Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vinterskravling!

#1

Nessie sa for siden:

Trykket på «skravleforum», og der sto det: Der har ikke vært nye innlegg i dette forumet siste 7 dager. :tullerdu:

Og siden jeg kjeder meg, er litt smågretten og ikke helt finner hvilke tråder jeg skal engasjere meg i… så får det bli en skravletråd :nemlig:


#2

Nessie sa for siden:

Nytt år og nye muligheter :blabla:

Jaja, er i gang med snopfri januar da, så får vi se hvordan det blir. Men jeg er faktisk litt motivert, etter frislepp på snop i alt for lang tid :himle:

Jobb i gang etter en solid juleferie, og barn i hus etter en uke barnefri. Hverdag altså. :skeptisk:


#3

nolo sa for siden:

Julesnøen kom en drøy uke forsinket til Bergen, og nå som jeg er klar for vår! :blomst:


#4

Nessie sa for siden:

Kom snø her også :jupp: Det er i grunn greit. Litt lysere, og litt mer gøy (for barna iallefall….)


#5

Myria sa for siden:

Snopfri januar? :tullerdu: Her koser vi oss ennå med rester av julegodt/-kaker. :D Men krysser fingrene for at du får masse motivasjon og null søtsug.

Her på østlandet er det heldigvis ikke kommet noe snø og jeg blir glad hvis den ikke kommer i det hele tatt, men innser at det bare forblir en drøm. Vi får alltid massevis, men forhåpentligvis er det borte innen starten av mars. :tvitvi: Skulle ikke tro jeg er nordlending. :humre:


#6

Hjertensfryd sa for siden:

Ligger her og kjeder meg. Skal ha meg ein tur ut på golvet snart, men det er tiltak. Ungane har i alle fall kost seg med snøen i dag.


#7

Syrinx sa for siden:

I dag har vi knapt sett ungene, sesongens første snø var populær. Med fred rundt ørene fikk jeg pakka vekk jula også.


#8

Camomilla sa for siden:

Siste fridag på skole for poden, han er ikke klar for det.....

Første jobbedag etter ferien på meg i dag, deilig.


#9

Camomilla sa for siden:

:fnise:


#10

Millen sa for siden:

Her i Oslo er det blitt iskaldt og jeg fryser. Mannen fyrer i peisen.
Jula begynte jeg å rydde ut igår så alt er et salig kaos. Imorgen starter skole og barnehage og jeg må gå gjennom alt av tøy til barna. Sånn er det når jegår var syk hele jula og nå har mannen overtatt stafettpinnen. :blæh:


#11

Nessie sa for siden:

Jeg skal rydde ut jula iløpet av uka.. jeg er i grunn lei. Resten av gjengen i huset er dog ikke det :himle:


#12

Syrinx sa for siden:

Men altså, her skulle vi se andre episode av Valkyrien i dag og så har vi fjernet TV-en. :eek: Får ha tro på kjapp levering av ny skjerm, den er iallfall bestilt.


#13

Camomilla sa for siden:

Jula,vår ble rydda ut før vi dro til Rjukan før helga.

Det ble litt annerledes nyttårshelg, brann på mottaket der og vi hjalp til hele lørdagen med de boligløse, så jeg var ganske sliten når vi kom hjem i går.
Deilig å ille møte jula da.


#14

Camomilla sa for siden:

Andre episode var bra.


#15

Myria sa for siden:

Her forsvinner jula i morgen. Vanligvis gjør vi det kvelden før hverdagen begynner igjen, men vi hadde gjester i går og ville ha julepynten framme og i dag var mannen og eldste opptatt i hele ettermiddag/kveld og neimen om jeg rydder alt alene. :hehehe: Julestemningen er well and truly over (og da føles det bittelitt rart at vi skal se Reisen til Julestjernen neste uke, det er den årlige juletrefesten til jobben til mannen).


#16

Syrinx sa for siden:

Juletrefest i januar, det har jeg aldri skjønt meg på.


#17

Nessie sa for siden:

Ikke jeg heller. Takk og lov er det ikke noe sånt arrangement hos oss, hverken på skole eller jobb. :lettet:


#18

Myria sa for siden:

Nei, ikke jeg heller. De tre siste årene (tror jeg) har det vært i desember. Og da er det jo veldig koselig å se på et teaterstykke som handler om jul. I januar blir det bare rart. Jeg synes ellers det er bare hyggelig at de spanderer teaterstykke, servering og godtepose (til barna) på de ansatte (og det er ganske mange) og familiene deres og er veldig glad for slike arrangement. Man kan jo bare la være å dra om man ikke liker det.


#19

Syrinx sa for siden:

For all del, det er kjempefint at bedrifter spanderer på de ansatte og familiene, om det er teater, kakelag eller hva som helst.


#20

cora sa for siden:

Hiver meg på skravletråden i dag! Driver bare og prokastinerer nå, skulle bare gjort en hel haug med jobbting i dag til i morgen. :sparke: All tegn til jul er borte, og det er jammen deilig å slippe juletrefester i januar.

Fjoråret var tøft for min nærmeste familie (i tillegg til alt som har skjedd rundt omkring i verden!), så håper dette året kan bli litt bedre! Men jeg er blitt så sippete, blir rørt av omtrent alt. Har hatt det sånn i hele høst, i grunn.


#21

Anne C sa for siden:

Jeg priser hver eneste dag uten snø!


#22

cora sa for siden:

Og jeg lengter etter snø! (Utvandra nordlending på Østlandet)


#23

Myria sa for siden:

Også utvandra nordlending på østlandet, og jeg er uendelig glad for hver eneste dag uten snø. :hehehe:


#24

-ea- sa for siden:

Hiver meg på skravletråd. Vinterskravling passer siden snø og frost er kommet også her i Nordens Paris. Endelig kommer selskinnsskoene til sin rett. :humre: Jeg tok de på da jeg dro bort i jula, og så ble det mildvær! De passet liksom ikke helt da, nei.


#25

Pasta sa for siden:

Jeg kom meg til legen idag etter 13 dager med sykdom. Bronkitt. Fått sykemelding ut uka og stor pose med legemidler, så nå kan det bare gå en vei.
Høsten på jobb har vært stri for meg, og jeg gråter på sjefens kontor ukentlig. Håper 2017 bringer bedre tider på jobb. (Hvis noen sitter å vurderer å bli mellomleder, drit i det!)
Har skapene fulle av godis, så det blir nok ingen sukkerfri januar for min del. Men håper på å kunne begynne å trene igjen snart.
Det er minus 13 og klarvær her. Meldt snø i morgen.


#26

Myria sa for siden:

God bedring Pasta. :klemme: Bronkitt er noe herk.
Og håper det blir bedre på jobb også.


#27

Mjau sa for siden:

Jeg kaster litt småkvist på lærerkritikkbålet og er sur fordi skolen ikke starter før onsdag. Visstnok pga av planleggingsdager. Helt uten at det er folk på skolen. Så kan jo lærerne kose seg enda en dag med familiene sine, eller to, hva vet vel jeg, mens jeg stresser rundt for å få noen til å passe ungene mine så jeg kanskje har igjen litt ferie til sommeren når lærerne skal kose seg i åtte uker strekk. :mad:

Sånn ellers har dagen vært fin altså. :jupp:


#28

Anne C sa for siden:

Hvis de har to dager planleggingsdager så kan det jo hende at de er på seminar. Eller så kanskje de har fri i dag og planleggingsdag i morgen? Jeg har hatt fri i dag, mens andre i kommunen har valgt planlegging i dag. Vi har da lagt den planleggingsdagen dagen etter skoleslutt til sommeren.


#29

millact sa for siden:

:(

Jeg også i grunnen. Men kan godt komme litt på fjellet.

Julen er ryddet bort, deilig. Klar for lysere tider og gleder meg til våren i grunnen.


#30

Mjau sa for siden:

Men hvorfor? Har lærervenner jeg altså, og vet hvor mye de sitter på kveldstid, så det er ikke det at jeg ikke unner dem fri. Men til og med SFO er stengt i dag. :(
Mulig de har fri i dag ja.


#31

Albertine sa for siden:

Jaha? Vi hadde fri i dag og skal ha planleggingsdag i morgen. Hvis du vil grumpfe over lærerne, ha respekt nok til å kjefte på dem som faktisk har lagt opp skoleruta, dette har vi ingen kontroll over i det hele tatt. Og den siste setningen provoserer meg noe så enormt, men jeg har vett nok til å holde kjeft.


#32

Anne C sa for siden:

Jeg holder litt inni meg jeg og.

Men et hett tips hvis man vil være med å påvirke skoleruta: Bli med i FAU, og helst styret, da har man mulighet til å påvirke.


#33

millact sa for siden:

Planleggingsdag her tror jeg, men åpen SFO i dag i alle fall.


#34

Anne C sa for siden:

Hvorfor det er planleggingsdager eller hvorfor jeg har fri i dag? Enkelt svar på begge deler, elevene har 190 skoledager, og da må det legges inn fri her og der. Noen av de dagene som er mer enn 190 dager blir planleggingsdager for lærere, andre blir rett og slett fri.

SFO har forøvrig åpent her hos oss.


#35

Myria sa for siden:

Her er det skolestart i morgen og SFO hadde planleggingsdag i dag. Det er til sammen 5 planleggingsdager i året, ikke all verden, og jeg regner med de brukes til noe nyttig. :jupp:


#36

Mjau sa for siden:

Har selv fartstid innenfor yrke hvor man er avhengig av planleggingsdager jeg altså. Så det er ikke det jeg er irritert over. Jeg er irritert fordi man får så sykt dårlig info som førsteklasseforelder, og så er jeg irritert fordi jeg må pese noe helt jævlig for å få det til å gå rundt med ferier her hjemme. Og vi har begge sett med besteforeldre rundt oss. Skjønner ikke hvordan folk får det til som ikke har familie rundt seg.

Og ja, jeg var sur i morges, og når jeg skrev innlegget. Og da kommer det sånn ut. Så det er helt ok at dere er sur på meg for det.
Lærervenner av meg sutrer over min arbeidsplass de og. Så da kan jeg sutre litt jeg og.


#37

Anne C sa for siden:

Nå visste jeg faktisk ikke at 9. klassingen ikke starter før på onsdag, det har vi ikke fått noe beskjed om. Og skoleruta sier i morgen. 5. klassingen starter i morgen, men det hadde vi heller ikke fått noe beskjed om bortsett fra det jeg kunne google meg frem på skoleruta. Godt man har FB-grupper til klassen!


#38

Matilda sa for siden:

Jeg stresser også for å fikse barnepass på planleggingsdager, må jeg bare få si. Kommunens planleggingsdager sammenfaller ofte med fylkets, så det er jo ikke sånn at jeg kan "være hjemme og kose meg" med ungene - jeg skal jo liksom på jobb, da... Det er veldig vanlig at lærerbarn er med på jobb på planleggingsdager, men det er ikke så aktuelt for meg å ta med tre stykker under sju år. :hehehe: Og hvis det er noen trøst, så betaler jeg for mine sju uker sammenhengende sommerfri med å knapt nok se ungene mine i det hele tatt i mai, juni og desember.

Jeg skjønner godt at du irriterer deg over manglende info fra SFO, Mjau. Hjelper det å etterlyse det, eller er det prøvd?


#39

Pesten sa for siden:

Her har gubben brukt hele juleferien sin på å pusse ned 2 trapper. Lakket trapp er ingen spøk og iallefall ikke to. Men nå har vi ehh gubben grunnet siste strøk med kvistlakk/sperregrunn. Har sparklet litt innimellom også. Litt lei støv no.


#40

Nabojenta sa for siden:

Sukkerfri januar her. Og colaabstinensene har slått skikkelig til. Paracet eller Ibux hjelper ikke på den slags hodepine. Hvor lenge varer slike abstinenser igjen?


#41

polarjenta sa for siden:

Det er jo fordi ungene skal ha 190 dager skole i året, og da må det jo legges inn fri. Så om det ikke hadde vært fri nå så hadde det kommet en annen gang. Vi hadde fri i går, ikke planleggingsdag, den skal vi ha tirsdag etter påske, og pga prosjekter vi er med på må vi ha planleggingsdager på ettermiddagstid.


#42

Anne C sa for siden:

Juleferien hos oss var i allefall tre dager kortere nå enn den har vært på mange år, da må jo de fridagene legges et annet sted. Blir vel "kort" juleferie i 2017 også.


#43

Nessie sa for siden:

Der Mjau bor er det litt håpløst synes jeg. Bodde der jeg også, og Sfo var blant annet stengt hele sommeren :himle: Og når barnehager også stenger i jula, er det jammen ikke enkelt å få det til å gå opp for barnefamilier. :sukk: Flere må fordele 8 uker fri om sommeren på hver voksen, 3-4 uker hver. Ingen sammen.


#44

Mex sa for siden:

Ingen sukkerfri januar her. Selv om jeg virkelig hadde hatt godt av det. Jeg må først tømme skap og skuffer for alt godteri før vi kan prøve oss på noe sånt. Og etter julen er det enorme mengder i hus..
Fortsatt skolefri hos oss også. Fri mandag, planleggingsdag i dag. Ingen SFO. Mannen fant ut at han hadde 2 ekstra feriedager, så da er han hjemme.


#45

Myria sa for siden:

Hverdagen kom hardt og brutalt i dag da vekkerklokken ringte kvart over syv. B-menneske :gjesp::hylgrine:


#46

Nenne sa for siden:

Det er jo i grunnen en tullete gammel ordning at elevene bare har 190 dager med skole. I Danmark har de økt til 200 nå så vidt jeg har hørt og jeg synes i grunnen godt de kunne hatt 210 også. Vekk med vinterferien og kutt sommerferien til fem uker.


#47

Mex sa for siden:

Ja, jeg syns også man burde revurdere antall skoledager. De kunne fint ha kuttet ut en uke av sommerferien.


#48

Nessie sa for siden:

:nikker:


#49

Nessie sa for siden:

Hjemmedag idag. Kroppen spiller ikke på lag med meg på denne tiden av året :sukk:


#50

Pasta sa for siden:

Ungene er på skolen og jeg vet at det må fyres i ovnen. Vurderer hva som er verst: sitte inne og fryse eller gå ut og hente ved. :knegg:


#51

Albertine sa for siden:

Helt enig. Jeg synes skoledagen også kan forlenges for å få til leksefri skole.


#52

polarjenta sa for siden:

I prinsippet er jeg enig, så lenge de finner gode løsninger i forhold til lærerens planlegging.


#53

Hulda sa for siden:

Masse snø her i dag...:eek:

Morsomt til ungene da, om ikke annet. Det som ikke er så morsomt, er å kjøre på masse nysnø som er saltet...


#54

Nenne sa for siden:

Jeg er på vei til vestlandet og storm, skal tro hva slags landingsforhold vi får på Karmøy i kveld?


#55

My sa for siden:

Hørt bak meg, av barnestemme, på vei ned et såpeglatt Steinberget: "Æ ælske denna dagen!" :knegg:

#56

Strå sa for siden:

Enig med dere begge. Og det helt uten at jeg har skolebarn i sikte.

Jeg gleder meg over at helgens sørpe er blitt til frost. Kanskje vi kan få litt snø, eller jeg kan ta med meg skjøytene på jobb på fredag og skli rundt i Spikersuppa i lønsjen eller etter jobb ... Det tror jeg sannelig jeg skal! :)


#57

Anne C sa for siden:

Ja for den danske løsningen var jo ikke noe bra for lærere. Helt ræva faktisk.


#58

Nabojenta sa for siden:

Hvor smart er man når man setter seg ned og ser to episoder av kakekrigen, når man har sukkerfri januar? :snill:


#59

Nessie sa for siden:

:knegg:
Så en episode idag jeg og. Mest for å sjekke ut nydommeren Sverre, som kommer fra hjembygda mi :nikker:
(Snopfri her og forresten ja..)


#60

Hondacrv sa for siden:

Lærarar har ikkje åtte veker kos om sommaren. Seks og ei halv har me.


#61

Millen sa for siden:

Jeg fryser og er trøtt. Drikke te før :natta:


#62

Anne C sa for siden:

Vi har vel noe sånt vi og. Mellom 6.5 og 7 uker, alt etter hvordan vi velger å legge planleggingsdager.


#63

polarjenta sa for siden:

Her varierer det fra år til år, i fjor tror jeg vi hadde 8.5 uke og ungene 9 uker. Det er mye.


#64

Strå sa for siden:

Jula skal ryddes vekk på fredag. Til da trenger jeg tre like løpere i litt kraftig bomull. Under julepyntinga måtte jeg innse at de jeg hadde rett og slett var utslitte og uhelberedelig flekkete.

Hvor får jeg tak i slikt i Oslo sentrum, Oppegård eller Ski?


#65

Maverick sa for siden:

Hjælp. Jeg har sendt trettenåringen avgårde til Gothia Cup. Spennende, og litt skummelt. :sparke:


#66

Millen sa for siden:

Jeg står i fare for å miste jobben.. :sukk:


#67

Nabojenta sa for siden:

Millen: :trøste: Så utrolig kjipt.


#68

Millen sa for siden:

Er et 6 mnd engasjement, men det ser ikke ut som de har behov for meg lenger. :(


#69

-ea- sa for siden:

Jeg liker slikt som dette. Noe dyrt da, så foreløpig er det løpere fra Indiska som ligger hos meg.


#70

Strå sa for siden:

De var fine, takk for tipset om Indiska også. Da vet jeg hvor jeg skal ta turen etter jobb på fredag.



#72

mina sa for siden:

6-klassingen nevnte dette seinest i dag. "Jeg kunne godt vært på skolen en time mer hver dag og heller hatt leksefri! "


#73

Hulda sa for siden:

Bra det er noen som gleder seg over den...

Jeg ligger under et pledd på sofaen med feber, kvalme og dundrende hodepine. F€*#n :mad:


#74

Anne C sa for siden:

Jeg vet at jeg ikke har "lov til å klage" fordi det er kaldere andre steder, men jeg synes -17 grader er pittelitt for kaldt. Hunden må slepes ut på tur.


#75

Chablis sa for siden:

Jeg har fått medisiner pga nyrestein, bare så synd jeg blir så kvalm og svimmel av de.


#76

Myria sa for siden:

Jeg klager med deg. Kaldt i dag. Men jeg synes faktisk det var verre tidligere i uken da det var bare et par minus, men vind. I dag var det i det minste vindstille. I morgen blir det plussgrader igjen. :jippi: Etter jul er jeg alltid så klar for våren, skikkelig nedtur når jeg kommer på at vinteren bare såvidt har begynt. :knegg:


#77

frukt sa for siden:

Jeg håper på snø så barna kan få ake for aller første gang. Men enn så lenge er det bare kaldt.


#78

Millen sa for siden:

Jeg fryser selv etter fyring og lInger under teppe på sofaen, og har vondt i hodet.
Jeg vil ikke bli syk igjen, lå hele jula med influensa.


#79

Anne C sa for siden:

Du bor jo langt fra meg, så da håper jeg fremdeles at det ikke kommer noe særlig snø her hos meg. Det har kommet noen cm. Men jeg unner for all del dine barn den snøen. Egentlig alle barn, skulle bare ønske den IKKE havnet på veier der man kjører bil.


#80

frukt sa for siden:

De har fått tilsammen 4 akebrett så det hadde vært litt kjipt å ikke få prøvd de når vi i tillegg har en kjempefin akebakke i nabolaget. Men vil ikke snøen komme til oss kan vi jo bare dra til snøen. :nemlig:

Å kjøre på snøføre gjør jo bare hverdagen mer spennende. :p


#81

Anne C sa for siden:

Nei, det gjør bare at jeg bruker over dobbelt så lang tid til jobb fordi folk ikke klarer å kjøre på snøføre uten å krasje.


#82

frukt sa for siden:

Vær glad du ikke bor i England du. Der stopper visst verden når det snør litt. :knegg:


#83

frukt sa for siden:

Jeg burde ikke være så eplekjekk kanskje. Har tross alt ikke kjørt på skikkelig vinterføre de siste 10 årene.


#84

Anne C sa for siden:

:kjevle:

:knegg:


#85

frukt sa for siden:

:erte:

Satser på at det er som med sykling. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.