Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Spin-off: har du TV på soverommet?

Har du TV på soverommet?

  • Yes, åff kårsj, søvn er for pingler
    23 stemmer
  • Jepp, men brukes ikke rett før sengetid
    12 stemmer
  • Har hatt, men kastet den ut for å satse på hænky-pænky
    5 stemmer
  • Er du gal?
    37 stemmer
  • Jeg er asket og har ikke en gang madrass og dyne på soverommet, kun spikermatte
    1 stemmer
  • Helt ærlig, soverommet er for soving og LØØØV, ikke for flimrende skjermer
    82 stemmer
  • Brokkoli-TV
    26 stemmer
#1

Candy Darling sa for siden:

Jeg trodde helt ærlig at det var en nokså sjelden sak i Norge, men nå ble jeg nysgjerrig. :knegg: Så, som spin-off av store TV-er-diskusjonen: Har du TV på soverommet?

Completely non-biased poll coming up. Wait for it!


#2

My sa for siden:

Nei.


#3

Candy Darling sa for siden:

Wait for it, sa jeg! :trasser:

:knegg:


#4

Neket sa for siden:

Non-biased, ja. :knegg:

Jeg har en gammel iMac på soverommet, og innrømmer at den brukes mest til Netflix (& Chill).


#5

Input sa for siden:

Nei. Det er uaktuelt.


#6

Tallulah sa for siden:

brokkoli-tv. Jeg kan tenkte meg det litt, Høvdingen vil ikke ha. Ikke har vi noe sted å ha den heller, vi har fyllt opp med skap. Evt. må jeg gi opp skapplass og det kommer jo ikke på tale. Vi kan ha lerret og projektor, kanskje.


#7

Maverick sa for siden:

Ja. Men den kom med huset. Brukes usedvanlig sjelden, men var nyttig under valgkampen i USA. :knegg:


#8

Toffskij sa for siden:

Nei, og vil ikke ha det heller. Men jeg tror sikkert en del folk som bor i sånne leiligheter som vår har det – leiligheter med åpen kjøkken- og stueløsning og ellers bare soverom. TV på soverommet gir en fornemmelse av et oppholdsrom til.


#9

My sa for siden:

:knegg:

Har svart i pollen også. Uaktuelt med TV på soverommet, både mitt og ungenes.


#10

Tjorven sa for siden:

ja, vi har tv på soverommet. En på vårt soverom og en på soverommet til knerten. Den på soverommet til knerten er kun koblet til PS4, men han kan jo se Netflix og sånt på den. Vi har en vanlig tv på soverommet. Den er der for at snuppa kan se "bråketv" eller mannen kan se fotball uten at alle som er på stua må være musestille.

Vi har altså bare en stue, så vårt soverom fungerer som en stueerstatning med den tven.


#11

Bluen sa for siden:

Det er komplett uaktuelt.


#12

Tussa sa for siden:

Nei, eg kjenner at det er nok skjermstøy som det er.


#13

Frk_Fryd sa for siden:

Vi har ikke, men noen ganger hadde det vært deilig. Svarte brokkoli. :jupp:


#14

Candy Darling sa for siden:

Tjorven, brukes den før innsovning? Som gammel søvnmiddelpusher er det vel den bruken jeg er mest overrasket over.

Ingen asketer så langt. :skuffet:


#15

star sa for siden:

Nei


#16

Tjorven sa for siden:

Nei, overhodet ikke.

Den brukes kun på dagtid, og er erstatning for den ekstrastua vi ikke har. Så sånn sett blir det jo boforholdene veldig avhengig av hvordan man svarer her. hadde vi hatt to stuer, så er det kanskje langt mindre sannsynlig at vi hadde hatt tv på soverommet.


#17

Maverick sa for siden:

Noen jeg deler barn med praktiserer visstnok film på padde til man sovner som leggerituale. Jeg er mildt frustrert.


#18

Pingis sa for siden:

Jepp, hos oss er soverommet stue nummer to, så vi har en krok der med en tv.


#19

Fløyel sa for siden:

Ja. Vi har TV på alle soverom og i stuen. Også på gjesterom/kjellerstue. Ungenes er daglig i bruk, ukentlig på vårt soverom.


#20

Tjorven sa for siden:

Ja, det er akkurat sånn det fungerer hos oss. Vi har også en semiåpen kjøkkenløsning (eller ganske helåpen kanskje ... litt sånn som hos dere).

Vi bor 4 personer på 90 kvadratmeter. Vi må være litt kreative. Hvis man har en svær villa med flere oppholdsrom som ikke er soverom, så blir det jo noe helt annet.


#21

Sol sa for siden:

Ungene har TV med apple-tv på av samme grunn som Tjorven nevner. Vi bor trangt og trenger å kunne spre oss på flere rom. De brukes lite og aldri før sovetid. Jeg bruker bare soverommet mitt til soving og løøøøøv og sånt. :knegg:


#22

Bloppy sa for siden:

Jeg svarte at vi har hatt. Og kan jo late som om grunnen er å få mer tid til hænky pænky.

Den virkelige grunnen, er at den gikk føyken i et tordenvær for et par år siden. Veggstativet for tv henger der enda da. Perfekt å bruke til kjoler og sånt. Hengere henger supert på! Vi tenkte vi skulle ta opp 32" mannen hadde som pc skjerm da han kjøpte seg en iMac, men så kjøpte vi en Xbox one til poden, så da fikk han den i stedet.

Det blir nok ikke prioritert noen ny tv der altså. Da mister jeg jo hengeplassen til kjolene mine.


#23

Trixie sa for siden:

Har ikke men skal ha når jeg flytter. Av grunnen nevnt over.


#24

Stellebord sa for siden:

Nei, det har vi ikke. Han jeg deler seng med ligger med padden til han sovner, men er heeelt i mot TV på soverommet. Jeg har ikke en gang med telefonen på soverommet, men leser før jeg sovner.


#25

Storm sa for siden:

Ja, jeg har det, det var min eksmann som i sin tid ville ha det, tror jeg. Den har vært der i 12 år, og ble brukt som 2. tv på den tiden, det var jo før vi hadde drøssevis av iPad'er. Nå er den sjelden i bruk, men det er jo ingen grunn til å fjerne den heller.


#26

Addison sa for siden:

Vi har TV på soverommet, brukes til nyheter og interessante ting som sendes etter sengetid. :knegg: Jeg leser bok, mannen ser TV. Ikke hver kveld, dog. Den brukes også til atspredelse mens vi bretter klær, da alt av rene klær lander på vårt rom før sortering og bretting. Har ellers kun TV i TV-stuen i kjelleren, ikke i andre rom/stue/kjøkken etc. der jeg ofte ser andre har TV. Ingen av barna har TV på rommene sine.


#27

GinaK sa for siden:

Ja, men den har ikke tilgang på kanaler nå. Brukes nesten ikke. Er plassert der etter at vi byttet tv i stua for mange år siden og fordi vi trodde at vi fortsatt trengte å ha tv der.
Egentlig henger det litt igjen fra da eldstemann var liten og vi plumpet han oppi sengen hos oss for å kunne drunte etpar timer til, for han våknet så tidlig. Når minsten begynte å gå så gikk de to i stua og så tv sammen så etter det har den egentlig ikke blitt brukt så veldig mye.


#28

Skilpadda sa for siden:

Fire valg for dem som ikke har, og bare to for dem som har? :skuffet: Og ingen for dem som ikke har, men ønsker seg? (Eller for dem som har, men skulle ønske at de ikke har, for den del?)


#29

Addison sa for siden:

..kan legge til mitt svar at jeg ikke svarte i pollen, ikke noe som passet for min del.


#30

Retz sa for siden:

Never.


#31

maggypop sa for siden:

Samme her. I mangel av loft- eller kjellerstue er det greit å ha et avlastningsrom for TV-titting.


#32

Niobe sa for siden:

Nei. Kunne neppe hatt om vi ville, for soverommet består stort sett av skråtak og garderobeskap.


#33

Blondie sa for siden:

'Er du gal?' er eneste logiske alternativ for meg, det har aldri ramlet meg inn. Vi har en ekstra-TV på gjesterommet riktignok, men jeg vil ikke ha på soverommet vårt eller hos ungene.


#34

Storm sa for siden:

Det må jo være mye mer "farlig" for nattesøvnen med alle de millioner Pad'er rundt om i de tusen hjem, enn tv. Tv er jo langt mer passivt enn f.eks. kommentarfeltdiskusjoner.


#35

My sa for siden:

Her er det ingen som har iPad i senga. Den eneste skjermen som kommer oppi mi seng er kindle. Ungene får heller ikke ha nettbrett eller telefon på rommet sitt når de skal sove. Eldste har en iPod som hun bruker kun til nedlastet lydbok. Nettilkoblingen er deaktivert.

Vi har hatt noen konfrontasjoner med barn på overnatting som er vant med å se film i senga før de sovner. Særlig ett sett med søskenbarn, og ei venninne av eldste. Men jeg har sagt at slik er regelen i vårt hus, og nå har de godtatt det og spør ikke mer. Mine unger har aldri engang spurt om å få se film i senga, for det har aldri vært aktuelt.


#36

Einhyrningur sa for siden:

Vi hadde, men kastet den ut for 7 år siden ca. Etter det har vi fått to barn til, så det fungerte fjell det.


#37

Che sa for siden:

Jepp. Jeg bruker den kun når jeg bretter klær (noe jeg gjør sjeldent og derfor innmari lenge når jeg først er i gang) ellers brukes den av mannen når han ser program bare ham vil se. Aldri for å sovne da. Vi har i tillegg en TV i kjellerstua - det er guttas hule, så den er kun koblet til PS.


#38

Polyanna sa for siden:

Nei, men skal ikke si jeg er så asketisk av den grunn. Det blir for mye skjerm på senga, med dingser. Vurderer nyttårsforsett... På den andre siden, netflix og headset får meg i hvert fall i seng, i motsetning til når jeg synker ned foran tv-en...


#39

veobra sa for siden:

To av barna har pc-skjermer som er ganske store og fungerer fint til å se film på. Bare løse skjermer på foreldresoverommet.


#40

løve70 sa for siden:

Det har vi, men jeg bruker den aldri. Mannen ser på TV i senga når jeg er bortreist. For min del hadde vi ikke trengt den, vi har nok tv'er ellers i huset.


#41

Input sa for siden:

Om jeg ikke får sove, noe som er et relativt stort problem for meg, er film i mørkt rom nesten alltid løsningen. Er jeg trøtt kan jeg nesten ikke se film uten å sovne. Hender jeg sovner sittende framoverlent i sofaen mens jeg har besøk til og med.... :sparke:


#42

Katta sa for siden:

Ja. Hvor skulle jeg ellers få sett på TV? :knegg: Neida, men jeg synes faktisk det er fint å kunne eremittert med film i senga en sjelden gang.


#43

Tilde sa for siden:

Nei, ingen i huset har tv på soverommet.
Har kjellerstue med tv.


#44

Fersken sa for siden:

Jeg svarte "Er du gal?", men så kom jeg på at den vår gamle TV står på soverommet vårt, men bare til lagring (og som kleshenger) uten å være tilkoblet.


#45

Myria sa for siden:

Nei, det er helt uaktuelt å ha. Vi har riktignok to stuer med TV i begge, men TVen i kjellerstua brukes aldri til TV-titting uansett, det er barnas spill-TV.


#46

Ru sa for siden:

Brokkoli-tv.
Vi har hatt, men tok den nettopp ned. Ble brukt sånn dann og vann, men nå ble den ofret til spillrommet.
Jeg kan fint se tv på kveldstid, jeg klarer å stoppe midt i en film om jeg er trøtt. Det gjør derimot ikke min mann, og ettersom jeg ikke får sove om det blinker og blafrer rundt meg, så ble det en del mumling der gitt. :sparke:
Men det er ikke grunnen til at den røk. Det var vel heller det at vi ikke egentlig har hatt tv i stuen før nå. :sukk: Den skal vekk igjen, når tv-stuen er fikset, og da kan det hende jeg vil ha tv-en tilbake. Det er jo knall å ligge i sengen en lat søndag å binge Gilmore Girls! :elsker:


#47

frukt sa for siden:

Hadde i England, men vil ikke ha nå. Har problemer nok med å sovne som det er.


#48

nolo sa for siden:

Niks, det har vi ikke. Ikke jeg, ikke kjæresten og ikke ungene. Soving, løøv og lesing på mitt soverom. Mac på sengen for storebror er jeg redd.


#49

Floksa sa for siden:

Ja. Den brukes til voksenfilmer.
Noen måtte tørre å si det høyt :knegg:


#50

frukt sa for siden:

Jeg satser på hænky-pænky. :knegg: Ikke at det blir mye av det på rommet mitt. Men det er jo lov å håpe. :p


#51

zinatara sa for siden:

Ja, men bruker ikke å se på tv før jeg skal sove. Vi har den der fordi vi hadde en tv som ikke var i bruk og før vi får kjellerstuen klar blir det fort opptatt tv i stuen. Har ikke noen kanaler eller noe der, kun chromecast.


#52

Syrinx sa for siden:

Ingen tv på soverommet. Tror ikke det blir noe vi skaffer oss heller, har ikke behov.


#53

Hulda sa for siden:

Nei, ikke TV på soverommet!


#54

Xian sa for siden:

Vi får når vi flytter! Her vi bor i dag har vi to TVer, i stue og loftsstue. Når vi flytter inn på 92 kvm, er stue/kjøkken eneste oppholdsrom, så da kommer vi til å ha filmrom på hovedsoveværelset.

... den kommer nok stort sett til å bli brukt slik Tjorven beskriver her. Den nye leiligheten har antenneuttakk på hovedsoverom og i stue, så det er nok ikke en uvanlig løsning for familier som er litt "trangbodd" (dvs kun har stue/kjøkken + soveværelser - direkte trangt blir det vel ikke).

Men det kan godt tenkes bruken utvides litt også, når den først henger der. Da vi skulle se Valkyrien søndag kveld, snakket vi om at når vi flytter, kan vi se sånne serier vi følger med på sammen fra sengen. :D


#55

Candy Darling sa for siden:

4 for de rasjonelle og 2 for de som tar feil, ja. :skuffet: Jeg synes jeg var raus.

Ipad er selvsagt også djevelens verk på soverom. Å se bittepittelitt på Gilmore Girls på fonen en liten nattetime er noe helt annet. :sparke:

(Helt seriøst, jeg gjorde det noen ganger før jul, og følte meg helt jetlagged da jeg våknet, selv om det ikke ble så mye senere enn når jeg leser på Kindle. Åpenbart ikke sunt for min nattesøvn, i hvert fall.)


#56

Candy Darling sa for siden:

Nå har jeg jo vært så edel å ha med alternativ 2 her, for de litt gale men tross alt temmelig rasjonelle, så alle dere trangbodde med divergerende TV-smak bør være mer enn fornøyd. :filer:


#57

Skilpadda sa for siden:

Ikke de som ønsker seg TV på soverommet, men ikke har. :leppe:


#58

Candy Darling sa for siden:

The crazy-in-spe? :gruble: Nei, det vil vi ikke oppmuntre til. :overlegen:


#59

Nenne sa for siden:

Har ikke, vil ikke ha, ungene får heller ikke. :vrang:


#60

Pebbles sa for siden:

Nei, men begge guttene har. Brukes mest til spilling.


#61

Acsa sa for siden:

Nei, men jeg ser mye på netflix o.l. på laptop i senga, så jeg kunne i teorien hatt TV uten at det hadde endret sengevanene mine.


#62

Kirsebær sa for siden:

Har TV, men ikke tilkoblet kanaler. Brukes innimellom til serietitting via Netflix.


#63

Hønni sa for siden:

Nei, men har ofte Mac eller iPad med i seng og ser noe på de.



#65

amo sa for siden:

Nei har ikke hatt på mange år. Ikke har jeg padde eller mobil på soverommet heller. :kry:
Ungene derimot har alt på rommene sine......


#66

ingling sa for siden:

Nei, men stemte brokkoli siden jeg ikke synes det er helt :tulleru: heller. Ser en sjelden gang litt på Netflix på iPad hvis jeg er aleine, ellers kun telefonsurfing som jeg prøver å kutte ned på. Har hatt leilighet med TV på soverommet for evigheter siden, det var litt digg den gang da, men ikke noe ønske nå. Vi har loftstue, så blir sikkert TV nummer to der etterhvert.


#67

Beckett sa for siden:

Vi har TV på soverommet. Egentlig mere løøv, for nå legger vi oss før vi sovner i sofaen, og er mer opplagt til slikt. Og så ser vi en halv episode av et eller annet til vi blir trøtte og sovner.


#68

Pelle sa for siden:

Vi har brokkoli-tv. Dvs tv uten tv-signal, koblet til dvd. Skulle dog gjerne hatt tv-signal også. Brukes ikke så mye, men vi har ikke så stor plass. Stue og kjellerstue har tv, men ingen isolerende dør. Ved besøk hender det at en av oss voksne ser film på soveromnet i fred. Noen ganger serier før sengetid.


#69

Lenam sa for siden:

Vi har en stor skjerm som vi bruker til apple-TV. Men den er fryktelig sjeldent i bruk.

Ungene har på sine rom, men brukes kun på dagtid. Vi har og et lerret i kjellerstua, TV på stua og tv på treningsrommet. :sparke:


#70

Darth sa for siden:

Nei, ingen tv på noen av soverommene hos oss, mannen er asket. Jeg derimot husker hvor deilig det var da jeg bodde i en ett-romsleilighet og tuslet på badet om kvelden og pusset tennene før jeg så en episode av en tv-serie eller to, Frasier og denslags som gikk den gangen. :knegg: Og så var det bare å klikke på av-knappen og sove etterpå.

Jeg har aldri hatt seriøse søvnproblemer, og akkurat som tv'en er jeg utstyrt med en avknapp som fungerer i 99% av tilfellene. Mannen legger fra seg mobilen på badet (av alle steder) før han legger seg, ungenes mobiler ligger på kjøkkenet, mens jeg av og til sniker meg til en sudoku under dyna før jeg sovner. :knegg:

Vi har en tv i huset, den står i kjellerstua. Sånn er det med den saken.


#71

C3PO sa for siden:

Jeg savner alternativet Nei, men jeg ser TV på iPad-en hver kveld.


#72

Elise sa for siden:

Ja, vi har, men jeg tror aldri jeg eller mannen har sett på tv fra senga. Før vi fikk kjellerstue var wiien koblet til der, og soverommet vårt ble brukt som spillbule sånn ca 4 ganger i året. Nå har vi 3 tv-er her hjemme, men bare ett er jevnlig i bruk.


#73

Snippa sa for siden:

Det har jeg hatt omtrent så lenge jeg har hatt barn, tror jeg? Eldste er 20, og vi hadde nok tv på soverommet fra hun var 2 eller noe.
Hos oss brukes den 95% til en ting: unger ser på barnetv om morgenen i senga vår når de er for små til å stå opp alene, sånn at vi voksne kan slumre litt lenger :b-mennesker:


#74

Guttemammis sa for siden:

Ja, vi har det. Den brukes sjelden.


#75

nokon sa for siden:

Eg har "alltid" sagt uaktuelt, men i forbindelse med ein periode kor eg var invalidisert og heilt sengeliggande, satte vi opp ein liten TV kobla til ein Apple TV. I realiteten er den ikkje i bruk, så eg kryssa av på alternativ 2.


#76

Libra sa for siden:

Svarte alternativ 1, men det passer egentlig ikke. Har TV og bruker den som innsovningsmiddel. Jeg har tinnitus, hvis jeg har på TV blir jeg distrahert nok til å finne ro og sovne. Jeg bruker lengere tid på å sovne uten TV i de periodene hvor tinnitusen er ille. Ellers blir det også til at jeg går å legger meg tidligere, dersom det er noe jeg vil se som går sånn midt mellom ikke sent og sent blir det til at jeg legger meg for å se programmet. Har lært meg til å sette på opptak fordi det er ganske vanlig at jeg sovner midt i programmet. :humre:


#77

Candy Darling sa for siden:

Men våkner du ikke da klokken 01:20 av skjerm og lyd og må slå av?


#78

Libra sa for siden:

Nei, men vanligvis har jeg på timer eller så skrur mannen av når han legger seg.


#79

millact sa for siden:

:dulte:


#80

Strå sa for siden:

Vi har ikke TV på soverommet, satser på hankypanky, men så var det telefoner og nettbrett som dras inn så det er only in my dreams. Morsom tråd forresten, jeg har fnist en del nå. :)

Vi har en stue med skjerm som er tilkoblet TV og en med prosjektor og lerret tilkoblet bluerray og dvd og som kan kobles til alle dingsene våre. Det holder tror jeg. Begge de hjemmeboende har PCer på rommet sitt og ser en del på dem.


#81

Anne C sa for siden:

Jeg savner alternativet nei.

Nei vi har ikke TV på soverommet.


#82

Madicken sa for siden:

Jeg stemte for soving og LØØØV - jeg savner overhodet ikke TV på soverommet. Vi har TV på stua og på gjesterommet (som brukes som ekstrarom til barna/spillerom når vi ikke har gjester).


#83

Adrienne sa for siden:

Vi har ikke TV på soverommet, og det tas heller ikke inn PC eller iPad inn dit.


#84

mrc sa for siden:

Har ikke, hadde det vært "praktisk mulig", kunne jeg vel godt ha hatt en.


#85

Mex sa for siden:

Nei, vi har nok av TVer i hus (intet mindre enn 4..). Trenger ingen på soverommet.


#86

Anne C sa for siden:

Vi har faktisk lagt inn kabel og sånt der, men har ikke giddet å henge opp noe TV.


#87

Strutsen sa for siden:

Ja, det har vi. Og det er omtrent bare jeg som bruker den. Vi har et par veldig lange tenåringer, med bein over alt, og en diger hund som okkuperer hele stua/sofaen, så de gangene jeg vil ligge og slappe av og se TV så blir det der. Gjerne også før jeg sovner.

Så jeg har TV på soverommet OG ser på TV før jeg sovner. OG tillater hund i sofaen. :what:

:skuffet:


#88

Rabbit sa for siden:

Nei, ingen av oss har tv på soverommet.


#89

polarjenta sa for siden:

Jeg har ikke TV på soverommet. Innimellom hadde jeg kunne tenkt meg det.

Ungene har en TV på storebrors rom som de spiler på. Det rommet har fram til nå kun fungert som spillerom, men når har storebror begynt å sove der nede så vi får se hva som skjer,


#90

Chablis sa for siden:

Ja, men den er uten kanaler. Bukes en gang i året ca.


#91

Candy Darling sa for siden:

Det er godt å se at nærmere 70 % er eller har blitt vettug i denne totalt uhildete pollen. Skuffet over generell manglende askese. :skuffet:


#92

Maverick sa for siden:

Visste ikke at du var så fan av askese? :knegg:


#93

Skilpadda sa for siden:

Jeg tror jeg har blitt inspirert av denne tråden til å skaffe soveroms-TV. :jupp: Takk, Candy! :highfive:



#95

Inagh sa for siden:

Vi hadde tv på soverommet da Guttungen var liten og morgenfugl. Mor og far var ikke klare for opp og hopp klokka fem en lørdag morgen, og da ble alle kameler glatt slukt, og det ble montert opp en liten sak, akkurat stor nok til at Teletubbiene kunne gnåle oss et par timer til på øyet. :sparke:

Nå har vi så lite soverom at det knapt nok er plass til gubben og meg, så tv på soverommet, som forsvant med at guttungen fikk mer foreldrevennlige sovevaner, kommer ikke inn igjen.


#96

rine sa for siden:

Nei, vi har ikke TV på soverommet, har aldri sett behovet for det. Nå hender det selvsagt rett som det er at jeg ser en serie på Ipad før jeg sovner, men en hel, stor TV er det likevel ikke behov for. Jeg sovner uansett alltid før jeg har rukket å se 1/3 av episoden. :mumle:


#97

Tjorven sa for siden:

Men du ser vel at "tv på soverommet" er noe avhengig av boforhold?

"Nei, vi kunne aldri i verden hatt tv på soverommet, gud forby, men vi har tv i stua, kjellerstua, gjesterommet, kontoret og kinolerret på loftstua" er jo noe helt annet enn vår "Ja, vi har tv på soverommet som er vårt eneste oppholdsrom utover stua".


#98

Strutsen sa for siden:

Vettug du liksom. :fiskedask:


#99

Odelia sa for siden:

Nei, overhodet ikke. Har plass (og muligens opplegg til det, om jeg ikke husker feil), men verken jeg eller mannen kunne tenke oss det. Vi ser ikke TV så ofte at vi hadde hatt behov for det.


#100

Pøblis sa for siden:

"Er du gal?", var det alternativet jeg syntes passet best når "nei" manglet. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.