Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Steke rosenkål med bacon?

#1

Guttemammis sa for siden:

Trenger en "inn med teskje" oppskrift. Har skjønt at de ikke bør kokes først.


#2

Polyanna sa for siden:

Jeg koker først, med litt sukker i kokevannet, og så blander jeg med allerede stekt bacon og surrer det sammen. Men godt mulig det er feil. :knegg:



#4

GinaK sa for siden:

Det er skikkelig godt med stekt sopp til også, pluss bacon og rosenkål altså. Hvis man liker sopp da. Og hakkede valnøttkjerner. :)

Jeg lagde dette i fjor til kalkunen og synes det var skikkelig godt. Skal lages i år også, til kalkunfileten. Vi skal også ha rødkål til. Pluss waldorfsalat.
Halve gleden er tilbehøret. :)

Husker at jeg delte rosenkålen i 2 og kokte den veldig kort. ca 2min. Så stekte den litt. Stek det andre og bland sammen med valnøttene.

Sitter også og planlegger innkjøp til i morgen. :)


#5

Hyacinth sa for siden:

Du kan gjerne koke eller forvelle, men jeg synes ikke det blir godt. De smaker kokt. Jeg deler dem i to og råsteker i panne i en tjue minutters tid, du merker når de er møre. Middels varme. Gjerne bacon eller spekeskinke sammen med det i panna. Litt løk funker også, revet sitronskall, hakkede nøtter etc, men jeg gidder sjelden det til hverdags.


#6

Guttemammis sa for siden:

Tenker jeg prøver dette, men kun med bacon siden vi har noen kresne barn som kanskje vil smake også.


#7

Polyanna sa for siden:

Ja, hvis en av tankene bak det er å lokke rosenkål i kresne barn ved hjelp av bacon, så er det lurt å ikke kludre det til med sopp. :humre:


#8

Guttemammis sa for siden:

:knegg: soppen tenker jeg å putte i stuffingen.


#9

Blå sa for siden:

Jeg steker bacon i litt smør, legger i rosenkålen og steker det videre på lav varme og med lokk i ca 15 minutter. Det pleier å bli godt.


#10

Guttemammis sa for siden:

Akkurat dette gjorde jeg, og det ble veldig godt!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.