Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Drømmer om 1 år i Frankrike

#1

Sansa sa for siden:

Jeg har et rustent mellomfag i fransk, fra 2001. Jeg føler at jeg trenger å prate en del mer fransk for å kunne bruke denne kunnskapen til noe. Samtidig drømmer jeg om å bo et år i Frankrike.

Nå har jeg imidlertid en gutt på 2,5 år og en mann (som er kokk), og disse måtte jo reise sammen med meg. Noen som har tips å komme med?


#2

LaBanga sa for siden:

Jeg er også frankofil og har bodd i Frankrike/Belgia i flere perioder. Først som au pair, deretter som student og til slutt i pappapermisjon (3 måneder).

Før man kan gi noen råd så er det jo lurt å vite om du har tenkt å studere eller å jobbe når dere skal reise dit. Kan mannen din noe fransk? Hvis han har litt ordforråd, så er det ikke noen umulighet å få seg jobb som kokk skulle en tro, men man kan ikke regne med å få allverdens betalt. Det er mye høyere arbeidsledighet i Frankrike enn i Norge, og som i Norge så stiller ikke utlendinger fremst i køen med mindre de har spesialkunnskaper.

Dersom dere ønsker å jobbe begge to, så tror jeg ikke det er noen umulighet å få barnehageplass, men det er nok enklere etter at barnet er 3 år.

Det finnes forøvrig oversikt over jobber om du går inn på NAV og kikker.


#3

Karamell sa for siden:

Jeg har studert i Aix-en-Provence. Der har de årskurs for alle nivåer. Skal se om jeg kan lete opp en link.



#5

Sansa sa for siden:

Tusen takk! Skal se på linken, det hørtes interessant ut!! Om jeg skal jobbe eller studere vet jeg ikke helt. I utgangspunktet er jeg ferdigstudert (master i nordisk), men jeg er fortsatt glad i å studere og er dermed ikke fremmed for tanken på ytterligere studier.


#6

Karamell sa for siden:

Jeg fant P*kker ikke linnk til skolen jeg gikk på. Den var omtalt på et nettsted (Ansa tror jeg), men ingen link.

Skolen heter Université d`Aix-Marseilles III, Institute pour étrangères.


#7

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg ble mindre frankofil etter et halvår i Frankrike. :knegg:


#8

Elin sa for siden:

:knegg: Jeg ble helt Frankrike-kurert etter å ha delt bolig med bl.a. en fransk jente i et helt år.... :grøss:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.