Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

George Michael er død

#1

sindrome sa for siden:

Ærlig talt - hva skjer? Dette forventet jeg ikke! Mannen var bare 53 og dør "peacefully at home"?
Fra BBC


#2

Inagh sa for siden:

2016 er et bedritent år sånn for musikkverdnens del. :mumle:


#3

Pamina sa for siden:

2016 har kostet musikklivet dyrt!


#4

Nessie sa for siden:

:sukk:


#5

Anne C sa for siden:

Jeg har vært fan av han så lenge han har holdt på, en stor fan. Så dette synes jeg var veldig trist. Heldigvis fikk jeg sett han live 3 ganger.

Jeg enig i at 2016 har vært et bedritent år for musikkens del.


#6

Juste sa for siden:

2016 har jammen ryddet godt i rekkene. Jeg visste at han hadde masse personlige problemer, men dette kom overraskende.


#7

Carrera sa for siden:

Last christmas, ironisk nok...

Trist.


#8

Millen sa for siden:

Hjertesvikt leste jeg et sted, han har jo slitt med alkohol- og narkotika i mange år.
Men det holder nå 2016.




#11

Strå sa for siden:

Ikke ham også. Nå håper jeg virkelig 2017 blir snillere mot Midt-Østen og musikken. :hylgrine:



#13

Millen sa for siden:

P8 Pop Dab sendes bare Wham! og George Michael idag. : trist:


#14

C3PO sa for siden:

Jeg har holdt falkeblikk på nyhetene pga. Carrie Fisher, og ble veldig lei meg av å lese om George Michael. Jeg er gammel nok til at det var han som gjaldt da jeg var tenåring og i 20-årene. Og gammel nok til å velge han bort da han gjestet Oslo for noen år tilbake, da jeg var litt skuffet over hvor lite han tok vare på seg selv.


#15

amylin sa for siden:

Mitt ungdomsidol! Prince og George Michael! Wake Me Up var første LP-plata jeg eide. Danset på min første ungdomsfest til den, filosoferte over livet med Listen Without Prejudice part I. Sukker ...

2016 suger balle! Sånn når det gjelder artister som forsvinner, altså.


#16

Joika sa for siden:

Kjempetrist!

Han har nok levd et ganske hardt liv med diverse avhengigheter, så at hjertet til slutt takket for seg er kanskje ingen bombe. Er vel sånn det fort blir.. Men uansett supertrist. Har alltid syntes han har virket utrolig sympatisk og jeg har hørt mye på musikken hans.



#18

Palmen sa for siden:

Vi må være omtrent like gamle! Wham! Og wake me up var min første ogÅ - men på kassett. Og Prince sin Purple Rain var vel året etter,eller var det samme året?

Dette er bare trist, trist, trist.


#19

GinaK sa for siden:

Uff, ja. Trist år.
Mitt første Kasettkjøp var av Wham. Husker ikke hva den het men lurer på om det kunne vært i 1983-84. Kjøpte den på Obs i Slitu. :)
Har ikke vært så opptatt av idoler men hadde Wham og Europe-plakater på rommet mitt.


#20

amylin sa for siden:

Purple Rain var første CD jeg kjøpte, men den kom ut lenge før jeg kjøpte den på CD. Ønsket meg den lenge. Har Faith med George Michael på kassett.


#21

amylin sa for siden:

Vi er nok omtrent like gamle, ja. 74-modell her.


#22

Anne C sa for siden:

Jeg har vært forelsket i George Michael helt siden Wham! :hjerter:


#23

Palmen sa for siden:

Du mener helt fra den tiden han fortsatt var streit! :knegg:


#24

amylin sa for siden:

Eller fra den tiden han prøvde hardt å se ut som han var straight?! Huff, tror det der er roten til mye problemer.


#25

C3PO sa for siden:

Dere ungdommer, altså. Jeg var mye nærmere ham i alder, og hadde bedre sjanse til en date med ham (eller det føltes slik). Han var jo en snill gutt som bodde hjemme hos mamma og pappa.


#26

mkj sa for siden:

For en mann, for en stemme❤️. For meg har vært større enn nåde Bowie og Prince. Selv om jeg skjønner at han objektivt sett ikke var en større musiker.


#27

Syrinx sa for siden:

Jeg var sikker på at han var langt over 70 jeg, så ble litt overrasket da jeg leste 53. Hørte endel på Wham da de var store, men utover det har jeg ikke noe stort forhold til han.


#28

Palmen sa for siden:

Dessverre. :sukk: han har jo tidvis levd et veldig hardt liv.


#29

sindrome sa for siden:

Dette:


#30

Pøblis sa for siden:

Han var jo en helt fantastisk sanger. Jeg likte ham ikke spesielt godt da han bedrev lettpop med Andrew Ridgley, men etterpå - når det ble mørkere, og mer funky - det likte jeg. Sånn som her: m.youtube.com/watch?v=KaeCnGOaE98

Og her - sammen med alt som kan krype og gå av supermodeller. m.youtube.com/watch?v=JQ2DVwSVIIo

Michael og jeg er forøvrig nesten helt jevnaldrende.


#31

sindrome sa for siden:

Nrk spiller Faith over noe sjakkgreier - bevisst eller tilfeldig tro?


#32

sindrome sa for siden:

Jeg synes As var en av de absolutt beste sangene hans:hjerter:


#33

Strå sa for siden:

Outside, Papa Was a Rolling Stone, John and Elvis are Dead og Heal the Pain er bare noen av låtene jeg ofte spiller. Han hadde mye musikk jeg likte å trene til og mye roligere jeg kan jobbe til. Og selvsagt var Prince og Bowie større musikere, alle tre ga i hvert fall meg mye å høre på.


#34

amylin sa for siden:

Jeg elsker Listen Without Prejudice Vol I albumet hans, spesielt Praying for Time og They Won't Go When I Go. Dessuten synes jeg Let's Go Outside er bra, mest pga budskapet og tiden den kom i.


#35

amylin sa for siden:

For meg var Prince min desidert største helt fra barndommen, og han ble ikke mindre med årene.



#37

Anne C sa for siden:

Nope, også etter at han "kom ut". Han er jo ikke mindre kjekk selv om han er homofil.


#38

Anne C sa for siden:

Det har alltid bare vært George Michael for meg. Prince hadde jeg aldri sansen for. Og egentlig ikke så mye Bowie heller.


#39

amylin sa for siden:

George Michael var en veldig pen og kjekk mann. Det går jo an uavhengig av seksualitet. Jeg synes både George Michael og Ricky Martin er kjekke og sexy, selv om de ikke går for damer.


#40

Anne C sa for siden:

Enig!


#41

Bluen sa for siden:

Andy var jo mye kjekkere. :knegg:

Trist at han er borte, men må innrømme at det ikke berører meg selv om jeg var ung og musikkinteressert da han slo gjennom. Har aldri vært begeistret for verken ham eller Prince.


#42

C3PO sa for siden:

Enig med albumvalg. Og They Won't Go When I Go var den store favoritten ja. Og Five Live spilte jeg masse.


#43

amylin sa for siden:

Helt uenig! Det er det som er det interessante med musikk bl.a. hvor forskjellig smak man har. Det er så bra med forskjellene!


#44

Palmen sa for siden:

Nei herregud, han var alltid en flott mann! Dessverre forsvinner humor ofte mellom linjene-- jeg var jo ikke den eneste som var forelsket i George på 80-tallet, og den gangen trodde jeg jo at jeg (teoretisk sett) hadde sjans. Dåelig spøk, beklager

For meg var George Michael og Prince av de aller største, og med de andre som har gått bort i år har 2016 blitt et realt drittår.


#45

amylin sa for siden:

Helt enig! Og hvor jevngamle er vi?


#46

Anne C sa for siden:

Fy søren så kjekk han var når jeg så han på Symphonica turneen hans, så han live i Zürich og London i 2011 og 2012.


#47

Palmen sa for siden:

Jeg er -73, så jevne, ja! :jupp: (og med knallgod musikksmak! Var du på den Christer Falck-teibuten til Prince? Ser den settes opp på Drammen teater utpå våren og jeg vurderer om jeg må eller ikke)


#48

Anne C sa for siden:

Jeg er 71-modell, så jeg er vel ikke så langt unna jeg heller?


#49

Candy Darling sa for siden:

:dulte:

En av mine beste venninner har helt komplementær musikksmak med meg. Hun er dur, jeg er moll. Hun er opptatt av beat, jeg av tekst. Hun gråter over Prince og George, jeg over Bowie og Leonard Cohen.

Men vi er enige om at 2016 suger gråstein. :sukk:


#50

amylin sa for siden:

Med veldig god musikksmak, ja. :knegg: Jeg var selvfølgelig på den, og den var varierende. Startet jo med Erna Solberg som leste fra Let's Go Crazy, og så rett på Vidar Busk. Det var sistnevnte var ikke noe spes, det første var overraskende, men ikke så overraskende når vi fikk tenkt oss om. Noe var bra, noe var middels, noe var veldig bra. Hun ene Falck hadde hentet fra Frankrike som hadde kommet på andre plass eller noe i en talentkonkurranse, overrasket veldig positivt. Var veldig skeptisk siden hun var med i en talentkonkurranse og ikke vant, men stemmen hennes var nydelig. Sondre Lerche med bare gitaren og sang Cream var utrolig bra. Digger han! Simone barbeint på scenen med noen strykere og avsluttet det hele med Sometimes it snows in April... no words! En variert kveld, men absolutt i pluss. Kompisen min og jeg var helt enige om at en tur til Minneapolis om huset hans blir museum, det er et must. Men føler at det er litt feil å snakke masse om Prince i George Michael sin tråd.

Jeg syntes George Michael var utrolig kjekk, og jeg hadde en haug med postere av han på veggen. Husker at jeg og kjæresten jeg hadde på den tiden hørte på Listen Without Prejudice vol.I for første gang sammen. Det var noe med å sitte stille to sammen og virkelig lytte til et album fra første tone til siste tone for første gang. Jeg husker at jeg hadde en annen kjæreste som spilte Faith til meg på gitar. Jeg husker at jeg hadde kjærlighetssorg til Careless Whisper, men også at jeg klina på dansegulvet til samme sang. Jeg husker jeg fllørtet vilt på dansegulvet til I Want Your Sex og til Too Funky. Jeg husker jeg danset rundt juletreet på fest til Last Christmas, som hører på hver eneste jul.


#51

Anne C sa for siden:

Jeg gråter over George Michael og Leonard Cohen :sukk:


#52

amylin sa for siden:

Gråter over dem alle, men mest Prince, så George, Bowie og Cohen. Spiller egentlig liten rolle, for det som er trist er at alle helter dør. Og den tiden ser ut til å ha kommet nå.


#53

Anne C sa for siden:

Cohen var i det minste en godt voksen mann, Prince og George Michael var alt for unge til å bli borte.


#54

Palmen sa for siden:

Mannen min og jeg, som jo har vært kjærester siden 90-tallet, har mange felles minner også. Hver høst begynner vi å se etter annonser for fjellhytter søik at vi kan ha en "Last Christmas" jul. Det ser jo så hyggelig ut....


#55

Bluen sa for siden:

George Michael i glansdagene var ualminnelig slesk - så et klipp fra
Last Christmas her nå. :dukker: Av dødsfallene i år er det nok Bowies som har berørt meg mest, selv om jeg aldri har vært blodfan av ham heller. (Heldigvis er Nik Kershaw så vidt jeg vet fortsatt blant oss. :humre: )




#58

IzziCreo sa for siden:

Det er bare utrolig, utrolig trist...


#59

Blondie sa for siden:

Jeg blir fascinert når artister dør. Utover at det er dypt tragisk når de før unge, klarer jeg ikke å føle noe sorg/vemod. Det er for fjernt for meg, rett og slett. Jeg ser jo st mange er oppriktig lei seg.

Jeg har tidvis hørt endel på George Michael, men ikke nok til å savne nyutgivelser. Samme med Prince og Bowie, egentlig. Vil nok føle det nærmere hvis det skjer noe med Bono.


#60

polarjenta sa for siden:

Ah, endelig noen som meg.


#61

Lavender sa for siden:

Søsteren min er født i 73 og var veldig fan av Wham. Jeg var og er Prince fan, men har likt George Michael siden ca 1990. Har hørt mye på de sentimentale sangene på Listen Without Prejudice vol 1 og Ladies & Gentlemen, de er vakre. Videoen og sangen med supermodellene er ikonisk. Og As med Mary J Blidge.

Jeg gråt på jobb dagen etter Prince døde, det var litt overraskende for meg, fordi det har ikke skjedd før eller etter. Det var overraskende at Prince skulle dø av medikamenter. Og jeg trodde virkelig at jeg skulle få gå på Prince konsert igjen.


#62

Millen sa for siden:

Jeg er alene hjemme og hører på GM på full guffe.


#63

millact sa for siden:

Og meg.


#64

Anne C sa for siden:

Jeg har guffa på med GM i bilen i dag. Fant frem til litt gode og gamle sanger som jeg hørte mye på før.

Mannen syntes det var veldig trist at han ikke skulle få ta med meg på GM konsert igjen. Det hadde han planlagt at skulle skje i en nær fremtid.


#65

Millen sa for siden:

Også har jeg sett masse på you tube idag.
Jeg var Wham og GM fan siden 1984 da de kom med wake med up before you go go og mange år. Da han begynte med dop og alt det tullet syntes jeg han var teit.
Men elsker stemmen hans for det da.


#66

Nextlife sa for siden:

Jeg er veldig berørt av dødsfallene til både Michael, Cohen, Prince og Bowie.
Disse artistene har på hver sin måte vært veldig tilstede i livet mitt, og har hørt intenst på de i ulke faser og høydepunkter i livet mitt.
Aller verst for meg var da Bowie forlot. Han har vært med i ørene mine fra jeg som storjente oppdaget musikk, gjennom en tøysete ungdomstid, med klassikerne i voksenlivet og da han endelig kom tilbake med en skive for 3-4 år siden.
Den dagen dødsfallet hans ble kjent var jeg skikkelig sjokkert og sorgtung, og heldigvis skjønte mannen min hvilken krise dette var for meg, og møtte meg med kondolanser og en skikkelig varm klem da jeg kom hjem. :hjerte:


#67

Candy Darling sa for siden:

Lou Reed var egentlig den jeg tok tyngst, selv om det er noen år siden. Bowie var det største sjokket. Cohen var tross alt en gammel mann, og har holdt på med farewell tours i åresvis. :rørt:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.