Jeg har en mandelbunn i fryseren, og vurderte å lage suksessterte med gul krem til dessert i morgen (nyttår). Nå vurderer jeg å lage sjokoladekrem i stedet. Er det noen som har en enkel og god oppskrift? Må være fri for kaffe og appelsin for å tekkes barn og Bluer. :knegg:
Om du vurderer annet enn sjokoladekrem, så vurder harriet sin salte karamellsaus og topp med krem. ...godt! Sjokoladekrem kan og være å smelte sjokolade i fløte, -avkjøl og pisk til krem. (Kan være hvilken sjokolade som helst, fløten må ikke kone mener jeg å ha hørt)
3 egg
2 ss sukker
2 1/2 dl fløte
200 g sjokolade (jeg bruker mørk kokesjokolade)
2 1/2 plate gelatin
1 ss smør
Legg gelatin i bløtt
Kok opp fløte og sukker
Stivpisk eggehviter
Ha den oppbløtte gelatinen i den oppkokte fløten
Ha i sjokolade, og la den smelte i
Rør det godt sammen og ha i mykt smør
Ha i 3 eggeplommer og bland godt
Bland sjokoladeeggeplommefløten med de stivpiskede eggehvitene
Avkjøl i kjøleskap eller kaldt vannbad, ikke sånn at den stivner helt, men sånn at den er skikkelig tyktflytende.
Sett en ring rundt kakebunnen og ha moussen oppi.
Jeg lager denne kaka kjempeofte og veksler mellom å pynte med masse friske bær og å dille og dalle med små maregnstopper, sjokoladefigurer osv.
5 dl fløte varmes til 200 gram sjokolade kan smeltes i den. Settes kaldt, helst over natten, men i hvert fall lenge nok til å bli skald. Piskes som vanlig kremfløte og spres over mandelbunnen. Enklere blir det ikke.
Nei, sjokoladen er nok. Mandelbunnen er så søt vanligvis at kremen ikke trenger å være det. Jeg pleier å bruke melkesjokolade da. Bruker du kokesjokolade er det kanskje best med litt sukker?
Da er jeg klar for denne, Nextlife - men har trøbbel med å sette en ring rundt bunnen, da jeg smurte bunnen utover et bakepapir på måfå, og den ble større enn springformen vår. Kommer den til å flyte utover om jeg bare smører den oppå?
Formen rundt er ment for å få en jevn rund kake og at den har noe å stivne mot, og at fyllet ikke skal renne utenfor når du heller fyllet oppi. Akkurat som du sier.
Samme prinsipp som når du lager oreokake og ostekake.
Ville trykket formen ned over bunnen, evt, skåret den til sånn at den passer i og fylt massen oppi.
Høres deilig ut. Har lagret den for senere bruk. :)
Dette var akkurat hva jeg var på utkikk etter, Nextlife - tusen takk! Jeg gikk fra ei tynn suppe i vannbad, og var sikker på at jeg måtte starte på nytt etter handleturen, men jaggu hadde den ikke blitt til mousse. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.