Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Macbook air med bulende batteri...

#1

Carrera sa for siden:

Vi oppdaget nå at batteriet på datteren min sin Macbook air buler. Det er såpass at det vises godt på maskinen, og museplata er i ferd med å sprette ut av posisjon.

Vi leser oss frem til at dette er noe som kan føre til at batteriet eksploderer, og at gassene fra et litiumbatteri ikke er noe å spøke med, så vi har jo i teorien lyst til å sette maskina ute i natt, men innser at det vil være dødsstøtet for innholdet på den. Mannen på sin side sier vi kan legge den i garasjen i natt, men den er full av biler som kan bli skadd i en evt eksplosjon, og også lite gunstig om den tar fyr...

Noen reklamasjonsrett har vi ikke lengre, da maskina er fra 2011, men hun håper jo på at det er et håp om å redde innholdet på den.

Er det noen som har erfaring med denne feilen på batterier? Er det reell stor fare for at den eksploderer, og er det håp om å redde innholdet?


#2

Agent Scully sa for siden:

Apple support har vel døgnåpent. Ring dem.


#3

Joika sa for siden:

Oi. Her hadde ikke jeg tatt noen sjangser! Jeg tror faktisk jeg hadde erklært den for død. Hadde ikke forventet at noen ville ta i den i den tilstanden...


#4

Carrera sa for siden:

Nei, det var stengt.

Maskina står nå i garasjen. Kjørte ut den ene bilen og satte maskina inntil veggen. Er utelukkende betong der nede, og brannsikker/røyktett dør inn til huset, så om den nå i verste fall skulle ta fyr, så vil den bare brenne opp og ferdig med det.

Blir noen telefoner i morgen, og den maskina skal ikke inn i huset igjen slik den er nå.


#5

safran sa for siden:

Skru den på og bruk opp batteriet?


#6

Carrera sa for siden:

Vi tør jo ikke borti maskina slik den er nå :knegg: Vi har googlet litt for mye her.

Men ja, mannen min er inne på at dette ikke skal være farlig nå som den ikke er tilkoblet lader, og han har sikkert rett. Orker uansett ikke nå i kveld, så får vi ringe support i morgen og høre. Hadde vært kjekt om vi får beskjed om at det er trygt å koble til hardisk og ta backup av alt, og så bare anse maskina som tapt.

Ser det er mulig å bytte batteripakken på den, men det koster endel, og jeg er redd skaden på maskina er så stor at den ikke vil bli seg selv igjen.


#7

Input sa for siden:

Skru den av og skru ut harddisken. Hadde aldri i verden koblet til noe som helst til den.


#8

Carrera sa for siden:

Nei, det er neste alternativ. Mannen kommer hjem om en uke, og han er god på data, så han får nok hentet ut det meste til henne via harddisken, så lenge den er uskadd. Aner jo ikke hva som kan ha blitt skadd inni der, for den buler ganske godt.


#9

Polyanna sa for siden:

Jeg tok ut batteriet da sette skjedde med min. Maskinen overlevde med nytt batteri. Husker ikke hva jeg gjorde med det gamle, tror jeg leverte det til Apple.

Det hadde bult en stund da jeg skjønte hva som foregikk, tror jeg.


#10

Carrera sa for siden:

Her må det ha skjedd nå i jula. Hun kom hjem her på jualften, og satte den på lading enten den kvelden eller 1. juledag. Da var den helt fin.

Den ble stående på lading natten over, fordi hun glemte at den sto der. Aner ikke om slikt utelukkende skjer under lading, eller om den kan "poppe" senere.


#11

Carrera sa for siden:

Og ja, jeg vet jeg muligens fremstår som en smule overdrevet hysterisk med dette, men man leser jo stadig om batterier som eksploderer og starter en brann, og jeg er fryktelig redd for brann. Overdrevent redd, faktisk.

I tillegg til helsefaren som er knyttet til litiumbatterier da.

Better safe than sorry :P


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.