Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke familievennlige hverdagsmiddager spiser dere?

#1

zinatara sa for siden:

Jeg har lyst å bli flinkere til å planlegge matinnkjøp. Både fordi det er et sted vi kan spare endel penger, jeg vil redusere unødvendige og gjerne usunne innkjøp og fordi jeg lett blir lei av å måtte finne på middager.

Så jeg har begynt å lage en liste over middagsalternativer. Tenkte jeg kunne dele dem litt i kategorier og så kan vi som familie sette oss ned en gang i uka, annenhver uke og sette opp en middagsplan. Og da feks. si at vi må ha minst 2 fiskemåltider og litt andre retningslinjer.

Jeg har satt opp våre vanlige middager og skal finne noen oppskrifter vi har prøvd og likt. Men vil gjerne ha inspirasjon fra andre også. Det jeg er ute etter er de middagene som ikke tar for lang tid, funker på en hverdag og har vanlige ingredienser jeg kan finne på Rema.


#2

Pappalille sa for siden:

Fisk, wokgrønnsaker (vi bruker stort sett frosne, men legger til det jeg måtte ha av ferske den dagen) og fullkornsnudler. Smaker det til med lime, chili, hvitløk, salt, pepper og fiskesaus og en dasj sesamolje om jeg har. Soyasaus kan brukes over etterpå.

Vi har brukt laks og reker til dette.


#3

Blå sa for siden:

Jeg tror den enkeltmiddagen vi bruker mest er stekt laks. Som oftest med fullkornsris, kokt blomkål, oppskåret tomat, og youghurt med hvitløk som tilbehør.


#4

frukt sa for siden:

Kjøttboller i brun saus med grønnkålpotetmos og grønnsaker til.
Hjemmelagde hamburgere (veldig lett og innmari godt med basilikum i). :nam:
Avgolomonosuppe (kyllingsuppe med ris og sitron).


#5

Señora sa for siden:

Wokgrønnsaker (Rema) med Scampi/kylling/hvasomhelstkjøtt (Rema) og ferdigwoksaus samt nudler. Kjapt, enkelt og billig.

Lapskausblanding (rema i frysedisk) Tilsett pølse eller kjøtt. Tilbered med 5 dl vann, kok til ferdig. Fort gjort.

Kyllingfilet i biter, løk/paprika/sopp (eller grønnsaker etter barnas ønsker/hva de liker) Hindus kyllingtandoorikrydder, litt presset lime. Serveres i tacolefse med rømme og tacosaus som tilbehør, evt. guacamole. Enkelt, kjapt og billig.

Supper i alle varianter som f.eks. denne:
trinesmatblogg.no/2016/10/18/minestronesuppe-med-tomat-kylling-og-bacon/
Kan lages dagen før, evt. kutte opp alt dagen før.

Lage middag for to dager er også lurt. Server med en dags mellomrom og kanskje forskjellig tilbehør.


#6

Anne C sa for siden:

Vi har fått to favoritter som er veldig raske å lage, wokgrønnsaker + kokosmelk + currypaste + kylling med ris og den andre er rask carbonara. Den er bare pasta + vann fra pasta + egg og parmesan + bacon. www.nrk.no/mat/pasta-carbonara-1.12312521

Ellers bruker vi betasuppe med lapskausgrønnsaker og ekstra buljong.


#7

FrøkenA sa for siden:

Følger denne tråden! Føler vi går på rundgang på de samme rettene. Ønsker å spise mindre pasta og mer grønnsaker! Men kanskje noen av "våre" retter er til inspirasjon for andre?

En typisk uke er vi innom følgende:
Fiskekaker med råkost, enten ovnsstekte poteter eller ris til. Alternerer med fiskepinner og fiskegrateng (ungene våre er mer glad i fisk enn kjøtt).
Ovnsbakt laks. Ofte med ovnsbakte grønnsaker også, gulrøtter, fennikkel, rødløk. Forsteker grønnsakene litt, med mye smør og litt hvitvin eller sitronsaft.
Sashimi med mango/eple/avokadosalat. Ponzusaus. Ris.
Div. pastaretter. Har funnet noen ok oppskrifter på bloggen Mat på bordet, blant annet en med soltørka tomater og kylling, og en med sitron og parmesan.
Pizza.


#8

Señora sa for siden:

Hjemmelaget tomatsuppe servert med brød og kokt egg/makaroni:

Hakk en løk og litt hvitløk, fres i olje med litt oregano. Tilsett tomatpure, et par ss kanskje, fres. Tilsett hermetiske tomater (en boks eller to alt etter mengden), tilsett en terning buljong og vann. Kok. Stavmiks massen sammen og tilsett fløte. Kok egg/makaroni om ønskelig. Server med brød. Smak til med litt sukker eller salt/pepper, litt chilipulver, paprikapulver eller lignende. Litt koriander og cumin oppi, og du får en mer mexicansk variant. Her kan man variere i det uendelige. Tilsette små kjøttboller, pølser, mer grønnsaker.


#9

Tjorven sa for siden:

Ovnsbakt laks med ris og wokede grønnsaker er en gjenganger hos oss. Det er noe alle liker og ingen sure miner fra noen parter. Det har vi en dag hver av de ukene vi ikke har matkasse.

Ellers er ungene veldig glade i fiskepudding i hvit saus (med revne gulrøtter og kokte poteter) og kjøttkaker i brun saus (med kålstuing og kokte poteter). De er ganske tradisjonelle i matveien. :knegg:


#10

Frk_Fryd sa for siden:

Jeg henger litt her. :nikker:


#11

Serena sa for siden:

Hverdagsmiddager vi har ofte er:

Kjøttboller, tomatsaus og pasta. Til tider har jeg et lager med tomatsaus og et lager med hjemmelagde kjøttboller i frysen, men kjøper og ferdigsaus og ferdige kjøttboller innimellom.

Pasta med pesto og grønnsaker, og eventuelt kylling, falafel, bacon. Tar det vi har.

Stekt ris med grønnsaker, raskt og enkelt.

Gulrotsuppe

Stekt laks med ris, pasta, poteter eller couscous.

Couscous med ovnsbakte grønnsaker. Putter tomat, paprika, løk og squash i ovnen i en halvtime, blander med couscous som er kokt i vann med en terning grønnsaksbuljong. Serveres med tzatsiki, rømme, dressing.

Pølselapskaus

Pølse og potetmos


#12

Serena sa for siden:

En veldig tidsvennlig hverdagsmiddag er kylling som posjeres (dette gjør jeg gjerne på forhånd), rives i biter med to gaffler. Stekes i pannen med krydder. Serveres med salat, i pitabrød eller med pasta.


#13

Tjorven sa for siden:

Pasta bolognese er også en gjenganger.

Karbonadedeig stekes og så tilsettes det en finhakket løk, hvitløk, et par revne gulrøtter (og litt sellerirot hvis vi har), hermetiske tomater og tomatpuré. Dette kokes og så tilsettes det litt sukker, litt eddik, basilikum, oregano, salg og pepper. Ungene blir veldig glade hvis vi har parmesan også.

(Og hvis det er snuppa som lager middag så kjøper hun et glass med Dolmio Smooth istedenfor å lage saus.)


#14

løve70 sa for siden:

Pulled pork i pitabrød (lag eller kjøp ferdige) med coleslaw eller salat/hvitløksdressing er enkelt og godt.

Ellers bruker vi også gjerne de ferdig oppskårne wok-grønnsakene (supplerer med chili og ingefær). Varierer mellom biff, kylling og laks og ulike sauser.


#15

Candy Darling sa for siden:

Klokken 4 om natten, zinatara? :tullerdunisse:

#abonnerer


#16

Candy Darling sa for siden:

Og der gikk det opp for meg for første gang at du ikke heter Zinatra. :knegg:


#17

zinatara sa for siden:

Ja litt insomnia i natt etter at jeg hadde sovnet på ettermiddagen. Blir nok litt trøtt i dag, men i morgen er det tilbake til vanlige rutiner etter juleferien.


#18

Señora sa for siden:

Ferdige karbonader med høyt kjøttinnhold (evt. hjemmelagede som en tar ut av fryseren om morgenen), brokkoli og potetmos (Noras hjemmelaget potetstappe, som er bare kokte poteter ferdig stappet er fin å bruke, man tilsetter melk/smør/salt/pepper/muskat. Kjapt og greit. Kan ha en rest av brun saus eller annen saus om ønskelig men gutta mine er glad i ketchup.


#19

zinatara sa for siden:

Takk for masse gode tips!


#20

Lavender sa for siden:

Fisk,
Fiskepinner i ovn med ertepurè og potetbåter.
Fiskekaker med høyt fiskeinnhold, i pita med salat.
Shashimi av Salmalaks, mangosalsa, avocado, ris, syltet ingefær og wasabi.
Stekt ørret med grønne linser og yoghurtdressing. Noen ganger med bacon.
Hjemmelaget fiskegrateng av og til.

Supper,
Hjemmelaget tomatsuppe.
Gulrotsuppa til Kolonial.no.
Minestronseuppe av og til.

Salater, grillet kylling med couscous eller med haloumi og tomatsalat, mest om sommeren.

Taco og pizza hver helg. Reisdyrskav eller hjemmelaget lasagne av og til på søndager. Spagetti mandager med helgas rester, pølser, kylling, bacon alt ettersom. Eller med hvitløk, persille og olje, tomatsaus til barna. Pesto til meg når jeg har husket å lage.


#21

rine sa for siden:

Typiske hverdagsmiddager som alle spiser (altså familievennlige):
Fiske-eller kjøttkaker
Wok av ulikt slag
Pastaretter av ulikt slag
Tomatsuppe
Laks med tilbehør
Vi spiser gjerne annen fisk og fiskesuppe også, men yngstemann rynker gjerne på nesen av det, selv om han spiser litt, da også.


#22

Maverick sa for siden:

Dette spiser vi ofte:

Ymse fyldige grønnsakssupper med grovt brød
Gryteretter med ymse bønner og grytekjøtt og masse tomater og løk og slikt
Ovnsstekt fjærfelår med grønnsaker og ris
Stekte pølser og potetstappe med vulgære mengder smør og fløte
Ferdige tortellinier med ost, evt kjøtt, og grønn salat


#23

GinaK sa for siden:

Bra med ny inspirasjon. :)
Vi spiser mye pastaretter. Enkle kjappe retter. Ellers er dette gjengangere.
Denne har vi ofte, pasta, brokkoli og pølse/skinke/kylling i form og hvit saus over. Vi er veldig glad i saus da og lager saus av 7dl melk. sirifossing.blogg.no/1413916516_makaronigrateng_med_s.html

Wook med kylling, de grønnsakene vi har, saus med soyasaus, tomatpure,vann og ananaskraft, buljongterning pluss nudler.
Fiskepinner og potetmos
Spagetti og kjøttsaus.
Kjøttkaker/medisterkaker, Torosaus, poteter og gulrøtter eller rødkål.
Hvis rester av poteter; stekte poteter og stekte kjøttpølser + stekt egg.
Stekt kyllingfilet, brokkoli og gulrøtter, pasta/ris og Bratagnesaus.
Gratinert laks. Denne er kjempegod og så enkelt. sirifossing.blogg.no/1394732538_gratinert_laks_og_bro.html
Potettortilla. Denne liker vi. sirifossing.blogg.no/1421081723_spansk_tortilla.html


#24

Harriet Vane sa for siden:

Laks og grønnsaker dampet i dampovn med kokt ris til. Tar tilsammen 12 minutter.
Tors, gulrøtter og poteter med brunet smør, bacon og ertestuing. (mor tar kapers på sin porsjon).
Spaghetti bolognese med gulrot, selleristang og løk.
Fiskegrateng med poteter, råkost og brunet smør.
En pose wokblanding, laks i dampovn og nudler/ris/pasta. Rømme. Sweet chili. Går utrolig fort.
Fiskekaker, råkost og poteter. Bruker helst mandel, for det går fortest.
Pastagarteng med spinat, skinke/kyllingrester.
Wok med kalkunrester og frossen wokblanding eller en sånn pose med fersk wokblanding fra Rema.
Karbonader, skiver og speilegg. Agurk, tomat, paprika og løk. Ypperlig travelmiddag.
Pasta med kjøttboller.
Tomatsuppe med makaroni.
Sushi med laks.
Fiskesuppe.


#25

zinatara sa for siden:

Nå har jeg fått laget 5 ulike kategorier med ca. 50 ulike middager til sammen. Har fått skrevet ut noen oppskrifter jeg har brukt innimellom fra nettet og også noen nye. Så tror dette kan bli bra. Listene ligger lagret, så kan legge til mer senere og bare skrive ut på nytt.


#26

Einhyrningur sa for siden:

Vi har ofte potet og purresuppe. Det er en familiefavoritt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.