Tjorven sa for siden:
Vi skal ha middagsgjester på nyttårsaften. Det serveres kalkun som hovedrett. Forrett er heller ikke bestemt.
Hva er ditt beste forslag til glutenfri dessert?
Fortrinnsvis noe som ikke inkluderer røde bær.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tjorven sa for siden:
Vi skal ha middagsgjester på nyttårsaften. Det serveres kalkun som hovedrett. Forrett er heller ikke bestemt.
Hva er ditt beste forslag til glutenfri dessert?
Fortrinnsvis noe som ikke inkluderer røde bær.
Millen sa for siden:
Is med hjemmelaget sjokoladesaus.
mkj sa for siden:
Prøv og Google coppa de mascarpone. Det er den beste desserten jeg noen gang har spist.
Slags eggedosis blandet med mascarponeost. Litt sjokolade er det også oppi der. Super-fluffy og kjempegodt.
Niobe sa for siden:
Dronning Maud-fromasj. Til julaften laget jeg sjokoladeskåler og hadde Dronning Maud-fromasj oppi dem. Det ble veldig godt, og veldig passelige porsjoner etter stor middag.
Lyppa sa for siden:
Så lekkert, Niobe!
Pelle sa for siden:
Sjokolademousse?
Myria sa for siden:
Hjemmelaget karamellpudding.
Nera sa for siden:
Pannacotta med pasjonsfruktsaus?
Pamina sa for siden:
Ostekake med glutenfri kjeksbunn.
Erica sa for siden:
Creme brulee, karamellpudding, panna cotta.
Tjorven sa for siden:
Hm. Jeg så en oppskrift på ostekake med popcorn og salt karamellsaus som så vanvittig god ut. Den kan kanskje lages på glutenfrie kjeks. :tenke:
Fibi sa for siden:
Mad muff pie med glutenfri kjeks, ostekake med glutenfri kjeks i bunnen, is med (insert sausalternetiver her), fromager, mousser, pannacotta, puddinger etc. The choices are endless.
Tjorven sa for siden:
Ja, jeg synes det er nok av ting å velge mellom. Jeg bare trenger hjelp til å få opp alternativene, for jeg var så tom i hodet.
Teflona sa for siden:
Pavlova. Gjerne porsjonstykker. Til julaften lagde jeg ostekake med pepperkakebunn, hvit sjokolade og blåbær i selve kaka. Veldig godt!
mkj sa for siden:
Det funker vel med nøttebunn også kan jeg tenke meg. Evt servere den i porsjonsskåler og lag en type knekk/ristede nøtter man drysser på toppen.
polarjenta sa for siden:
Jeg så også på den. Men er litt usikker på hva jeg egentlig syns om den. Må også lage glutenfri dessert til nyttårsaften.
Tjorven sa for siden:
Vi har smakt desserten den er inspirert av, og den var himmelsk.
Millen sa for siden:
Jeg er sær og synes ikke kake er dessert, kake er kake og hører til kaffe etter middag. Men da er det greit å droppe dessert. Kaker kan jo være ganske mektig og da synes ikke jeg det er godt rett etter middag.
Ja, jeg vet jeg er sær og ikke særlig kakemenneske.
Bloppy sa for siden:
Eton mess! Går sikkert an å lage den med noe annet enn bringebær eller jordbær.
Den er virkelig frisk og god med bringebær. :nam:
trinesmatblogg.no/2015/07/28/eton-mess-pikekyss-flotekrem-og-baer/
Che sa for siden:
Pavlova med lemoncurd og krem i tillegg til bær-men det blir kanskje lett røde bær PG?
mkj sa for siden:
Hvordan lagde du dette? Så utrolig godt ut!
Acsa sa for siden:
Karamellpudding, men litt julesmak ved å la sitronskall, hele kardemomme og en kanelstang koke med fløtemelken. Også butterscotchkaramellsaus til, laget på kremfløte, brunt rørsukker og smør.
Chanett sa for siden:
Mens jeg er både kake og dessertmenneske og vil ha begge deler.
Dragen sa for siden:
Tinetoffs sjokoladefondant (med glutenfri fin melmix) og is. :nam:
Vi pleier å lage is i blenderen av frosne bær og litt solbærsaft, men du ville jo ikke ha røde bær.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.