Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger hjelp til å velge flatskjerm

#1

Hyacinth sa for siden:

Mulig jeg er på feil forum, men film- og musikkforumet var liksom ikke det rette, det heller, følte jeg.

Vi skal ha ny tv. Vil ha god kvalitet til lavest mulig pris. Vi har null peiling på flatskjermer. Enkelte venner av oss hevder at plasma desidert er best, andre sier det bare er tull. Noen sier ta vi MÅ ha full HD, andre sier det bare er tull. Vi er forvirret. :confused:

Vi vet at vi skal ha 32 tommer, det holder for oss. Vi har lang og smal stue. Vi ser lite på tv og sjelden på film, men det bør være noenlunde god bildekvalitet, selvsagt. En venn av oss sier at man aldri vil få god bildekvalitet med LCD, noe andre benekter.¨

I dag fant vi en Toshiba på salg, og den virket veldig ok. Det vil si, det var vel selgeren som var ok. :D Vi har ikke kjøpt, for vi vil sjekke litt ut. Det er en Toshiba 32 WL 68 som er satt ned fra 16000 tio 9999.

Noen med peiling? Godt eller dårlig kjøp?


#2

LaLuna sa for siden:

Har overhodet ikke peiling, men er ute i samme ærend og dermed spent på svarene.


#3

Agent Scully sa for siden:

Samsung. Det har vi. Den liker jeg godt.


#4

Ru sa for siden:

Ikke kjøp ny tv nå. Vent til digitaltunerene kommer i tvene i løpet av høsten.
Sa min bror som jobber med tv hele dagen lang. ;)


#5

Hyacinth sa for siden:

Mannen min (som IKKE har peiling) sier at det har vi allerede...???


#6

Ru sa for siden:

Til høsten kommer de innebygget i tvene, så du slipper den ekstra dingsen.
Det kommer uansett mye nytt til høsten, så det kan være verdt å vente.

Hvis dere likevel ikke vil vente, så kan jeg se om jeg får tak i brodern på msn i morgen, og spørre ham mer konkret om hva som er bra og ikke.


#7

Hyacinth sa for siden:

Ikke at jeg aner, men mannen påstår igjen at vi får de signalene via kabel og at det ikke har noe å si for oss. :undrer:

Men flott hvis du vil sjekke! Jeg er uansett interessert i de nye tv-ene, for jeg synes det var mye stygg design i butikkene.. Sølv er ut, sier de der, men jeg synes definitivt sølv er finest... :sparke:


#8

torsk sa for siden:

Jeg har nylig kjøpt denne: tinyurl.com/2earcl

Og her er tester av 42-tommers-utgaven, som er helt lik bortsett fra størrelsen:
forbruker.no/digital/tester/tv/article1811123.ece
www.hdtvorg.co.uk/reviews/plasma/panasonic_th37px70.htm

Jeg var helt sikker på at jeg skulle ha LCD-skjerm, helt til jeg begynte å se på dem i butikkene. Du skal kjøpe en ganske så dyr LCD for å matche bildekvaliteten på denne.

Jeg har heller ikke så veldig stor stue, men 37 ble ganske passe.
Her kan du regne ut passe størrelse i forhold til stua: www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1184685511&archive=&start_from=&


#9

Irma sa for siden:

Hovedinnlegget kunne vært skrevet av meg. Abbonerer.


#10

Filifjonka sa for siden:

Meg også. :)


#11

Myggstukket sa for siden:

Venter også spent på gode svar.


#12

Syrin sa for siden:

Ja, eg veit fint lite, men mannen min seier (og han er nå bortreist, men eg veit at han seier) at HD ready er ingenting liksom. Det er lureri i den forstand at det kan ikkje "kjøre" HD eller kva det nå heiter, men har ein slags liksom-verjson av det. Når HD-tv kjem altså.

hmm.... muligens det kom ut litt feil.


#13

Hyacinth sa for siden:

Jøss, plasma til ni tusen! Det må jeg si. Er det god kvalitet da?


#14

torsk sa for siden:

Ja, det vil jeg si. Les Aftenposten-testen som jeg linket til. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd.

(Prisen på Lefdal er bra - ser Expert prøver å ta 13 for den, og så at Obs ville ha 12 for den i forrige uke... men for den prisen får man 42-tommers-utgaven på f.eks. Komplett.no)


#15

Angelique sa for siden:

Vi hr kjøp (for et år siden) en 42" Panasonic plasma flatskjerm

Hørte at dersom man primært skal se TV eller film er plasma tingen, men skal du koble opp pc'en til skjermen er LCD tingen

Vi er ihvertfall svært fornøyd med vårt TV, lynskarpe bilder og god kvalitet
Vi har parabol da, dersom det spiler noen rolle


#16

Maz sa for siden:

Jeg venter nok på innebyge tunere. Å måtte stye med to fjernkontoller er pes og jeg vil ha integrert. Ikke for det jeg har to eksterne og 4 stykk TV i huset..... Eneste i verden uten flatskjerm.....


#17

Eria sa for siden:

Vi kjøpte oss en Tatung til 4300 kr.


#18

Lisa sa for siden:

Jeg brukte flere mnd på akkurat det samme … lese alle mulige slags råd og var vel innom Expert minst 10 ganger før jeg endelig fikk bestemt meg.

Budsjettet mitt var på 10 000kr så det i seg selv satte jo sine begrensninger.

Til slutt endte jeg opp med dette:
http://www.bestbuy.no/product.asp?sku=67093

Grunnen var jeg ville ha best mulig bildekvalitet og den nyeste teknologien som 10 000kr kunne gi meg. Jeg ville ikke bruke penger på fancy design eller motorisert stativ, kun på bilde. Problemet med mange av de flatskjermene som er på tilbud er at det er gammel tekonolgi. Ofte tilbyr de deg utstillingsmodeller til redusert pris også. Så sjekke alltid hvor gammelt tv er, du vil absolutt ikke kjøpe en 2 år gammel flatskjerm!

Husk også at motorisert stativ er veldig dyrt, du kan fint kjøpe en dreibar gjennomsiktig plate på IKEA til 139 kr som tv kan stå på i stedet for å bruke 4000 ekstra på dette.


#19

Isolde sa for siden:

samsung. beste vi har vert borti.


#20

Lisa sa for siden:

Plasma var aldri noe alternativ for meg da rådet var på alle steder jeg gikk at det er kun hvis du skal ha stor skjerm (42 tommers og oppover) og det mest er gode filmopplevelser og ikke tv du er ute etter så velger du plasma. For å få gode plasma skjermer så må du også opp i en forholdsvis dyr prisklasse.
Dette tror jeg så aboslutt på da jeg kjenner flere som har valgt forholdsvis billige plasma skjermer og de er ikke fornøyde. På flere har f.eks logen på tv kanalen brent seg fast i skjermen osv.


#21

Lisa sa for siden:

Men det er et must at en skjerm man kjøper i dag har "HD ready" for hvis ikke kan man ikke ta i bruk denne teknologien når den kommer !!!


#22

Benmurphy sa for siden:

Når det gjelder valg mellom LCD og plasma gjelder det jeg skrev i dette innlegget i denne tråden i fjor høst stort sett fortsatt. Det som evt. har endret seg litt er at de fleste nå får digitale signaler (uten at det nødvendigivs gir bedre bilde), og at jeg er enda mer overbevist om at plasma er å foretrekke fremfor LCD. Hvis jeg skulle kjøpt nå ville jeg ha kjøpt en plasma-tv fra Pioneer, men de er dyre da.

Det som ikke har forandret seg er at man må gå i butikken for å se hva man syns ser bra ut. Det gjelder både bildekvalitet og utforming av apparatet. "Interiør" er et godt utgangspunkt for TV-valg. De vises ganske godt; noen ser bra ut, andre helt forjævlige.

Når det gjelder "HD" bør det stå "HD-Ready" på TV-en, og det tror jeg egentlig det gjør på alle nå. Det er godt nok dersom skjermen er "liten", dvs. under 60".

Ben "thirteen channels of shit on the TV to choose from" Murphy



#24

Benmurphy sa for siden:

Jeg har sett artikkelen, og flere som ligner, før. Jeg mener at det som står der bare kan ignorerers. Det digitale bakenettet, som dette handler om, er kun relvant for de som hverken har kabel-tv, parabol eller fibernett. De aller fleste har, eller kan få, en av disse løsningene. Spesielt tror jeg fibernett vil være et bedre alternativ enn det digitale bakkenettet, og det tilbys også først og fremst "på landet", der de som fortsatt bruker tv-antenne, og er potensielle brukere av bakkenettet, bor.

Artikkelen er inne på det også: Vi får en digital-tv-standard (det digitale bakkenettet) som ingen andre i verden har i Norge, så jeg vil ikke anbefale å holde pusten mens man venter på stort utvalg i appareter som er klargjort for denne. Det er nok bare å venne seg til tanken på enda flere stygge bokser med det samme.

Ben "Wants a TiVo!" Murphy


#25

Lisa sa for siden:

Tror nok ikke de fleste i el butikker er enige med deg (siden LCD teknologien nå har kommet så mye lenger en for bare et år siden). De sier jo stort sett det motsatte, at for et par år siden ville rådet hva vært plasma men i dag, LCD.

Men for all del, du har jo et stort tv og bruker det mye til spill – da anbefales jo som regel plasma. Men jeg kjenner folk som kjøper billige 32 tommers nye plasme tv’er som fortsatt sitter å ser NRK nyheter med TV3 logo i høyre hjørne, og dette er nye plasma tv’er. Så det må være ganske store sprik mellom billige og dårlige der!


#26

Hyacinth sa for siden:

En kompis av meg sier absolutt ikke HD Ready, men full HD. :undrer: Jeg skjønner ikke noe..


#27

Benmurphy sa for siden:

Som jeg skrev lenger opp:

Nå beveger vi oss godt inn i crackpot-land her, og dette har iallefall ikke noe med interiør å gjøre, men anyway: HD Ready betyr at skjermen kan vise bilder med 720 linjer. Dette er det vanlige for flatskjermer nå. "Full HD" betyr at skjermen også kan vise bilder med 1080 linjer, og altså kan vise mye skarpere bilder (forskjellen er større enn den høres ut som). Dette trenger du ikke til vanlig bruk. Hvis du skal ha en skjerm under 40" er det bare tull. Og i tillegg må signalet ha 1080 linjer for at det skal være noen vits. Vurder det neste gang du skal kjøpe TV i stedet.

Ben "just ignore" Murphy


#28

Nebbia sa for siden:

Du selvfølgelig ikke ha full HD. Som andre også har skrevet betyr ikke dette noe før du får en veldig stor skjerm. Og før man får signaler som støtter full HD betaler man for noe man ikke har bruk for.

Det viktigste når man velger tv er at man må velge ut i fra hva TVen skal brukes til - ikke hvilke spesifikasjoner som er best. En plasma har f.eks større synsvinkel enn lcd, men har man dreibart stativ vil dette ikke være noe problem for lcd (om det skulle være det). Har man TVen stående på hele dagen burde plasmaens levetid være et argument for å kjøpe lcd.

Jeg synes denne siden har en veldig god oversikt over de ulike begrepene og forskjellene på plasma og lcd.

www.hjemmekino.no/guide/tv_tips.asp

Som noen også var inne på i tråden, vises ofte tegnefilmer i TV-butikker. Dette er selvfølgelig et triks fordi det er langt færre punkter som oppdateres i en tegnefilm enn i en "vanlig" film, og derfor ser tegnefilmer ekstra klare ut. Man burde nesten kreve å få se tennis på TVene i butkken før man velger TV. En dårlig TV med for lang responstid vil ikke være i stand til å oppdatere skjermen fort nok, og tennisballen hakker avgårde.




#31

torsk sa for siden:

Jeg har jo kjøpt Panasonicen, så det er vel ingen bombe at jeg syns den er det beste kjøpet. :) Min bruk er hovedsakelig tv og litt film, og jeg var mest opptatt av at bildet skulle være bra. Og når det gjelder bildekvalitet, så får man fortsatt mest for penga ved å velge plasma. Som tidligere nevnt var jeg helt låst på LCD til jeg begynte på titterunden i butikkene - og som BenMurphy understreker: gå og se på tv i butikken og velg den du liker best selv. :)


#32

Nebbia sa for siden:

Jeg har selv lcd, men hvis valgene kun står mellom disse synes jeg plasmaen er det beste valget. Min lcd har 3 ms responstid, og synes 8 ms høres ganske mye ut. Tror denne modellen kan ha oppdateringsproblemer hvis det er ting som beveger seg fort på skjermen.


#33

Ru sa for siden:

Jeg får ikke tak i lillebror. Kommer med svar så snart jeg hører noe fra ham. ;)



#35

Nebbia sa for siden:

Man bør selvfølgelig se på TVen i butikken og ikke kjøpe kun ut i fra tester, men blir man nødvendigvis klokere av det? Jeg har selv blitt utsatt for en usedvanlig inkompetent selger hos Elkjøp og satt igjen med et inntrykk av at han prøvde å lure meg. Med en slik erfaring og andre som hevder at selgerne (særlig på Elkjøp) prøver å få deg til å kjøpe andre produkter enn det du selv har sett deg ut synes jeg det er lov å være litt konspiratorisk; Hvordan kan man vite at alle TVene i butikken er optimalt innstilt? Jeg har sett testvinnere stå ved siden av langt billigere modeller og knapt nok sett forskjell.


#36

torsk sa for siden:

Det har du helt rett i. Jeg sa heller ingenting om å snakke med selgerne, det syns jeg sjelden er noe hjelp i. De skal selge, jeg skal kjøpe - vi har for forskjellig agenda. Og det er greit å vite at så godt som alle tvene står på full kontrast, noe som gjør det vanskeligere å bedømme.

Men når det er sagt, så var turene i butikk en øyeåpner for meg. Jeg tok meg god tid og avviste salgspraten, og selv om ting så veldig likt ut de første minuttene ble det lettere å se etterhvert. Heldigvis viste alle butikkene tv-sendinger og ikke film fra dvd, noe som gjorde det mye lettere å spotte forskjellene.

Totalt brukte jeg vel omtrent en time med aktiv titting (minus kjøring hit og dit), og det syns jeg var vel investert tid når man kjøper noe til 8-9000 kr.


#37

Isolde sa for siden:

Ikke stol på bilde du ser i butikken.. de tven de har mest fortjeneste på får bedre signaler enn de tven de tjener minst på, derfor bedre bilde.


#38

Hyacinth sa for siden:

:D Den var i en prisklasse jeg likte! :jupp: Håper bare den er bra også? Jeg er livredd for det som en jeg kjenner sier om LCD-tv-er: Bildet er klart når man ser rett forfra, men sitter man i vinkel og ser blir bildet uskarpt.


#39

Isolde sa for siden:

I følge sambo er alt til samsung bra.

ingen problem med side syn sier han.. bare litt lysere bilde når man sitter nermt.

Vi har en 40" og jeg er kjempefornøyd. utrolig enkel å ha med å gjøre.. fint design og enkel fjernkontroll og godt bilde.

Svigers har 32" og han er kjempefornøyd og.


#40

Benmurphy sa for siden:

Nei. Utstillingsmodellene har nok fabrikkinstillinger, som er full lysfontene for å tiltrekke oppmerksomhet. Og det er helt feil. Kontrast og lysstyrke må skrus kraftig ned så snart man slår på skjermen hjemme. Så noen detaljsammenligning kan man ikke gjøre i butikken. Men man kan se hvordan apparatet ser ut interiørmessig, og man kan iallefall få en ganske god idé om hva som er forskjellen på LCD og plasma.

Ben "torch mode" Murphy


#41

torsk sa for siden:

...samt be om å få låne fjernkontrollene, og sjekke svartnivå, hvordan menyene er oppbygd osv. :)

torsk "brysom kunde"


#42

Ru sa for siden:

Lillebror:

Han anbefalte DENNE, beste tv i 32" klassen. De selger den i butikk til 11995,- har solgt den for 14995.-
Er mye bedre enn samsung og sony, og de selger de også - så det er ikke derfor han sier det.


#43

Ru sa for siden:

Det er ikke Full HD på den, men som han sa: Folk flest trenger ikke det. Det er bare til PS3. ( Du trenger ikke Full HD så lenge du ikke har noe som kan spille av Full HD, og foreløpig er det bare Playstation 3. Så ingen her lar seg lure til å kjøpe de rådyre filmene ...)


#44

Juste sa for siden:

Både de nye modellene av Xbox 360 og an godt utstyrt PC kan spille av full HD, PS3 har ikke akkurat noe monopol på det....


#45

Alioli sa for siden:

Nesten litt trist og kjedelig å lese all denne diskusjonen om flatskjermer, når jeg vet jeg ikke har mulighet til å anskaffe dette på en god stund selv, pga lite råd og lite plass.. etter hvert skal vi få bygget oss en tv-stuen, men det kan ta sin tid (pga lite råd).. så da får jeg heller se på TV på den jeg har nå..

(når sant skal sies, ser jeg film mest på dataen om dagen da men, fordi da kan jeg sitte og surfe litt samtidig, pluss at fruen kan se på TV..)


#46

Føniks sa for siden:

Vi også, den kom veldig godt i tester og er faktisk god i bruk. Siden teknologien endrer seg så raskt, ville jeg aldri giddet å bruke altfor mye penger på en tv som sannsynligvis er forbigått teknoligisk i løpet av et par år.

Jeg ser det i jobben min, ingen maskin er regnet med å vare mer enn 3 år før den er utrangert.


#47

Hyacinth sa for siden:

Tusen takk, spesielt til deg, Lille Ru!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.