Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Reinsdyrfilet og tid i ovnen

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal helsteke en ytrefilet av reinsdyr i ovnen i morgen. Jeg synes det er vanskelig å vite hvor lang tid jeg skal beregne. Når skal jeg steke rotgrønnsakene i forhold, liksom? Reinsdyret er bare 850 gram, en liten filet. Jeg vil ha den medium, sånn cirka. Den er ikke så veldig tykk. Hvor høy temperatur er lurt, og hvem vil gjette på hvor lenge den vil okkupere stekeovnen? Jeg har jo forresten varmluft. Grønnsaker inni samtidig? Er ikke vant til varmluft, synes ikke jeg får det til...


#2

Hyacinth sa for siden:

Glem den samstekingen, grønnsakene må jo ha mye høyere temperatur...


#3

Isprinsessen sa for siden:

kjøttet er så så mørt så vi bruker bare å brune filetene i panna og så la de hvile en god stund før vi skjærer de opp om vi skal servere den på koldtbord etc.

Om du skal steke den i ovnen ville jeg brukt steketermometer ihvertfall.


#4

Hyacinth sa for siden:

Ja, det skal jeg. Men er lurer litt på om det vil ta kort eller lenger tid i ovnen, jeg ser det ikke for meg.

Vurderte kun panne, men er redd jeg ikke skal greie å kontrollere temperaturen da.


#5

Candy Darling sa for siden:

Jeg tar den også i pannen. Du kjenner på konsistensen hvor rå den er hvis du trykker på den.


#6

Toffskij sa for siden:

Bruk nå for guds skyld steketermometer! 58–60 grader.



#8

Hyacinth sa for siden:

Jeg hadde jo på ingen måte tenkt å ikke bruke det, kom ikke det klart fram? Det jeg murer på er hvor lang tid den kommer til å legge beslag på stekeovnen, som jeg også trenger til andre ting.


#9

Hyacinth sa for siden:

Takk! Den var kjempefin! Jeg hadde planlagt å ha crème fraiche, einebær og brunost i sausen, men det andre er nesten likt det jeg hadde tenkt å lage i dag. Mange flere rotgrønnsaker da. Her elsker vi søtpotet, men også pastinakk og persillerot er digg. Og morenepoteter.


#10

Hyacinth sa for siden:

Det må bli panne. Tviler på at jeg får noe termometer inn i den, den er 1-2 cm tykk! Og nærmere en meter lang...


#11

-ea- sa for siden:

Jeg stekte reinfileter tidligere i år, og da brunet jeg dem i panna (de var også bare 1-2 cm tykke) og etterpå i ovnen med steketermometer. Tror de sto der ca 20 minutter. Fant en oppskrift på matprat.no som jeg fulgte sånn høvelig.


#12

Katinka sa for siden:

Den mannlige kokken her i huset driver og steiker reinfileten periodevis i ovnen, steiker - hviletid - steiker igjen. Blir sykt mørt av metoden.


#13

Hyacinth sa for siden:

Har spist, det var sykt mørt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.