Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokoladekrem til mandelbunn?

#1

Bluen sa for siden:

Jeg har en mandelbunn i fryseren, og vurderte å lage suksessterte med gul krem til dessert i morgen (nyttår). Nå vurderer jeg å lage sjokoladekrem i stedet. Er det noen som har en enkel og god oppskrift? Må være fri for kaffe og appelsin for å tekkes barn og Bluer. :knegg:


#2

Agent Scully sa for siden:

Smørkrem? Smør, melis, eggeplomme og smeltet, avkjølt kokesjokolade (med litt kaffe i :moahaha:)



#4

Bluen sa for siden:

:skuffet: :knegg: til Scully. Oppskriften må være litt mer på teskjeplanet, er jeg redd. Går det an å ha en form for iskake, kanskje?


#5

Bluen sa for siden:

Glemte å nevne at det ikke må være nøtter heller. :knegg:


#6

Che sa for siden:

Om du vurderer annet enn sjokoladekrem, så vurder harriet sin salte karamellsaus og topp med krem. ...godt! Sjokoladekrem kan og være å smelte sjokolade i fløte, -avkjøl og pisk til krem. (Kan være hvilken sjokolade som helst, fløten må ikke kone mener jeg å ha hørt)


#7

Nextlife sa for siden:

Jeg lager i dette nu en sånn bunn, og hiver sjokolademoussè oppå.


#8

Nessie sa for siden:

:knegg:


#9

Nessie sa for siden:

:jupp:


#10

Bluen sa for siden:

Oppskrift? :blafre:


#11

Nextlife sa for siden:

3 egg
2 ss sukker
2 1/2 dl fløte
200 g sjokolade (jeg bruker mørk kokesjokolade)
2 1/2 plate gelatin
1 ss smør

Legg gelatin i bløtt

Kok opp fløte og sukker
Stivpisk eggehviter
Ha den oppbløtte gelatinen i den oppkokte fløten
Ha i sjokolade, og la den smelte i
Rør det godt sammen og ha i mykt smør
Ha i 3 eggeplommer og bland godt
Bland sjokoladeeggeplommefløten med de stivpiskede eggehvitene

Avkjøl i kjøleskap eller kaldt vannbad, ikke sånn at den stivner helt, men sånn at den er skikkelig tyktflytende.
Sett en ring rundt kakebunnen og ha moussen oppi.

Jeg lager denne kaka kjempeofte og veksler mellom å pynte med masse friske bær og å dille og dalle med små maregnstopper, sjokoladefigurer osv.


#12

trøtt sa for siden:

Smaker du noe særlig til sjokoladen med så mye fløte? :knegg:


#13

Nenne sa for siden:

5 dl fløte varmes til 200 gram sjokolade kan smeltes i den. Settes kaldt, helst over natten, men i hvert fall lenge nok til å bli skald. Piskes som vanlig kremfløte og spres over mandelbunnen. Enklere blir det ikke.


#14

Nextlife sa for siden:

Uups. :knegg:
Det skal selvfølgelig være 2 1/2 dl. :o


#15

Bluen sa for siden:

Takk, Nextlife!

Interessant, Nenne! Litt sukker under vispinga, da, eller?


#16

Lyppa sa for siden:

Rett og slett masse vaniljeiskuler og bær på toppen rett før servering:)?


#17

Nenne sa for siden:

Nei, sjokoladen er nok. Mandelbunnen er så søt vanligvis at kremen ikke trenger å være det. Jeg pleier å bruke melkesjokolade da. Bruker du kokesjokolade er det kanskje best med litt sukker?

#18

Filifjonka sa for siden:

Nei, det trengs ikke sukker med mørk kokesjokolade heller.


#19

Bluen sa for siden:

Da er jeg klar for denne, Nextlife - men har trøbbel med å sette en ring rundt bunnen, da jeg smurte bunnen utover et bakepapir på måfå, og den ble større enn springformen vår. Kommer den til å flyte utover om jeg bare smører den oppå?


#20

GinaK sa for siden:

Formen rundt er ment for å få en jevn rund kake og at den har noe å stivne mot, og at fyllet ikke skal renne utenfor når du heller fyllet oppi. Akkurat som du sier.

Samme prinsipp som når du lager oreokake og ostekake.
Ville trykket formen ned over bunnen, evt, skåret den til sånn at den passer i og fylt massen oppi.

Høres deilig ut. Har lagret den for senere bruk. :)


#21

Nextlife sa for siden:

Neida, jeg gjorde det samme i går, men lot da moussen bli så tykk i kjøleskapet at den var skikkelig tykk, men ikke helt stivnet.


#22

Bluen sa for siden:

Dette var akkurat hva jeg var på utkikk etter, Nextlife - tusen takk! Jeg gikk fra ei tynn suppe i vannbad, og var sikker på at jeg måtte starte på nytt etter handleturen, men jaggu hadde den ikke blitt til mousse. :D


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.