Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør jeg med kalkunrestene?

#1

Maverick sa for siden:

Diger kalkun, lite appetitt, jeg har MENGDER med rester. Hva gjør jeg med dem? Det er nok til sikkert to middager. :gal:



#3

Maverick sa for siden:

Suppe er bra, ja! Det kan bli middag i morgen. :jupp:


#4

Anne C sa for siden:

Kalkun funker vel i Thai-kyllinggryta jeg lager? Eller hva tror dere?


#5

GinaK sa for siden:

Vi har også igjen fra kalkunfiletene. Stekte to sånn at restene fryses ned til senere middager.
I dag blir det en slags gryte av kjøtt og saus, gulrøtter + potetmos.
Takk for tips for suppen over her. :) Skal prøves.


#6

Nessie sa for siden:

Frys ned og bruk i gryter og supper :nikker:


#7

Acsa sa for siden:

Turkey tikka masala! Lag en indisk saus, skjær kalkunen i biter og la den trekke på svak varme i sausen. Deilig med litt annen smak etter jula. :) Jeg laget dette med rå kalkun tredjedag, men det funker fint med restekalkun også.


#8

Syrinx sa for siden:

Dette vet jeg alt om etter den førjula sambo vann en kalkun på quiz og alle gjestene ble sjuke og ble forhindret i å komme på middag. Vel, der satt vi da, med en kjempefugl og to munner å mette. På nyåret ble det mye indisk kalkun, kalkunwok, kalkun med fløte, ingefær og pasta, ris og kalkun, pasta med sprøstekt, spicy kalkun...



#10

Lyppa sa for siden:

Vi bruker kalkunrester i Bali kyllinggryte fra Toro. Grei lettvindtmat på travle dager:).


#11

-ea- sa for siden:

Har ikke kalkun i år, men har brukt å kutte restene i småbiter og fryse i porsjoner og så brukt de utover nyåret. F.eks. bare stekt i panna ilag med løk og grønnsaker og pasta til. Valgritt å tilsette litt fløte eller ikke.
Eller som erstatning for kylling eller svin i f.eks. posegryteretter eller med sursøt saus og ris.


#12

Fakse sa for siden:

Vi fryser ned i passe porsjoner og koker kraft pluss suppe på skroget. Blir nydelig kraft som er veldig anvendelig. Kjøttet bruker vi i taco, salater, pai og risotto blant annet. Og i suppen selvfølgelig. Gjerne asiatisk vri på kalkunsuppen, det er godt etter alle julematen.



#14

Palmen sa for siden:

Vi har peking turkey: asiatiske pannekaker, agurk, hoisinSaus, vårløk og shredded kalkun. :nam:


#15

Odelia sa for siden:

Jeg koker ris og lager ris de lux på det vi har av passende grønnsaker, egg og kalkunrester i et svært, dypt stekebrett.


#16

Pepper Lemon sa for siden:

Smart!

Comfortmiddag: makaronigrateng med kalkun. Lag hvit saus, visp inn egg. Tilsett litt ost. Bland inn kokt makaroni, kalkunbiter og det du vil ha av greens (typ løk og hvitløk, gulrot, revet squash ...). Ha det i en ildfast form, sprinkle ost over og stek til osten er gylden.


#17

Carrera sa for siden:

Vi kjøper alltid stor kalkun og fryser ned rester. Er det mye og fine stykker så har vi et kalkunmåltid på nyåret, og er det bare småbiter igjen så bruker jeg det i suppe.


#18

Harriet Vane sa for siden:

Fryser ned i passe porsjoner og bruker i wok, suppe og gryter. Helt topp å ha på lager i en mager januar.


#19

Anne C sa for siden:

Hva er passe posjoner egentlig? Hva bruker dere?


#20

Maverick sa for siden:

Da er fuglen renset, jeg koker kraft på skroget i morgen og har en hel haug kjøtt i fryseren. Det blir nok til et par supper og en gryte, så i og for seg var den slett ikke et dårlig kjøp. Mye mat!


#21

Harriet Vane sa for siden:

Jeg kjøper innimellom en kalkun for å fylle frysen.
Jeg synes ca 500 g er passe i hver pose. Med en pose frossengrønnsaker og to poser ris er det ypperlig middag.


#22

Sissel sa for siden:

Jeg pleier å bruke den istedenfor kylling i kyllinggryte.


#23

Tjorven sa for siden:

Dette hadde vi til middag i går, og det var godt.

Vi må ha et restemåltid i dag også, men tror kanskje at det blir en variasjon av Club Sandwich.


#24

C3PO sa for siden:

Da jeg fattig nyutdannet kjøpte jeg ofte en kalkun til akkurat dette formålet. Det var en god investering.


#25

Nasse sa for siden:

Noe kan brukes til pålegg også.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.