Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfri dessert

#1

Tjorven sa for siden:

Vi skal ha middagsgjester på nyttårsaften. Det serveres kalkun som hovedrett. Forrett er heller ikke bestemt.

Hva er ditt beste forslag til glutenfri dessert?

Fortrinnsvis noe som ikke inkluderer røde bær.


#2

Millen sa for siden:

Is med hjemmelaget sjokoladesaus.


#3

mkj sa for siden:

Prøv og Google coppa de mascarpone. Det er den beste desserten jeg noen gang har spist.

Slags eggedosis blandet med mascarponeost. Litt sjokolade er det også oppi der. Super-fluffy og kjempegodt.


#4

Niobe sa for siden:

Dronning Maud-fromasj. Til julaften laget jeg sjokoladeskåler og hadde Dronning Maud-fromasj oppi dem. Det ble veldig godt, og veldig passelige porsjoner etter stor middag.


#5

Lyppa sa for siden:

Så lekkert, Niobe!


#6

Pelle sa for siden:

Sjokolademousse?


#7

Myria sa for siden:

Hjemmelaget karamellpudding.


#8

Nera sa for siden:

Pannacotta med pasjonsfruktsaus?


#9

Pamina sa for siden:

Ostekake med glutenfri kjeksbunn.


#10

Erica sa for siden:

Creme brulee, karamellpudding, panna cotta.


#11

Tjorven sa for siden:

Hm. Jeg så en oppskrift på ostekake med popcorn og salt karamellsaus som så vanvittig god ut. Den kan kanskje lages på glutenfrie kjeks. :tenke:


#12

Fibi sa for siden:

Mad muff pie med glutenfri kjeks, ostekake med glutenfri kjeks i bunnen, is med (insert sausalternetiver her), fromager, mousser, pannacotta, puddinger etc. The choices are endless.


#13

Tjorven sa for siden:

Ja, jeg synes det er nok av ting å velge mellom. Jeg bare trenger hjelp til å få opp alternativene, for jeg var så tom i hodet.


#14

Teflona sa for siden:

Pavlova. Gjerne porsjonstykker. Til julaften lagde jeg ostekake med pepperkakebunn, hvit sjokolade og blåbær i selve kaka. Veldig godt!


#15

mkj sa for siden:

Det funker vel med nøttebunn også kan jeg tenke meg. Evt servere den i porsjonsskåler og lag en type knekk/ristede nøtter man drysser på toppen.


#16

polarjenta sa for siden:

Jeg så også på den. Men er litt usikker på hva jeg egentlig syns om den. Må også lage glutenfri dessert til nyttårsaften.


#17

Tjorven sa for siden:

Vi har smakt desserten den er inspirert av, og den var himmelsk.


#18

Millen sa for siden:

Jeg er sær og synes ikke kake er dessert, kake er kake og hører til kaffe etter middag. Men da er det greit å droppe dessert. Kaker kan jo være ganske mektig og da synes ikke jeg det er godt rett etter middag.
Ja, jeg vet jeg er sær og ikke særlig kakemenneske.



#20

Che sa for siden:

Pavlova med lemoncurd og krem i tillegg til bær-men det blir kanskje lett røde bær PG?


#21

mkj sa for siden:

Hvordan lagde du dette? Så utrolig godt ut!


#22

Acsa sa for siden:

Karamellpudding, men litt julesmak ved å la sitronskall, hele kardemomme og en kanelstang koke med fløtemelken. Også butterscotchkaramellsaus til, laget på kremfløte, brunt rørsukker og smør.


#23

Chanett sa for siden:

Mens jeg er både kake og dessertmenneske og vil ha begge deler.


#24

Dragen sa for siden:

Tinetoffs sjokoladefondant (med glutenfri fin melmix) og is. :nam:

Vi pleier å lage is i blenderen av frosne bær og litt solbærsaft, men du ville jo ikke ha røde bær.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.