Fortell!


#59

amylin sa for siden:

Han fortalte om hans ungdomstid som var preget av mobbing, og at han etter at han flyttet til Oslo og fikk homofile venner, selv da fortsatt fikk følelsen av at det å være feminin og homo ikke var noe å være stolt av, men noe som var forbundet med skam. Han hadde sagt til en homofil venn at han ikke hadde gjettet at han var homofil, og fikk da et tusen takk til svar. I tillegg fortalte han om at han tenkte på at hans versjon skulle brukes i Skam, og at han ville tolke sangen med bakgrunn av hans oppvekst som homofil, historien i Skam og at han ville synge sangen som en bønn til alle homofile, en takk til de som sto på barrikadene og gjorde det mulig å være åpne. At han hadde en følelse av at Björling sin versjon var mer en befaling, så han ville ha det mer som en bønn.

Fritt etter hukommelsen.


#60

Anne C sa for siden:

Word!


#61

Anne C sa for siden:

Men ståpelsen kommer bare når Jussi synger den.


#62

amylin sa for siden:

Ståpels under Jussi og tårer under Bech.


#63

Palmen sa for siden:

Oj. Sterkt. Jeg må høre hans versjon en gang til kjenner jeg


#64

safran sa for siden:

Jeg syns det er et fantastisk musikalsk mesterverk, men Jussi ødelegger den fullstendig. Han befaler og skriker. Nils blir litt for pinglete igjen (og sang ikke akkurat helt rent på TV heller).

Gi meg Tommy Körberg sin, så har jeg gåsehud med én gang. :nemlig:


#65

Anne C sa for siden:

Mens jeg synes Tommy har for pinglete stemme til denne sangen. Jeg elsker opera, og liker "operaversjonen" best. Ikke et snev av gåsehud når jeg nå hører på Tommy sin versjon.


#66

Blå sa for siden:

Nå har jeg sett intervjuet og det var nydelig. Jeg er så takknemmelig for at vi tross alt har kommet så mye lengre i å la mennesker være seg selv.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.