Guttemammis sa for siden:
Trenger en "inn med teskje" oppskrift. Har skjønt at de ikke bør kokes først.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Guttemammis sa for siden:
Trenger en "inn med teskje" oppskrift. Har skjønt at de ikke bør kokes først.
Polyanna sa for siden:
Jeg koker først, med litt sukker i kokevannet, og så blander jeg med allerede stekt bacon og surrer det sammen. Men godt mulig det er feil. :knegg:
Isolde sa for siden:
Pleier å bruke denne oppskriften. Skjeller godt i kaldt vann før jeg steker de.
www.frukt.no/oppskrifter/tilbehor/rosenkal-med-bacon-og-pinjekjerner/
GinaK sa for siden:
Det er skikkelig godt med stekt sopp til også, pluss bacon og rosenkål altså. Hvis man liker sopp da. Og hakkede valnøttkjerner. :)
Jeg lagde dette i fjor til kalkunen og synes det var skikkelig godt. Skal lages i år også, til kalkunfileten. Vi skal også ha rødkål til. Pluss waldorfsalat.
Halve gleden er tilbehøret. :)
Husker at jeg delte rosenkålen i 2 og kokte den veldig kort. ca 2min. Så stekte den litt. Stek det andre og bland sammen med valnøttene.
Sitter også og planlegger innkjøp til i morgen. :)
Hyacinth sa for siden:
Du kan gjerne koke eller forvelle, men jeg synes ikke det blir godt. De smaker kokt. Jeg deler dem i to og råsteker i panne i en tjue minutters tid, du merker når de er møre. Middels varme. Gjerne bacon eller spekeskinke sammen med det i panna. Litt løk funker også, revet sitronskall, hakkede nøtter etc, men jeg gidder sjelden det til hverdags.
Guttemammis sa for siden:
Tenker jeg prøver dette, men kun med bacon siden vi har noen kresne barn som kanskje vil smake også.
Polyanna sa for siden:
Ja, hvis en av tankene bak det er å lokke rosenkål i kresne barn ved hjelp av bacon, så er det lurt å ikke kludre det til med sopp. :humre:
Guttemammis sa for siden:
:knegg: soppen tenker jeg å putte i stuffingen.
Blå sa for siden:
Jeg steker bacon i litt smør, legger i rosenkålen og steker det videre på lav varme og med lokk i ca 15 minutter. Det pleier å bli godt.
Guttemammis sa for siden:
Akkurat dette gjorde jeg, og det ble veldig godt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.