Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortelle fra tur - blogg, app, FB?

#1

Charlie sa for siden:

Vi skal på en reise hvor flere har bedt om at vi forteller hvordan det går.

Ønsker å bruke et verktøy som ikke er åpent for alle, men hvor vi på et eller annet vis inviterer og/ eller godkjenner de som får se reisebrevene.
De valgene jeg vet om, er blogg, lage en hemmelig gruppe på Facebook... Kanskje finnes det app'er eller lignende?
Det hadde vært best om det enkelt kan brukes uten for mye styr - verken med å komme i gang eller vedlikeholde. Lavt brukergrensesnitt. :jupp:

Hva ville du valgt, og hvorfor? Tips?


#2

Millen sa for siden:

Jeg kan ikke så mye om sånt, men tenker lukket gruppe på Facebook må være det enkleste for dere og de som skal følge dere.


#3

Timar sa for siden:

Jeg hadde nok laget en lukket FB-gruppe. Alternativt sendt epostbrev.

Jeg har aldri blogget, så vet ikke hvor høy terskelen for å ta i bruk en ny blogg er, men ser for meg at det er litt å sette seg inn i, særlig med tilgangskontroll. Og så må leserne dine aktivt oppsøke en blogg, mens de får historien servert på epost eller FB.


#4

Jålebeinet sa for siden:

jeg hadde valgt Google+.


#5

Tjorven sa for siden:

Vi var på interrail i sommer og mannen min dokumenterte dette på Facebook. Husker ikke akkurat hvordan han gjorde det, men det ble en egen "mappe" på Facebook. Da var det tilgjengelig for hans og mine facebookvenner. Vi fikk utrolig mye koselig respons på dette. Ikke bare "liker" og "fint bilde", men folk som fortalte at de likte måten vi dokumenterte på og at det var veldig inspirerende. Det var flere som ble fristet av konseptet interrail i hvert fall (og vi digget det selv også).


#6

ingling sa for siden:

Jeg brukte blogg sist jeg var på langtur, sendte lenken til de som kunne være interessert før jeg dro, så kunne de lese når det passet. Hvis du vet at alle aktuelle er på FB, er det jo veldig lettvint, selvsagt.


#7

Strå sa for siden:

Jeg liker egentlig ikke å bruke FB til slikt siden jeg da ikke har kontroll over innholdets levetid og spredning. FB har tidligere spredt bilder fra lukkede rom og kan ikke, juridisk i hvert fall, tas for det. Jeg pleier å blogge og så ev. lenke til fra FB.


#8

Nessie sa for siden:

Tror også jeg ville gått for Facebook :nikker:


#9

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg synes blogg er best. Hyppige Facebook-oppdateringer blir så overveldende.


#10

Tallulah sa for siden:

Du har ikke denne kontrollen på en blogg heller.


#11

Strå sa for siden:

Selvfølgelig har jeg det, så lenge jeg betaler for domenet bloggen ligger på. Det er hele poenget.


#12

Tallulah sa for siden:

Nei, for hvem som helst som leser den, uansett om den er passordbeskyttet, kan kopiere innholdet. Faren for det er egentlig større enn at FB glitcher.


#13

Strå sa for siden:

Det er sant at den som har tilgang også kan kopiere, men de kan ikke slette mitt materiale. Og sprer de mitt materiale kan jeg i det minste slenge åndsverksloven i trynet på dem, den retten har jeg fraskrevet meg for det som legges ut på Facebook. Facebook sletter de rareste ting stadig vekk av merkelige grunner også, det gjør sjeldent domeneleverandører.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.