Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Retro-gaming!

#1

~TM~ sa for siden:

Det er så gøy med en NES classic mini i hus. Både mor og gutta koser seg, og om du har savnet å spille "de gode, gamle" kan denne anbefales!


#2

Blondie sa for siden:

Jeg ønsker meg den veldig! :hyper: Jeg fikk aldri Nintendo når jeg var liten, nå kan jeg bestemme selv.


#3

Fibi sa for siden:

Søs fikk til bursdagen av samboeren, og jeg gleder meg ihjel til å prøve! :hyper:


#4

Kirsebær sa for siden:

Jeg fikk den i gave fra Julenissen i år! :hyper:
Poden og jeg elsker den. :love:


#5

Input sa for siden:

Jeg har hørt at ledningene til kontrollerne er veldig korte, er det sant?


#6

Chablis sa for siden:

Jeg venter på at min skal komme, må vente helt til februar da.


#7

Kirsebær sa for siden:

Korte ledninger, ja.


#8

Fibi sa for siden:

Det hadde jo også originalen, så det er litt av sjarmen. :D Sitte i skredderstilling på gulvet foran tven og bytte kontroller frem og tilbake (for ingen kan være Mario HVER gang) og så bruke et kvarter på å vikle ledningene fra hverandre etter noen runder. :elsker:


#9

Isolde sa for siden:

Vi har forsatt den gamle liggende. Jeg har aldri vært så glad i Nintendo. Men var en del spill fra pc og Amiga fra den perioden som vekker gode minner. Vi på Retro messe i høst og satte ny rekord på digger maskinen der.


#10

Daisy sa for siden:

Vi har masse gammelt liggende, koser oss innimellom.


#11

zinatara sa for siden:

Jeg hadde lyst å gi denne til broren min til jul, men var for sent ute. Så kanskje neste år? Jeg har faktisk en gammel NES, en sega og en Nintendo 64 i kjelleren, men er sjelden de blir brukt.


#12

Input sa for siden:

Ja, men da var ikke fjernsynet 60" stort. :knegg:


#13

mrc sa for siden:

Selv går det stort sett i Amiga-spill når det gjelder retrogaming ;-)

Bruker i all hovedsak en Raspberry Pi2 med RetroPi installert: retropie.org.uk/
Her er det ganske enkelt lagt opp til at man kan spille fra plattformer som C64, Amiga, Atari 2600, Atari Jaguar, Atari Lynx, Dreamcast, GameCube, Apple II, Nintendo 64, NES, PS1 og mye mer. Med andre ord, veldig fleksibel løsning...

For en del av disse plattformene finner man websider som holder arkiv av gamle spill. Spillene kan man gjerne bare legge på en usb-minnepinne etter at de er lastet ned. I hvert fall for Commodore 64 og Amiga finner man vel mer eller mindre ALT som var av spill lett tilgjengelig.

Største "utfordringen" kan være å finne en god kontroller. Personlig bruker jeg en usb-variant av klassiske Competition Pro-joysticken, som var veldig populær til C64, Amiga, Atari ST m.fl. Jeg har også USB-overganger til PS2-kontrollere. Man kan også bruke PS3/4-kontrollere hvis man har Bluetooth (hvilket vel er standard på Pi3 så vidt jeg husker). Xbox 360-kontrollere kan benyttes via USB, og muligens via trødløsmottakeren som finnes for pc (har ikke prøvd - har en slik trådløsdongle på guttungens pc, slik at han kan bruke Xbox 360-kontrollere til pc-spill....).

Har man kontrollere, finnes det også emulatorer for Windows og Mac OS X som kjører det meste av spill veldig greit. WinUAE og Dice for å emulere Amiga eller C64 er veldig enkle å komme i gang med egentlig. For Amiga-emulering trenger man riktignok et image av ROM-filen, hvilket egentlig ikke er gratis...

Hvis man for Amiga ønsker en "plug'n'play"-løsning, kan man kjøpe en slik: www.armigaproject.com/ (og med mindre du ikke har gamle Amiga-disketter liggende, klarer man seg fint med versjonen uten diskettstasjon).


#14

Malama sa for siden:

Jeg er fortsatt litt over nullpunktet snurt på at min bror som bodde lengst hjemme tok vår opprinnelig felles nintendo og den dag i dag har den til sine unger, helt som en selvfølge at den er hans, hvilket altså reelt ikke stemmer :(


#15

Lyppa sa for siden:

Du får gi han beskjed om at nå er det din tur til å ha den noen år:)


#16

Kirsebær sa for siden:

Du føler ikke du er på en helt annen planet enn oss andre? Nei?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.