Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp til vin?

#1

Tallulah sa for siden:

Jeg har endelig landet på nyttårsmeny, men kunne trenge litt vinhjelp, fortrinnsvis italiensk.

Menyen ser slik ut:

Antipasti: Tomatbruschetta og spekeskinke
Forrett: Tortellini med krepsefyll / ostefyll og muligens saus med hvitvin
Hovedrett: Kalkunbryst med parmesan / savoykålruletter med ricotta, rosenkål med pinjekjerner/bacon, blomkål og romanesco marinert i paprika-chili-vinaigrette og en enkel salat med ruccola, tomat, basilikum og mozarella.
Dessert: vaniljeis og biscotti

Jeg er dessverre ikke god nok på vin til at jeg greier å se hva som passer.

:hjelp:


#2

Tjorven sa for siden:

For en utrolig spennende meny. :wow:

Vin kan jeg dessverre ikke hjelpe til med. :knegg:


#3

Tallulah sa for siden:

Jeg tar gjerne skryt også jeg. Enkel sånn. :knegg:


#4

polarjenta sa for siden:

Åh, det der så veldig godt ut. Vin har jeg ikke peiling på.:knegg:


#5

Tallulah sa for siden:

Takk, jeg håper det blir godt!


#6

Pamina sa for siden:

Ta med deg menyen til polet på Briskeby, så få du god hjelp der.

Ser veldig godt ut!


#7

Tjorven sa for siden:

God portvin vil kunne fungere til desserten. Jeg er skikkelig glad i dessertvin.




#10

millact sa for siden:

Synes de er flinke på polet til å hjelpe.

Spennende meny!


#11

Toffskij sa for siden:

Min italienske bubblisfavoritt.

Til krepsetortelliniene kunne det kanskje funke med greco di tufo, for eksempel denne.

Støtter Scullys barbera (eller annen god barbera) til hovedretten.

Den klassiske komboen til biscotti er vin santo. Der er det vel egentlig sånn at alle er gode. :knegg:


#12

Tallulah sa for siden:

Takk for gode tips, Toffen! Jeg får alltid god vin hos deg, så stoler på dine råd.


#13

Toffskij sa for siden:

Eventuelt kunne du prøvd rosévin med litt ryggrad til kalkunen. For eksempel denne nebbiolobaserte her. Har ikke smakt den, men alle jeg pleier å høre på, er enige om at den er god.


#14

Sissel sa for siden:

Sier det samme. Imponert.


#15

Tallulah sa for siden:

Tror høvdingen foretrekker en rød, han er glad i barbera. Han er ikke så begeistret for verken bobler eller lys vin, egentlig.


#16

Toffskij sa for siden:

Barbera blir helt sikkert bra. :jupp:


#17

Tallulah sa for siden:

Det ble hel gås i stedet for kalkunbryst, forresten. :knegg: Og Sjøkrepesen kokes i butikken så jeg slipper drepe.


#18

safran sa for siden:

Spennende meny! :nam:


#19

Fibi sa for siden:

Champagne går til alt. :enkel:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.