Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg har fått ismaskin- trenger oppskrift!

#1

vixen sa for siden:

Jeg kjøpte meg ismaskin på halv pris. En sånn en som det ikke trengs å kjøle ned bollen på. Tenker å lage is til dessert i morgen. Hva skal jeg lage?


#2

Polyanna sa for siden:

Her må du rope på Toffen, hun lagde noen himmelske iskremer ved en anledning.


#3

vixen sa for siden:

Gleder meg til å prøve. Er det her inne jeg har lest om sitronsorbet med musserende over mon tro? Stor maskin som ikke kan stå fast på benken akkurat, men har så lite fryseplass så det måtte bli med kompressor.


#4

Polyanna sa for siden:

Jeg lagde en aldeles utrolig god gulrotsorbet en gang. Det høres gyselig ut, men var sinnsykt godt. Gulrot, gurlotjuice, appelsinjuice og ingefær. Flere gjester forsynte seg med bare en høflig liten skje, før de kastet seg over bollen neste gang den gikk rundt. Er ikke kar om å finne oppskriften, men har et vagt minne om at Toffen kan ha vært opphavet til den også?



#6

Pingis sa for siden:

Bringebærsorbet. :nemlig: Selvsagt Toffskijs oppskrift. :knegg:


#7

Myria sa for siden:

Hjemmelaget iskrem er himmelsk. :jupp:
Jeg har en fast grunnoppskrift jeg bruker til all fløteis: 5 dl fløte/melk (dvs en liten kartong kremfløte og resten melk) og 1,5 dl sukker kokes opp. Visp 4 eggeplommer lett sammen i en bolle og visp gradvis inn den varme fløtemelken. Hell tilbake i kasserollen og varm opp under omrøring til blandingen tykner litt. Hell i en bolle, dekk med plastfolie (dytt den helt ned på iskremblandingen så du ikke får snerk) og avkjøl før den fryses til is.

Noen smakstilsetninger blander/smelter du sammen med fløten og sukkeret, f.eks. splittet vaniljestang, hakket sjokolade, hakket lakris, peanøttsmør eller kaffepulver. Andre blander du inn når iskremen er halvfrossen, f.eks. hakkede kjeks, brownies i små biter, hakkede ristede nøtter, moste jordbær/bringebær, hakkede sjokoladebiter, søt kastanjepuré osv. Bytt ut kremfløte med kokosmelk for kokosiskrem. Bare fantasien setter grenser.

Sorbeter lager jeg etter smak. Jeg moser frukt/bær og tilsetter kald sukkerlake (1 dl sukker til 2 dl vann) etter smak før blandingen fryses til is.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.